TRAP Sequence, máte stejný nález v těhotenství?

mondulka21
21. lis 2013

Měl jste někdo stejný nález v těhotenství? Mám z toho strach, na netu jsem v češtině nic nenašla, jen obrázky a texty v angličtině (něco jsem z toho pochopila). Jak to u Vás probíhalo? Přijde mi že mě posílají od čerta k ďáblu... 😒

tehulka12
24. lis 2013

@mondulka21 koukám,že ti nikdo zatím neodpověděl.Musím říct,že jsem o tom jen slyšela (ještě, když jsem pracovala ne novorozenecké JIP), takže osobní zkušenost nemám. Vyskytuje se to vzácně a týká se to myslím jednovaječných dvojčátek.
Myslím,že se s tím zabývá Dr Hodík ve Fn Hradec Králové a teď myslím ještě v Podolí.Zkus kontaktovat přímo je.Asi ti nikdo lepší informace nedá.
Držím palec,ať to všechno dopadne dobře.

mondulka21
autor
24. lis 2013

@tehulka12 jj, u Hodíka už jsem byla teď v pátek. Z Trutnova mě poslali k Apolináři a ty pak do HK právě k němu. Jsem docela ráda, že píšeš že on se tím zabývá, mě přišlo že si mě přehazujou jak horkou bramboru... Máš pravdu jsou to jednovaječná dvojčata, z jednoho zbyla jen koule, kterou krví zásobuje to zdravý mimčo, takže je to záhul pro jeho srdíčko ☹. Dostala jsem nějaký povídání o tom a nic moc, ale naděje umírá poslední a já věřím že to nějak zvládnem.... Budu muset na zákrok, aby tu kouličku odfikli od placenty (šance že to dopadne je 50%) ale furt je to to nejlepší z toho co mi jinak nabízeli ☹

tehulka12
24. lis 2013

Moc drzim palce,at to dobre dopadne.Ono se to prave dela jen v HK a v Podoli,proto si te asi tak prehazuji.Co ja jsem slysela,tak Dr Hodik se operacemi jednovajecnych dvojcatek zabyva nejdele v CR.Tak at to dopadne dobre.
Tady je diskuze o jednovajecnych dvojkach a jsou tam zensky,co Hodik operoval.Tak zkus s nima pokecat.Moc,moc preju pevne nervy a hodne stesti.
http://www.emimino.cz/diskuse/dvojcata-s-jednou...

tehulka12
25. lis 2013

@mondulka21 Včera mi nešlo nějak odpovědět přímo na tvoje jméno,aby se ti to zobrazilo.Tak ještě dnes.Přeju hiodně štěstí při výkonu a pevné nervy,

mondulka21
autor
25. lis 2013

@tehulka12 moc ti děkuju. Zkusím kouknout na tu diskuzi a uvidím... A jsem ráda že jsem konečně u někoho kdo mě bude mít na starost a že mě zas nepošle někam jinam, aspoň jsem trochu klidnější. Fakt díky....

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru