Utrogestan ve 12.tt. Je někdo, kdo se rozhodl ho nebrat?

10. lis 2020

Ahoj holky, kvuli mírnému špinění jsem dostala Utrogestan, 2x denně zavádět do pochvy. Ale jsem na konci 12tt a co tak čtu, tak se už většinou v tomto týdnu léčba tímhle lékem ukončuje. Navíc, prý potratu stejně nezabrání. Tak si říkám, jestli ho fakt brát nebo ne. Navíc mám vysoký tlak a tam píšou, že se tenhle lék má brát u pacintnek s hypertenzí s opatrností.... Tak já nevim....... Je tu někdo, kdo se rozhodl ho nebrat? děkuji

handulkak
10. lis 2020

Já bych bez porady s dr nevysazovala. Já brala až do ukonceneho 36tt.

klea81
10. lis 2020

Nebrala bych, mě ho vsadili už v 10 tt.

evika_1105
10. lis 2020

Ja jsem ho brala od asi 20tt do 34tt. V zadnem pripade bych nevysazovala.

tez83
10. lis 2020

Mě říkal,že se bere do 12 TT.

aaaa15
10. lis 2020

Brala jsem ho do 14 tt. dokud placenta plně neprevezme svoji funkci (cituji lekarku). Pak se mi začal ve 22.tt zkracovat cipek a brala jsem Gynprodyl do 32 tt. Určitě bych se poradila s doktorem, jsou různé důvody, proč se předepisuje.

autor
10. lis 2020

@aaaa15 a brala jsi ho prosím z jakého důvodu? Já trochu spinila, ale na žádný problém pro utz nepřišli..... tak mi ho napsala, ale jak to tak čtu tak ho asi nenasadim.

jjasmina
10. lis 2020

Brala jsem cca do 2. trimestru Spíše preventivně , předtím jsem často měla SP

domcadavid
10. lis 2020

Taktéž sem dostala utrogestan ale vzala sem si ho asi dvakrát, totéž sem četla na to samé negativní komentáře takže jsem ho vysadila. Ale tak každá to může mít jinak

autor
10. lis 2020

Tak děkuji holky, já se rozhodla ho opravdu nakonec nenasadim. Co se má stát se stane no. S i bez utrogestanu. Hlavně stejně všude píšou, že utrogestan porodu nezabrání, tak proč to do sebe rvát

badyr
10. lis 2020

Já mám nasazený Utrogestan na celé těhotenství, aktuálně jsem 15 tt a doktor říkal, že ho budu brát celou dobu.

agneska7
10. lis 2020

Já jsem krvácela ve 12tt a utrogestan jsem brala jako nelajzla bych si nenasadit léky které mohou zabránit potratu 🤷 jasne co se má stát stane se ale proč jít tomu naproti ???

handulkak
10. lis 2020

Za mě to smysl má. Pokud ti ho dali, brala bych ho.

klea81
10. lis 2020

@agneska7 mně doktorka řekla, že Utrogestan potratu nezabrání, a navíc se zjistilo že má vedlejší účinky na plod

sdzu
10. lis 2020

Lékaři snad ví lépe než průměrné uživatelky internetových fór které léky v jakém případě nasazovat a které ne. I lékaři mají určité zkušenosti a preference, ale nejčastěji se snaží posoudit konkrétní situaci pacienta a podle toho se rozhodnou. Doporučila bych zavolat gynekologovi, upozornit ho na potíže s tlakem a dohodnout se s ním, zda utrogestan doopravdy doporučí, či jestli zvolí alternativní léčbu.

klea81
10. lis 2020

@aaaa15 jj než je hotová placenta, pak už to nemá význam a bere se to často ze setrvačnosti asi jako hořčík, který bych už teď v tom množství taky nejedla, obě děti hypotonicke 🙄

nita1984
10. lis 2020

Dr. MODRÝ KONÍK opět ordinuje 🙄🙄🙄 bože, když už řeším špinění u dr. měla bych se pak řídit jeho radami. Můžeme jen věřit, že za par dní nebudeme číst příspěvek.... potratila jsem.....

agneska7
10. lis 2020

@klea81 vážně? a k čemu teda je ? Já věřím spíš svému gynekologovi než nějakým radám po internetu 😂

klea81
10. lis 2020

@agneska7 však to mám od svého gynekologa, má smysl než funguje placenta

agneska7
10. lis 2020

@klea81 a já mám od svého informace jiné a já věřím svému , tak jako vy naopak taky svému

handulkak
10. lis 2020

@klea81 podle někoho zbytecne, podle někoho ne.
Já porodila obě deti po vysazeni léku, které podle tebe nebrat

autor
10. lis 2020

Holky, dám vám vědět, jak jsem dopadla teda. Snad nepotratim. Lékařka na gynek. pohotovosti mi řekla, že utrogestan potratu určitě nezabrání, že pokud třeba už potrácím nebo potratim mám, že prostě potratim, že to je spíš jen takový podpůrný prostředek, něco jako kdybych prý brala vitamin C na imunitu.......... Za dva dny jdu na gynekologii ke svému lékaři, tak mu řeknu, že to neberu. Třeba mě přesvědčí o opaku. Na vše se ho zeptam, a pak to tu budu sdílet...... jestli to teda někoho zajímá

handulkak
10. lis 2020

Já si pořad myslím, ze bys to klidně nasadit mohla/měla.
Jsou studie, které říkají, ze se využívá jako imunomodulans, takže by potratu zabránit mohl...

A já věřím, ze u mě to tak dvakrát bylo.

agneska7
10. lis 2020

Taky věřím že mi utrogestan 2x pomohl , určitě napiš jak jsi dopadla já doufám že dobře , jen mě fakt zaráží že to nechceš aspoň zkusit

klea81
10. lis 2020

Jj já potratila i s Utrogestanem, takže fakt to není žádný zázrak 😉Příroda je mocná a má to tak být.

klea81
10. lis 2020

@nita1984 však já potratila i s Utrogestanem, takže klid, žádná jistota neexistuje 🙄podruhé jsem ho dle rad dr. vysadila v 10 tt a porodila v termínu.

aaaa15
11. lis 2020

Já to měla komplikovanější. Spinila jsem, měla jsem hematomy a k tomu měla doktorka podezření na poruchu žlutého tělíska. Navíc mám krevní mutaci. Takže jsem od 5tt. měla kombinaci fraxiparinu, ascorutinu a Utrogestanu. Ale podařilo se, dcerce je 14 měsíců a je naprosto zdravá.
Paradoxně jsem teď znovu těhotná v 8tt. - neplánovaně. Nyní neberu nic a vypadá to nadějně. Zítra jdu na kontrolu a uvidíme, tím že to bylo neplánovaně, tak jsme to nechali čistě na přírodě. Prostě jestli se má narodit, tak se narodí.

lennittka
11. lis 2020

Dostala jsem po předchozích dvou potratech. Neužívala jsem, protože při tom posledním jsem si zaváděním zbytečně udržovala plod přes 3 týdny v těle i přes to, že se přestal vyvíjet..

janinne7
12. lis 2020

Ja jsem brala Gynprodyl a brala jsem ho az do 36 tt.

agneska7
19. lis 2020

Psala jsi že dáš vědět , tak doufám že je vše ok ?

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru