Trombofilie v těhotenství

kukulinek87
4. lis 2019

Holky, potřebovala bych poradit a ideálně i uklidnit. Jsem ve 14.tt, mám Leidenskou mutaci heterozygotní formu a antifosfolipidový syndrom. Píchám si Fraxiparin 0,6 a i přesto mi dnes lékař na utz na placentě našel prý infarkty. Je pravda, že si ho píchám teprve cca 2 týdny, ale do té doby jsem nevěděla, že nějaký problém mám. Už mám doma dvě děti, u kterých problém nebyl a jedno miminko jsem asi kvůli té trombofilii v 16.tt potratila. Bojím se, jak to těhotenství dopadne, jestli máme s mimčem i přesto naději ke zdárnému donošení. Nemáte některá podobnou zkušenost?

erickaf
4. lis 2019

@kukulinek87 ja teda picham clexan 0,6ku od 4tt a ted jsem 15+3, kazdy mesic chodim na kontrolni odbery a musim zaklepat, ze zadny problem. Pokud budes sledovana, tak by to snad mohlo dobre dopadnout. Hlavne ver, ze je vse v poradku. Drzim moc palecky 🙏🏽

aurelie34
4. lis 2019

Já má taky leidenskou mutaci heterozygot a krom toho že si budu píchat klexane celé šestinedělí tak nemám žádné jiné omezení nebo problémy. Ani nejsem v těhu hlídaná. Už mám doma jedno dítě a teď jsem v 24 tt a žádný problém. Tak že já bych to tak neřešila. Dle doktora má dnes leidena každá druhá.

kukulinek87
autor
4. lis 2019

@aurelie34 díky za reakci. Akorát, že já nemám "jenom Leidena", ale bohužel i ten antifisfolipidový syndrom, který způsobuje ještě větší srážlivost. A kdyby tobě doktor řekl, že je kus placenty mimča v háji, tak bys taky měla obavy... Takže já to budu řešit, abych mimču dala čím jak největší možnost to i přesto zvládnout.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru