Toxoplazmóza před těhotenstvím, vysoké hodnoty ve 13tt

roseinka
29. zář 2014

Ahoj,
potřebovala bych poradit, zda má někdo stejné nebo podobné zkušenosti s toxou. Jsem v 13 tt. a teď mi zjistili, že jsem prodělala toxu (jsem si jistá, že jsem jí měla už tak před 4-5 lety - moje známá - laborantnka - mi kdysi dělala na ní testy). Moje gynekoložka neumí vyhodnotit to, co vyšlo, tak mě raději posílá na infekční na konzultaci (ale můžu tam zavolat až zítra, dnes tam nejsou). Všude se píše, jak toxa může poškodit plod jen když se člověk nakazí v průběhu těhotenství, ale doktorka je znepokojená. Vyšlo mi IgM 1,5 L pozitivní a IgG 240,0 IU pozitivní. Závěr - zjištěny vysokoavidní protilátky IgG anamnestického charakteru s přetrvávající pozitivitou IgM protilátek. Našla jsem, že po prodělané toxo zůstávají protilátky v těle už napořád. Ale asi nemají být tak vysoké nebo nevím. Měl prosím někdo v těhotenství stejný problém??? Doktorka mi ještě řekla, že sliznice kolem miminka je negativní, takže by to měla znamenat, že k mimču se to snad nedostalo. Ale těžko říct.... Prosím poraďte. Děkuji.

misadan
29. zář 2014

Ahoj, rozhodně nechci radit ohledně hodnot...o toxoplasmoze nic moc nevim, jen kdysi, když jsem řešila EBvirus, tak mi dělali i testy na toxo...to jsem chodila přímo na infekční a doktor mi skoro řekl, že je škoda, že ji nemám, že by mi nehrozila v těhotenství.... Víc ale ať se vyjádří nějaká moudřejší hlava....

roseinka
autor
29. zář 2014

Já vím, že je lepší v těhotenství, když už jí matka kdysi prodělala. Ale asi není dobře, aby stále byly hodnoty vysoký nebo nevím.... :( Snad někdo bude něco víc vědět.

roseinka
autor
29. zář 2014

Tak jsem kontaktovala všechny, co jsem mohla a nakonec jsem dostala kontakt na přední odbornici v toxoplasmoze. Napsala jsem na její web a do hodiny!! mi odpověděla. http://toxoplasmoza.cz/?page_id=7 Musím říct, že paní doktorka je skvělá, hned mě uklidnila, že je vše v naprostém pořádku (poslala jsem jí všechny výsledky z toxy). Takže kdokoli budete mít problém s toxou, nejdříve se zeptejte této paní doktorky, nic lepšího nemůžete udělat. 🙂

svanhild
29. zář 2014

Také jsem řešila to samé. toxoplazmozu jsem prodělala v květnu 2010 a v 10.týdnu - listopad 2011 jsem měla pořád hodně vysoké zbytkové hodnoty. také jsem psala paní doktorce a fakticky uklidnila🙂

baarmanka
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
priefi
18. črc 2021

@roseinka pokud je toxoplazmóza latentní (neboli spící) neměla by mít na plod vliv. Problém je, pokud je toxoplazmóza aktivní, to je stav zejména po nákaze, výjimečně se může zaktivnit, pokud je organismus a imunita příliš oslabená, ale toto se děje zřídka kdy.

priefi
18. črc 2021

@baarmanka můžu se zeptat, jakou souvislost mají obrázky v dotazníku a toxoplazmóza? Dotazník jsem nevyplňovala, naštěstí toxo nemám, ale moje mamka ji má, takže by mě zajímala souvislost.

baarmanka
18. črc 2021

@priefi Prítomnosť parazita, či už v akútnej alebo latentnej forme má vplyv na správanie ľudí, napr. spomalenie reflexov, sexualita, atraktivita, atď. V rámci mojej práce sa snažím zistiť do akej miery sú ovplyvnené odporné stimuly toxoplazma pozitívnych ľudí oproti nenakazeným ľudom. Potrebujeme toxoplazma pozitívne a rovnako aj toxoplazma negatívne osoby. Za každé vyplnenie Vám ďakujem.

priefi
18. črc 2021

@baarmanka aha, to je zajímavá závěrečná práce. Budou pak zveřejněné i výsledky? To, že toxo ovlivňuje lidi, jsem slyšela. Zejména jsou méně ostražití. U žen se nejčastěji projeví prý tak, že se více parádí a u mužů bohužel může vést až k sebevražedným sklonům 😔

Dotazník Ti pak vyplním 😉

baarmanka
19. črc 2021

@priefi vysledky budu spracovane v mojej praci. Ale zrejme dalej zverejnovane nebudu.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru