Test na těhotenskou cukrovku a čípky proti zvracení

mjk007
26. lis 2018

Holky nenabidl vam někomu gynekolog cipky proti zvraceni? Mam uz jeden pokus na test za sebou, bohužel jsem vse vyzvracela 😫 neumim si predstavit, ze tu glukozu budu znovu pit. Doktor mi volal volal, ze existuji cipky proti zvraceni, uzivaji to tehulky, kdyz maji velké nevolnosti a test potrebuji prekonat. Ovšem pry i cipky nesou nejake rizika. Chtela bych si o nich něco najit, neznate nekdo nazev?? Nepamatuji si presny nazev, snad Nurital nebo Uritan??? Nikde to nemuzu najit a na gynde uz nejsou abych tam volala😏

fly80
26. lis 2018

@mjk007 já na tom testu nebyla vůbec. Dá se udělat i z krve

xxx3d
26. lis 2018

@fly80 to sice ano, ale není to rozsáhlý, tak jako ten s vypitím té tekutiny.
@mjk007 ano, dá se to pití obejít tím testem z krve, ale pokud jsi nějakým způsobem riziková, tak bych raději šla na ten plnej test. O čípkách nevím, možná přímo zavolat do toho centra, kde jsi už byla, nebo půjdeš a poptat se přímo jich.

moly001
26. lis 2018

@mjk007 torecan čípky...ty jsou na recept, jinak mě nic nenapadá...

werumka
26. lis 2018

@mjk007 Na tuhle nevolnost bohužel torecan nepomůže. Jak dlouho jsi byla před testem bez jídla? Co jsi jedla den před tím?

mjk007
autor
26. lis 2018

@moly001 torecan to nebude, říkal jiny nazev.. Ale na recept to je😉

mjk007
autor
26. lis 2018

@werumka nepamatuji si co jsem přesně jedla, jen vim ze radsi ne nic sladkého. Takze naposledy veceri tak kolem 19-20h a rano nalacno😉

zavodnice
26. lis 2018

Já mám taky Torecan a vzala jsem si ho, když jsem měla jít na OGTT. Naštěstí jsem měla vysokou lačnou glykemii a nemusela jsem to absolvovat. Dost možná bych zvracela taky. Nejhorší byl pocit, když mi řekli, že ty dvě hodiny nesmím pít, já totiž ani před tím moc nepila.

werumka
26. lis 2018

@mjk007 Ona ta nevolnost totiz paradoxně může vzniknout tehdy, když den před tím jíš méně a pak dlouho lačníš. Na lačno je 8-10 hodin bez jídla. Pokud v těhotenství lačníš déle a ještě před tím málo jíš, může Tvoje telo reagovat na test zvracením a nevolností. Je potreba tohle hlídat. Pak si při testu ideálně lehnout..

mjk007
autor
26. lis 2018

@werumka děkuji za typ, možnost lehnuti tam je👍 tak toho vyuziji. A zkusim jeste pred spanim neco snist, snad to pomuze. Mam nevolnosti od zacatku a nejsem zvykla pit sladké napoje. Mam po tom jak lepidlo v krku, kdyby se to aspon mohlo zapit😉

werumka
26. lis 2018

@mjk007 deci vody na zapiti si urcite dát můžeš... Vyplachnout ústa. Tady jde o to, abys do sebe v průběhu hodiny nenalila pul litru vody. A jestli si budeš moct lehnout, tak je to ideál 😉

mjk007
autor
26. lis 2018

@werumka zkusím se příště zeptat😊 vzdy rikaji nejist, nepit, neodchazet.leda na wc 😉 tak snad mi to lepe sedne. Čeká me to v tehu ještě 2x,pac v rodine mam cukrovkare 😏

werumka
26. lis 2018

@mjk007 A Ty sama jsi někdy mela problém s glykémii? Cukrovka v rodině není důvodem k tomu, aby se test dělal víckrát v těhotenství. Stačí standardně v rozmezí 24.-28. týdne... Kdyby se netvarili, tak si zajdi na to WC a tam si to zapij 😀 jinak ale určitě neodchazet 🙂

mjk007
autor
26. lis 2018

@werumka žádné problémy jsem nikdy neměla, ani pri 1.tehotenstvi a taky me tam posilali 2x. Uz jsem objednana, tak to nejak preziju. Kdyz bych to po 2.nedala, tak uz si asi nechám predepsat ty cipky, jestli to vubec bude mit smysl 😑 moc dekuji za rady, je fajn to s nekym probrat 👍

etapa
29. lis 2018

@mjk007 není to tak dávno, co jsem měla stejný problém. Ale teprve ho budu s dr. řešit. Vím, že to znovu bude to samé. Mám nevolnosti každý den, na lačno nedokážu být. V letělo to že mne ještě dřív, než jsem to stihla vypít 🤦‍♀️

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru