Teplota na začátku těhotenství. Může něco vážného způsobit?

nika110818
27. únor 2023

Ahoj, jsem v 5.tt, takze uplny zacatek. Bohuzel, dostala jsem po 3 letech opatrnosti prvne covid, zrovna ted. 😢 a aby toho nebylo malo, dnes jsem mela teplotu, 38,4. Dala jsem si hned jeden paralen, do pul hodky teplota klesla, snad se uz nevrati. Prosim, mate zkusenost s horeckou na zacatku tehu? Cetla jsem, ze je moc nebezpecna. Je mozne v prubehu tehu zjistit, jestli horecka neco nenapachala nebo mi zbyva jen cekat do porodu? Vim, ze je 1. a 2. screening, ale odhali vsechny pripadne vady, ktere by mohla horecka zpusobit? Predem mockrat dekuji.

lv
27. únor 2023

Je dost pravděpodobné, že kdyby došlo k vážnějšímu poškození, tělo by samo plod vypudilo. To je takové hop nebo trop, v 1.trimestru. Ale jedna teplota nemusí udělat nic, skoro každá byla v těhotenství někdy nemocná, brala léky, atb..
Zjistit se to nedá, i po porodu nikdo neřekne, že třeba nějaký problém je nasledech horečky v počátku těhotenství. Držím palce.

nika110818
autor
27. únor 2023

@lv dekuji

jjasmina
27. únor 2023

@nika110818 1. trimestr je všeobecné bud anebo, tak spíš uvidíš, nemusí to být ani horečkou.. Tak se neboj

evellin123
27. únor 2023

Ahojky mě dokonce doktor říkal, že až teplota přes 39 může mít vliv na miminko,takže 38.4 je ještě v normě 😉

nika110818
autor
27. únor 2023

@evellin123 moc dekuji, to mne trosku uklidnilo. 😊 k lekarce jdu az za 2 tydny, tak doufam, ze bude vsechno poradku.

ivivi
3. bře 2023

Ja v 9tt prodelala anginu a teploty mi obcas vysvihly nad 38, takze jsem srazela. Obcas jsem musela vzit i dva paraleny, abych teplotu srazila. A vsechno je v poradku😊Ted jsem v 26tt a cekame skritka v cervnu😊

nika110818
autor
3. bře 2023

@ivivi moc dekuji. Preji hodne zdravi, at je vse v poradku. A muzu se zeptat, co vam rekl lekar? Kdyby cokoliv, ukazalo by se to na UZ a v krvi pri screeningu? Dekuji. Ja jen jedu k lekari az pristi tyden, tak uz jsem se nemuzu dockat.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru