Zeny mate zkusenost? Od soboty jsem v nemocnici na kapackach magnezzia po tom co mi trochu tuhlo bricho,mela jsem slabe bolesti v podbrisku. Krev a moc v poradku ,vysledky steru jeste nejsou. Cipek jsem minule mela pres 5cm , ted 3,2cm je to jeste v norme? Nebo je to dost zkracene? Jinak jsem zavrena. Mimi v poradku a magnezko tedy moc nezabira. Hrozne se bojim ze me nechaji lezet v nemocnici az do porodu. Doma by mi to nevadilo,ale tady uz mam ted depku :( jake mate zkusenosti?
@sunshine125 ahoj ,podívej se jaké máš CS - následně do tabulky a uvidíš zda je to normální hodnota pro TT . Tvrdnutí bříška je do jisté míry v pořádku a jediné co stejně dělají tak magnézko :D takže to nechej na doktorech - oni ví . Pokud čípek drží a je mimi zdravé ,tak ti po propuštění doporučí klid na lůžku / odpočívat, nic netahat atd. ... ) . Do porodu tě v nemocnici určitě nenechají :D pár týdnů před pouští domů ,třeba tě pustí za týden - známá to tak měla. Každopádně závisí na faktorech , zdravotním stavu atd. :/
Mám to podobně, jsem dnes 22+3, tvrdnutí mi začalo z ničeho nic pře 10dny, ale čípek nebyl zkrácenej, měla jsem 4cm, zvýšil mi magnezko na 3x2tbl, tvrdnutí pokračovalo párkrát za den. Před 2 dnama na kontrole, doktor tvrdil, že čípek nebyl zkrácenej, neřekl mi teda kolik, ale řekl, ať odpočívám a nikam nechodím a ten den večer jsem byla na pohotovosti, tvrdnutí se zhoršilo, čípek jen 3cm. Řekli, že buď zůstanu na kapačky magnezka nebo doma, ale ležet jenom. Tak jsem dostala aspoň magnezko do zadku, doma druhý den ležím a bolí mě už boky šíleně, protože se převaluju jen z jednoho boku an druhej, na zádech radši neležím, to mi připadá, že tvrdne víc břicho. A kdyby se to zhoršovalo, tak dojít. Tak jen doufám, že se to nezhorší. V nemocnici ležet nechci, tam bych to snášela asi hodně špatně, i když kdyby nebylo vyhnutí, nechci ohrožovat miminko...aspoň seš tam pod kontrolou...a taky si myslím, že tě pustí, když se ti nebude čípek zkracovat. Nedokážu si představit, že bych ale takhle měla jen ležet do konce těhu...ale zase mám strach, ať donosím, přece je hodně brzy☹
Holky kde prosím najdu tu tabulku??? Dnes mi doktor řekl že je čípek trochu zkrácený... CS vždy bylo 0 a teď tam napsal 1.Prý by mi doporučoval neschopenku.... :(
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Nikdo nic?