Ahoj, prosim o nazory - asi mam tehu cukrovku, uz pri minulem tehu jsem ji mela - kontroly v DIA poradne vzdy v poradku, dietu jsem dodrzovala... jenze v soucasne dobe me desi tam opet chodit - cele dopoledne stravene na poliklinice - laborator, cekani pred ordinaci s ostatnima lidma... proste mam strach znovu chytit covid (byla jsem na jare s tim hospitalizovana, ockovana jsem, ale i tak, porad mam strach...) Mohu to nejak odmitnout s tim, ze bych se kontroovala sama doma?
@emillyhk zkusim se tam zeptat - fakt to byla otrava na pul dne, odber na lacno, pak 2 hodiny po jidle a pak cekani pred ordinaci s dalsima cca 30 lidma (podle casovky to tak opravdu bylo, nekdy na me vyslo cislo az 27). No a vlastne cely den pred odbery jsem si odebirala krev z prstu do takovych ampulek pred jidly, po jidlech 🤦🤦🤦 glukomer jsem nemela
@petramana Už dlouho má každá těhotná nárok na proužky do glukometru od pojišťovny. V dia poradnách často mají od firem glukometry, které těhotným mohou dávat. Pokud by Tvoje diaporadna neměla, je lepší si ho koupit a nechat psát proužky na pojišťovnu. Hodnoty je možné z glukometru stáhnout do počítače a poslat do diaporadny. Na základě toho se upravuje dieta, případně nasazuje další léčba. Kontrola s většími odběry krve se dělá jednou za čas. Určitě není potřeba tam vysedávat. Zvlášť v této době 🙂
Já byla v poradně pouze poprvé, zbytek mi sama doktorka nabídla konzultovat po telefonu. Vždy v domluvený čas mi zavolala, nahlásila jsem hodnoty a co mi prochází/ neprochází. Trvalo to cca 10 minut a nemusela jsem se vláčet autobusem do ordinace....Cukrovka kompenzovaná pouze dietou. Viděla mě podruhé až jsem šla vrátit glukometr po porodu.
no to je uzasne, jen kdyby to slo tak hladce i u me... jist vim co mam, to mi vubec nedela problem... vysledky jsem mela v predchozim tehu pry vzdy ukazkove... mam fakt strach ted vubec chodit mezi lidi 😔
Ahoi, jsem teď po těhotenství s cukrovkou a když byla ta velká vlna ,, nakažených " tak mi doktorka sama řekla ať jsem doma , dostala jsem měřící přístroj a psala hodnoty , jídelníček a každé 3 týdny to chtěla poslat do emailu .. a podle toho jednala .. vše po emailu nebo telefonu až poslední měsíc chtěla hodnoty z gyndy ohledně odhadů miminka ..
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@petramana Já byla těhotná ve druhé vlně, GDM už od 13.tt. Než jsem vychytala, co a jak, tak jsem na kontroly chodila, potom už jsem jenom do poradny v domluveném termínu zavolala hodnoty a osobně už jsem tam nechodila. Takže pokud se ti podaří mít cukrovku pod kontrolou díky dietě, mohlo by stačit domácí měření.