Únava po covidu + těhotenství. Kdy jste byli schopni normálně fungovat?

17. únor 2022

Ahoj, jsem v 13tt. Nevolnosti už mám za sebou. Trvalo to asi 6 týdnů celkem, hned od začátku těhu. Před 14ti dny jsme byli všichni doma pozitivní. Nejvyšší teplotu jsem měla 38,8. Srážela jsem Paralenem. Když už byl klid od teplot, šílených křečí do svalů a celého těla, přestala jsem mít chuť k jídlu a čich. Doteď necítím a nemám chuť, ale začíná se to trošičku lepšit. Dnes jsem i cítila smažení 😏 včera ještě ne. Prostě klasika, řekla bych celkem mírný a rychlý průběh. Co mě ale hrozně ubíjí, je únava. Známý jí měli dost dlouho. Vy, co jste to měli taky tak, kdy zhruba jste byli schopný normálně fungovat? Dnes jsem jen umyla nádobí a musela si jít odpočinout. Do toho rok a půl dítě a jsem vyřízená. Manžel pomáhá jak může, ale po neschopence má v práci mazec každý den do večera. Jedna babička se bojí že na ní tu příšernou chorobu plivnem a druhá dělá směny. Takže pomoc moc nehrozí.

jjasmina
17. únor 2022

Já byla nepoužitelná celé těhotenství, strašná unava a to jsem covid ani neměla, třeba se to zlepší časem

autor
17. únor 2022

@jjasmina neznám to. Měla jsem fakt jen asi 3 týdny na začátku těhotenství únavu, ale to bylo kvůli tomu, jak mi bylo zle, tak jsem nejedla, přitom jsem potřebovala. Když jsem do sebe pravidelně dostala jídlo, přešlo to. Ale teď ne no. První těhotenství bylo za odměnu.

lotta1234
18. únor 2022

Ja som mala covid pred mesiacom (to som bola v 6tt), z priznakov len kasel a citim stale hroznu unavu. Mozno to nie je len pocovidovy stav, ale mam doma uz jedno dieta a to mi neda vydychnut. Z prveho tehotenstva to nepoznam, aj ked casu na oddych som mala ovela viac. Kdesi som citala, ze tehotenska unava u vacsiny zien zmizne s koncom prveho trimestra. Neostava ine nez v to verit.

autor
18. únor 2022

@lotta1234 myslela jsem, že už ji mám za sebou. Měla jsem strašnou únavu, ale fakt strašnou. Teď je to těžké identifikovatelná, jestli je to k těhu nebo po nemoci. Budu doufat

kamce
19. únor 2022

Ona je asi únava, když musíš a nemusíš. Kdybych nemusela do práce, tak klidně ležím s covidem a únavou i 14 dní 😄 ale ležela jsem 3 dny, a pak homeoffice 😎 nevím, jestli si měla omikron nebo deltu, ale když srovnám omikron a to co jsem měla před rokem a půl, tak teď ta rekonvalescence byla značně rychlejší i v těhu 🙂

autor
19. únor 2022

@kamce no já do toho trochu pracuju. Není to úplně každý den, ale pak nad tím ještě sedím u PC a i to je únavný. Myslím, že omikron. Bylo to rychlý.

kamce
20. únor 2022

Tak to by mphlo byt za chvili ok 🙂 ale ta unava bude urcite i z tehotenstvi 😊

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru