Ahoj,
Dostala jsem se do situace, kdy bych s vytrhnutím zubu neměla úplně otálet. Prasknul mi a zbytel potrěbuje ven. Paní zubařka říkala, že je to časovaná bomba a že by moc nečekala. :( jsem momentálně v 11+3tt. Může to nějak ohrozit plod ?
Jak se řeší bolesti po vytrhnutí ? Zákrok by to měl být cca na 20 minut. :(
Děkuji za pomoc.
@kok123 me trhaly zuby kdy jsem byla tejotna jen jsem o tom nevedela ☺️ Umrtveni nicemu nevadi (injejci mi davaly pak v tehu jeste nekolikrat) jsem tehdy sezrala x ibalginu a plod ro zvladl😂Ale v tehu pouze paralen takze to asi bude pak trichu narocnejsi☺️
@kok123 Pokud to jde, vydrž do konce prvního trimestru. Byla jsem u zubařky a sama mi říkala, že nejlepší je počkat s větším zásahem u zubů alespoň do druhého trimestru. A tam budeš co nevidět. Tedy, pokud nemáš extra bolesti.
Děkuji moc všem. Také jsem si řekla že bych pripadne pockala po dokoncení prvniho trimestru. Děkuji v pondeli zavolam a objednám se. Nebyla jsem si jistá no. Prece jen asi lepsi nez aby tam pak byl nejaky zanet 🙂
Ja bych na konec 1. trimestru asi necekala. Prijde mi, ze pripadny zanet by byl asi horsi. Na bolest ale asi max paralen, no... Ale to ti reknou.
@jana_zofie no bohužel ted to stejně týden musí počkat. Kolegyně je na dovolené a nemuzu si dovolit chybět. Takže zavolam v ponděli a domluvím jned na ten dalsi. Doporucila mi necekat az do konce tehotenství, ale zase ze by bylo nutne udelat to uplne hned taky nerekla 🙂
Mám čerstvou zkušenost(10dnů zpět). Zub jsem byla trhat ve 21tt. Byla jsem v nemocnici. Když jsem se v 9tt objednávala, tak mi řekli, že pokud to není akutní, tak mě nevezmou dřív jak v druhém trimestru, ale zase to nemám odkládat moc dlouho, ať se mi nezanítí a nestane se z toho akutní případ.
Měla jsem umrtvení, zákrok trval těch 20min. Silně mi to krvácelo celý den, ale k večeru to přestalo, tak snad dobrý. Na bolest nic nemůžeš a co můžeš(paralen apod.) stejně nepomůže. Držím pěsti, ať to máš rychle a bezbolestně za sebou.🍀
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@kok123 Místní umrtveni nijak neuškodí, jen počítat s tím, ze to muže více krvacet + ma člověk omezené léky na bolest.