Trombóza v těhotenství, aplikace léků. Doporučená délka léčby po porodu?

joy85
22. zář 2020

Jak dlouho po porodu jste jeste musely aplikovat injekce na redeni krve? Trombozu jsem prodelala v 7.mesici, jiz dva mesice si picham leky a ted jsem se dozvedela, ze v lecbe budu muset pokracovat jeste cca 3 mesice po porodu. Je tam nejaka doporucena delka lecby ?

kukulinek87
22. zář 2020

Mělo by se pokračovat v aplikaci injekcí do konce šestinedělí kvůli zvýšené hladině některých hormonů, které mimo jiné zahušťují krev. Mně hematoložka říkala, že by to viděla na minimálně 2 týdny po porodu a pak jak chci... Já už byla samozřejmě po celém těhotenství jak jehelníček (dostávala jsem i transfuze atd.), tak jsem po necelých 3 týdnech od porodu skončila a všechno OK, i když mám dvě trombofilní mutace...

joy85
autor
23. zář 2020

@kukulinek87 dekuju... s sestinedelim jsem pocitala, ale temi 3 mesici me zaskocila.. a musela jsi po porodu prejit na warfarin, nebo typ leku zustal stejny? Ja zadnou mutaci potvrzenou nemam, u me byl vznik zpusobeny ciste jen tehotenstvim..

kukulinek87
23. zář 2020

@joy85 zůstala jsem u fraxiparinu. Já brala v těhotenství i anopyrin, ten jsem ale po porodu už brát nemusela.
Hodně štěstí přeju ☘️😊

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru