Ústup dásní (v těhotenství). Máte s tím zkušenost?

nika110818
13. pro 2020

Ahoj, prosim, mate nekdo zkusenost s ustupem dasni? Jak dlouho se to u vas vyvijelo? Ja chodim pravidelne na dentalni hygienu i kontroly k zubari, nikdy jsem zadny problem se zuby nemela a dnes mi dentalni hygienistka rekla, ze mi na sestkach ustupuji dasne (pry az po koreny). Je mozne, ze takova nemoc se vyvine v prubehu jednoho roku? Dekuji za vase zkusenosti.

petulpope
5. kvě 2021

@nika110818 ahojky,nevím jak jsi na to teď,ale mě během chvilky ustoupily dásně u šestek taky až po kořeny 😞 zastavil se Ti ten ústup?Nebo léčili Ti to nějak?Mně se to stalo v těhu bohužel.

nika110818
autor
7. kvě 2021

@petulpope Ahoj, u mne se to taky nejvic projevilo u sestek a taky to bylo hodne rychle. Bohuzel, jedine, co s tim jde delat, je opatrne a poctive cistit, aby ustup nepostupoval, ale dasen se uz pry zpatky nevrati. Bylo mi ale receno, ze do doby, nez to dela potize, da se s tim fungovat, pak jedine operace. ☹ Ale doufam, ze to bude fungovat i bez. 🙂 Moc drzim palce, at se Ti to zlepsi. 🙂

petulpope
7. kvě 2021

@nika110818 děkuji moc,doufám,že už to bude dobrý a nebude to citlivý…jinak myslíš,že nám to udělaly hormony těhotenský? A jak tělo dávalo hodně miminku?pač já nikdy neměla problémy..

nika110818
autor
7. kvě 2021

@petulpope ja prave taky nikdy nemela problemy, pravidelne chodim na kontroly a dentalni hygienu a nikdy nic. Podle mne urcite i hormony k necemu mohli prispet, nicmene mne rekli, ze ja mam geneticky tenkou dasen, takze to, bohuzel, taky prispelo.

petulpope
8. kvě 2021

@nika110818 ja ji mam taky tenkou mi rikali 🙈 tak ted uz nezbyva nez verit,ze to doklepeme se svyma zubama 🙊

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru