Toxoplazmóza v těhotenství, projevilo se to nějak?

michaela1239
5. srp 2016
Uživatel michaela1239 je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od michaela1239.

Ahojky, máme doma kočičku třetím rokem, byla vždy jen doma, teď cca od května začala chodit ven, před měsícem přinesla domu malou myš, včera večer uloveného ptáka, do rána měla průjem. Mám strach z toxoplazmozy, že se někde venku mohla nakazit, sežráním třeba nějaké myši a aby to nepřenesla na mě. Pro jistotu jsem ji odvezla k našim a došla si nechat krev na toxoplazmozu. Máte nějaká zkušenost s tím, že byste přímo v těhotenství chytila toxoplazmozu, jestli se to nějak projevilo ?? Jsem bez jakývkoliv příznaků a popřípadě, jak se to léčilo? Když se to prý zachytí včas, léčba je úspěšná a na plod se to nepřenese, jsem ve 26TT. Díky za případné odpovědi 🙂

mika251
5. srp 2016

@michaela1239 v 26tt je už riziko poškodenia plodu pri nákaze toxoplazmózou malé. A ty pokiaľ si nemanipulovala s kočičím záchodkom, tak sa tiež len tak nenakazíš.
Uvidíš podľa výsledkov krvi, je celkom dobre možné, že si ju prekonala už v minulosti a máš protilátky. Pokiaľ by si ju ešte nemala, tak je opatrnosť na mieste, ale netreba to preháňať. Ešte je možnosť nechať vyšetriť kočku, nabrať jej krv, či momentálne toxoplazmózu neprekonáva. Rovnako sa z krvi dá zistiť, či ju neprekonala už v minulosti, teda už má protilátky a viac nie je infekčná.
V každom prípade by som sa zbytočne nestresovala, chytiť toxu nie je až tak jednoduché.

michaela1239
autor
5. srp 2016
Uživatel michaela1239 je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od michaela1239.

@mika251 právě, ze kočičí wc normalne čistím, pokaždé si samozřejmě umyji po manipulaci se zachodkem ruce. Tak proto mam strach☹

lucifereeek
5. srp 2016

mě zjistili toxoplazmozu přímo v těhotěnství, musela jsem na nějaké odběry, kde zjistili že je to doznívající infekt a že jsem to "hlavní" prodělala už dříve, takže DNA na toxoplazmozu byla ok, byla jsem i v poradně kde říkali, že riziko poškození plodu je velmi malé, malá se narodila zdravá a teď má už 4roky, ještě ke všemu jsem na začátku měla i boreliozu (klíště jsem neměla, jen mě štípla nějaká muška) - no celé těhotenství jsem se bála abych nepotratila a nebo nebyla malá nějaká špatná, nikdy jsem s ničím nemarodila a jak jsem otěhotněla tak hned všechno. ☹ Jinak teď máme kocoury dva ale jen domácí, ven nechodí, ale předtím jsme měli hodně koček a byli venkovní, tak jsem to chytla od nich.

patrusa
5. srp 2016

@michaela1239 s tim zachodem v klidu, pokud to tam nenechate 24 hodin, tak je moznost nakazy minimalni. Snazte se byt v pohode, bude to dobre. Mam kocky sice jen v byte, ale presto jsem se i prvniho tehu strasne vystresovala t toxoplazmozy. Nechala jsem nakonec vysetrit kocky.

eloana
5. srp 2016

primo od kocky je nakaza fakt minimalni.......vykal musi byt starsi 24 hodin... toxoplazmozu mivaji vetsinou kotata. ja jsem mela cely zivot kocky-domaci i venkovni a toxo jsem nikdy nemela..... pro jistotu bych zachudek nechala uklizet nekoho jineho

horsiee
5. srp 2016

@michaela1239 jak už zaznělo riziko nákazy od kočky je malé, musela by jste pozřít její výkal, nebo přímo nakaženou kočku. To je větší šance se nakazit špatně omytou zeleninou. Kdyby ta nemoc byla tak vážná a fatální pro miminka tak by lidstvo brzy vymřelo. Klidně se můžete pro klid duše informovat u vašeho veterináře. Nebojte se a užívejte si čekání na m imčo.

baarmanka
Odpověď byla odstraněná
Zobraz

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru