Zdravim těhulky a maminky, chtěla jsem poprosit o radu. Jsem v 36tt. A mám už měsic a půl ucpany nos že nemohu dýchat. Po poradě s lekařem mi povolil uživat otrivin, ale pořad se nos ucpavá. Máte nebo měl jste prosim někdo podobny problém? Děkuji
ahoj já mám ucpaný nos už tak 3 roky. jsem silný alergik . beru denně prášky na alergii. mám v těhu dovoleno Vincentka ve spreji namýchaná s dětským nasivinem v poměru 3/4 Vincentka a 1/4 dětský nasivin. a šplíchám si tak 3x denně. na samotný otrivin bych si netroufla
@simka33 to je hormonální záležitost, tzv. těhotenská rýma a je to úplně běžný. Prostě sliznice v nose otéká, tak jako můžou otékat třeba kotníky atd. Někdo to má celý těhotenství, někdo až koncem, ale osobně bych to určitě neřešila nosními spreji, jedině těmi přirozenými, s mořskou vodou (Physiomer, Quixx, Sterimar-jsou jich teď na trhu mraky), ty nijak ublížit nemohou, naopak, představujou zdravou formu hygieny nosu a prevenci před skutečnou virovou rýmou. Kapky do nosu typu Otrivin při dlouhodobém užívání způsobují ledatak závislost, ty bych si nechala fakt jen na klasickou otravnou rýmu, kterých si v zimě ještě užiješ dost🙂.
@sanchezova Ahojky ale ja nemam žadné alergie a nikdy jsem neměla. :( jinak mi vubec nic neni jen to ucpavaní nosu, jsem už stoho neštastna a nerada bych miminku ubližila :(
já myslím, že ucpávání nosu k těhotenství patří. měla jsem ten problém u obou těhotenství. A někde jsem i četla, že to tak bývá. Po porodu zas byl klid.
@simka33 jo, po porodu se to upraví samo, pokud je to ta hormonální záležitost, jakože opravdu v těhotenství je to běžný. Kdyby se to neupravilo do konce 6N, tak bych to asi zkusila řešit na ORL, aspoň se zeptat, ale ty kapky a spreje fakt nepoužívej, švagr si na tom vypěstoval opravdu závislost, pak se mu nějak zúžila i ta nosní přepážka, takže mu přestal fungovat čich a nakonec musel na operaci. To vše pro pár minut úlevy. On samozřejmě nebyl těhotnej 😅 , ale tím spíš-kvůli přechodnýmu stavu, kterej má jasnou příčinu, se fakt vyplatí to vydržet.
@simka33 jiá jsem to psala z toho důvodu, že používám tu vincentku s dětským nasivinem. to mám od gynekologa dovoleno. dokonce i alergolog a na plícním to schválili.
Poradite mi teda prosim po kterých kapkach splaskne sliznice a nevznika ponich zavislost? Mořska voda mi ale nepomaha :( střikam si jen na noc a rano. Děkuju
Jedine, co ti muzu poradit, je porodit. Ja mela to same, navic jeste i s krvi. Doktor mi tvrdil, ze to tehotenstvim neni. Zvlastni, ze po porodu to jak mavnutim kouzelneho proutku ustalo....
na ty nosní spreje bacha... já si na tom vypěstovala závislost na 3/4 roku. z obyčejné rýmy sem to dotáhla málem na operační stůl, zbortí se pti přepážka... myslela sem, že už mám taky alergii nebo něco a bylo to z těch sprejů....když sem si nešplichla, tak jsme měla prostě ucpaný nos....
@simka33 3/4 roku v kuse.... pak už jsem šla k doktorce, ať mě objedná na alergokologii, že to už není možné mít ucpaný nos tak dlouho a ona si naštěstí všimla, že mám v kabelce olynth, tak se mě na něj ptala a hned ji napadlo, že jsem závislá, bez toho spreje už mi moje sliznice otýkala a z toho byl pocit plného nosu... 😉 stačilo pár hodin absitence, cca 6 od ucpání a odešlo to jak mávnutím proutku 😉 sice sem myslela, že umřu za těch 6 hodin, nadechnout se dalo dost práce, nos úplně ucpaný, ale od té doby klid 😉
Moc všem děkuji za rady a upozorneni 🙂
Ahojky holky, tak jsem 3měsice poporodu a otrivin jsem si střikala až do porodu, ale jak mile se malej narodil ucpany nos okamžutě skončil. Od porodu jsem si nestřikla a malej je úplně vpořadku ;)
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
........me taky....vetrat,davat mokry rucnik na topeni a kapky pinosol a nosni sprej Quixx na zvlhceni