Třetí císařský řez, riziko?

lucinda259
2. zář 2016

dobrý den prosím o anonym: Dobrý dne maminky, dnes jsem změnila gynekoložku.Z důvodů stěhování.

Jsem ale zaskočena, protoze mi hned zprva řekla, a podvázaní vajčníků bylo po druhém SC.Říkám nebylo, my bychom chtěli miminko, vy nedoporučujete paní dr.?

Po kontrole, my oznámila, že 6 mm je děloha nebo zevnitř po tom zašití, ted přesně nevím.I že by to šlo, ale je to risk 3 SC.Záleží na mě a na mém partnerovi jak by se starala o děti v případě pobytu v nemocnici v těhotěnství atd.

Tak mě i vystrašila, že by to bylo rizikové těhotenství a ukončilo by se kolem 36 týdne.

Pak mi lékařka řekla takovou zmínku- i Victoria Beckham teda to vzala rizikově a má 4 cisaře, nechtěla bych být její gynekoložka....Tak nevím co je na tom pravdy.

Tak moc jsme si přála miminko, a jsem zaskočena.Ted nevím zda je vše špatně-.

Popř děkuji za zkušenosti rady.

horsiee
2. zář 2016

@lucinda259 zkusila bych ještě názor jiného lékaře. Víc hlav víc ví 😊

lucinda259
autor
2. zář 2016

Zkusím to.Celkem jsem zklamaná 😢

aronek
2. zář 2016

@lucinda259 ahoj, jsem potřetí těhotná. Mám za sebou dva CS a třetí prý bude plánovaný v ukončeném 38tt. Zatím naprosto bez problémů, žádné kontroly navíc. Jsem 25tt. Dr tedy není nadšený, ale těhotenství je bezproblémové. Chodím normálně do práce, doma lítám kolem kluků, domu a zvířat. Jediné co jsem letos nezvládla je zahrada, nedělá mi dobře ohýbání, ale to mi vadilo i u dvou těhotenství před tím 😉 Takže za mně do toho jít 😉 pokud je jediný problém 2cs

samaber
2. zář 2016

V zahraničí jsou 4 císaře běžnou praxi. U nás se po dvou nedoporučuje nebo dává automaticky třetí císař. Je tu diskuze 2vbac tam se dozvíš víc

samaber
2. zář 2016

Známá má tři děti císařem. Já první ostatní normálně

lucinda259
autor
2. zář 2016

@aronek Hezký večer, děkuji za zprávu.Hodně zdravíčka přeji.Ano jediný problém, že dr se nelíbí třetí SC. Přitom mi řekla že děložní stěna je 6 mm, že by to šlo.Po cisařech se vše hojilo bezproblémově.Ale spíše mě strašila, že jde o mě , než o miminko.
Tak mám smíšené pocity. 😖

lucinda259
autor
2. zář 2016

@samaber 🙂 krásné mít tři dětičky. Já mám dva kluky a ráda bych holčičku, ale i chlapce budeme milovat stejně 🙂

samaber
2. zář 2016

@lucinda259 děkuji. Druhého bych taky rodila císařem, protože měl nad 4kg ale naštěstí to před porodem nepremerovali, jinak bych to měla spočítane. třetí máme holčicku

aronek
2. zář 2016

@lucinda259 mně právě nikdy nic neměřili, žádnou jizvu, sílu dělohy a pod. 😅 Takže já myslím, že spíš straší a uvádí hrůzostrašné scénáře 😠 Taky je možnost, že na tebe spadne letadlo, že? Chudák dr ještě neví, že pokud bude vše ok, odmítnu podvázání vaječníků i antikoncepci 😀 Já tedy nikdy neotěhotním při kojení. Prvního jsem kojila 18 měsíců a druhého přes 3 roky a ač jsme se nechránili, vždy jsem otěhotněla až po dokončení kojení 😉

samaber
2. zář 2016

@aronek taky jsem nikdy neotehotnela při kojení, cyklus jsem neměla až po ukončení kojení a naskoceni cyklu, dr mi potvrdila, že jsem bez sliznice ale teda že kojení není antikoncepce, což jsem věděla

kathyxkathy
2. zář 2016

Mam tri cisare. Strasili cele tehotenstvi. Mela jsem po druhem cisari nejaky defekt na deloze. + otehotnela jsem nejakych 9.mesicu po druhem cisari. Tloustka jizvy v nejten. miste byla 3mm. Chodila jsem casteji na kontroly ke konci tehu. Tehotenstvi bezproblemove, mala se narodila planovane v 39 tt. Musi te pripravit na mozna rizika. Myslim, ze tri cisari nejsou dnes vubec raritou.

lucinda259
autor
3. zář 2016

@kathyxkathy Tak u mě je jen jediný důvod a tj třetí cisař.Jinak oba dva byli bez jakýchkoliv následku nebo problémů.
Tak má tlouštka v nejten. místě je 6 mm. Což my řekla, že by to šlo.
Ale postrašila mě. 😖 Asi musela.
Pěkný den.

lamarika
3. zář 2016

@lucinda259 mně taky doktor po druhém SC řekl, že už další těhotenství nedoporučuje. V porodnici se mě ptali zda nechci provést rovnou sterilizaci při sekci. Když jsem otěhotněla, tak už v tom problém neviděl. Jen mě víc hlídal. Porod chtěl vyvolat v ukončeném 38tt, ale k tomu nedošlo, protože se mi porod rozjel dřív a tudíž došlo i k akutnímu SC. Pořád se mě ptá při preventivkách na sterilizaci, ale slušně ho odmítám s tím, že jsem ještě mladá a třeba ještě půjdu do čtvrtého dítěte. Nijak mi ho už nerozmlouvá.
Sekce mám s odstupem 1. až 2. 18měsíců, 2. až 3. 22 měsíců

zelva78
3. zář 2016

Ahoj.já mám teď čerstvě zasebou třetí císař.Na potřetí se povedli dvojčata, v malé nemocnici me vystrasili tak sem odcházela do velké krajské a v tam me uklidnili,ono hodne záleží na tobě jak duverujes a znas své tělo, ja nějak cítila že to bude dobrý ;). Porod byl naplánovány na 36+4tt a pro me byl teda nejhorší,holky byli pricne a doslova je pacily ven,nemohli je prý vůbec vypálit protože tam byli ohromný srusty a prirostle k dutině břišní,hodně jsem krvacela a museli to síť vše uvnitř...ani sterilizaci mi nemohli udělat,prostě se nedostali k vejcovodum,byla sem na sale dvě hodiny.Následně sem nezvladla vstát z postele a museli mi dávat transfuze,jizva me hrozně bolí a i celé břicho a to předchozí dva císaře byli naprosto bez problémů a srustu...Já uz do čtvrtého rozhodně nepůjdu ale třetího nelituji ;) takže za mě to určitě zkus 🙂 jen buď připravena na to ze to nemusí být zrovna ruzove...

lisha
3. zář 2016

Mám za sebou dva císaře, další dítě neplánuji, ale můj dr mě od třetího neodrazuje. Dokonce říkal, že má v péči paní po třech a doporučuje jí čtvrtý, aby jí během operace opravili srůsty. V porodnici na to taky koukají u nás normálně, když jsem přišla na příjem, tak se mě ptali, jestli to bude druhý císař, nebo třetí. Sterilizaci mi nikdo nenabízel, i když dr. říkal, že kdyby náhodou, tak ať to určitě odmítnu. 🙂

lucinda259
autor
5. zář 2016

ZDRAVÍM 🙂 TAK JSEM MLUVIILA s předchozím gynekologem a řekl že riziko třetího těhotenství tam je, že bude opět cisař. Že riziko je prasknutí dělohy, ale každý porod má své rizika.Že nikdo nic neudělá jak prijde tehotná žena a už pokočilý měísc, akortá bude více sledována.Tak holky nevím, jsem v rozpacích.
U druhého chlapečka, nám trvalo rok než sem zapadla. Tak nevím zda by se vůbec povedlo brzo otěhotnět. Zdali by ten malý zazrák se povedl 😠

