Ahoj holky, jsem 35 TT a uz skoro tyden mam ucpany nos, ale rýmu nemám. Jediný co prý mohu používat jsou ty mořské sole do nosu, ale pomůže to na pár minut a pak znovu plny nos a blbe se my dýchá. Mate některá typ jak bych si mohla ulevit? Diky
V noci je to ok ale pres den ...
Ja to osobne moc nehrotila, v 12 tt jsem byla nachlazena a dva dni sem uzivala olynth a pak jen tu morskou sul s eukaliptem.. A pred tydnem sem zas pouzila olynth parkrat a pak zas mentolovy 🙂
V tehotenstvi muzes urcite Afrin a kratkodobe i Olynth, Nasivin, Otrivin apod. Muconasal plus bych ale nebrala, ten je strasne silny. Morske vody jsou jen na zvlhceni sliznice, ale splasknuti otoku, ktery ten nos ucpava, nepomuzou.
@gabriella85871316 Mi teď právě dost pomáhá použití Rhino Horn s teplou vodou a mořskou solí. Budu to dál používat preventivně..
Já skončila na ORL - těhotenská rýma. Dali mi kortikoidy, po týdnu skvěle zabraly. A než zabraly, mohla jsem Olynth, hlavně na noc. Doktor říkal, že možné nežádoucí účinky jsou lepší než abych sebe a miminko nezásobovala kyslíkem a byla fyzicky vyčerpaná.
Jo a problémy s ucpaným nosem u mě přetrvávaly skoro rok po porodu, hodně jsem kojila, tak hormony pořád pracovaly. Ale už jsem nestíhala na ORL dojít, nějak jsem to přežila 🙂
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
ja som mala upchatý nos celé tehotenstvo. Nebola som chorá, ale že vraj je to v tehotenstve normálne. Morská voda nepomohla vôbec. Ja som si občas strekla muconasal plus. Hlavne na noc, aby som sa vôbec vyspala.