samaber
5. zář 2016

@lucinda259 já po císaři otěhotněla 11měsíců. Nikdo mi jizvu nesledoval. Když jsem se o sledování hlásila tak mi bylo u mé dr řečeno že se to nesleduje, to stejné i v porodnici, že šířka jizvy je nevypovodajici. rodila jsem přirozeně dítě 4,3kg. Jinak ten rozdíl mezi dětma jsem chtěla tak o půl roku větší ale první dítě byl vysloveně zázrak, nečekala jsem, že se povede na první pokus

lucinda259
autor
5. zář 2016

Tak to teda klobouk dolů, dítko 4,3 kg. Ale máš výhodu normálního porodu.Muž říká že me vystrašit musí lekai, že to zvladnu.Ale i tak obavy jsou.
Třeba zda s probudím po narkoze atak 😖

samaber
5. zář 2016

@lucinda259 slysela jsem v kabince jak dr. rikal jedne pacientce,ze kdyby ji na ultrazvuku nameli díte 4kg a výs, tak jde na cisare automaticky (po cisari), me merili dva tydny pred terminem vyvolani a odhad byl 3,8kg.. a samo narostl,ale uz nemerili, zpetne jsem moc rada, chtela jsem tri deti a vedela jsem,ze se na to doktori moc netvari a straší... a ted ten treti porod byla holcicka 4,2kg a to byl porod jak po másle rychlovka.. kdyz jsem diktovala v porodnici udaje o prvnim a druhem tehu a porodu, tak bylo divit, ze se dr podivil,ze 2012 cisar a 2013 prirozeny porod 4,3kg, ale rikal,ze kdyz uz to tema cestama proslo projde i dalsi a prosel..

samaber
5. zář 2016

@lucinda259 ale kamoska ma tri deti cisarem, vsechny jsou od sebe kolem 2 let. A deloha ji to vydzela, akorat ma ted problemy s nejakymi srusty mi rikala.

lucinda259
autor
6. zář 2016

@samaber Tak já mám po druhém cisaři tři roky, což gynokoložka říkala že by to šlo. Ale stále jsou rizika, a že se mám připravit na hospitalice v nemocnici atd... 😖

kerstinka
10. zář 2016

Jsem 29tt, tehotna potreti po dvou cisarich. zatim tuk tuk vse ok. Od 20tt chodim na kontroly co 3tydny, cisar pokud bude vse v poradku pry tak 14 dni pred TP

lucinda259
autor
11. zář 2016

@kerstinka Tak hodně štěstíčka a hhlavně zdravíčko.Po jaké dlouhé době třetí císař? 😎

kerstinka
11. zář 2016

@lucinda259 dekuji. 14let-)) ale ono je to fuk zda 3nebo 10-pry

drzticka81
11. zář 2016

tak ja se hnedka po prvnim cs pri kontrolni prohlidce ptala mudr, kolik muzu mit deti, on rekl, ze se doporucuji ted tak tri cs.......druhy jsem mela taky cs-nikdo na me netlacil-usoudila jsem, ze po nepostupujicim prvnim porodu ditete 4 kg, bude lepsi s druhym 4 kg ditetem rodit opet cs.....ted jsem byla na takovou prekontrolu (radi bychom jeste 3 miminko) a zmeril mi jen jizvu, ze je v poradku, srostla, ale jinak, ze mi nemuze rict, jake bude tehotenstvi ohledne srustu a pod., ale ze riziko je uz od prvniho cs, takze u druheho a tretiho je to zhruba stejne.......

koolombina
16. zář 2016

Také mě čeká třetí CS - během necelých 4 let. Doktoři mě ujišťují, že to bude v pořádku, zatím ve 20tt žádný problém nebyl.

lajla
16. zář 2016

Myslím že nejlépe poradí lékař, konkrétně té a té pacientce, každá ten stav dělohy může mít jiný

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru