Těhu cukrovka a kontroly v DIA poradně. Můžu je odmítnout?

petramana
24. lis 2021

Ahoj, prosim o nazory - asi mam tehu cukrovku, uz pri minulem tehu jsem ji mela - kontroly v DIA poradne vzdy v poradku, dietu jsem dodrzovala... jenze v soucasne dobe me desi tam opet chodit - cele dopoledne stravene na poliklinice - laborator, cekani pred ordinaci s ostatnima lidma... proste mam strach znovu chytit covid (byla jsem na jare s tim hospitalizovana, ockovana jsem, ale i tak, porad mam strach...) Mohu to nejak odmitnout s tim, ze bych se kontroovala sama doma?

emillyhk
24. lis 2021

@petramana Já byla těhotná ve druhé vlně, GDM už od 13.tt. Než jsem vychytala, co a jak, tak jsem na kontroly chodila, potom už jsem jenom do poradny v domluveném termínu zavolala hodnoty a osobně už jsem tam nechodila. Takže pokud se ti podaří mít cukrovku pod kontrolou díky dietě, mohlo by stačit domácí měření.

petramana
autor
24. lis 2021

@emillyhk zkusim se tam zeptat - fakt to byla otrava na pul dne, odber na lacno, pak 2 hodiny po jidle a pak cekani pred ordinaci s dalsima cca 30 lidma (podle casovky to tak opravdu bylo, nekdy na me vyslo cislo az 27). No a vlastne cely den pred odbery jsem si odebirala krev z prstu do takovych ampulek pred jidly, po jidlech 🤦🤦🤦 glukomer jsem nemela

werumka
24. lis 2021

@petramana Už dlouho má každá těhotná nárok na proužky do glukometru od pojišťovny. V dia poradnách často mají od firem glukometry, které těhotným mohou dávat. Pokud by Tvoje diaporadna neměla, je lepší si ho koupit a nechat psát proužky na pojišťovnu. Hodnoty je možné z glukometru stáhnout do počítače a poslat do diaporadny. Na základě toho se upravuje dieta, případně nasazuje další léčba. Kontrola s většími odběry krve se dělá jednou za čas. Určitě není potřeba tam vysedávat. Zvlášť v této době 🙂

michaela666
24. lis 2021

Já byla v poradně pouze poprvé, zbytek mi sama doktorka nabídla konzultovat po telefonu. Vždy v domluvený čas mi zavolala, nahlásila jsem hodnoty a co mi prochází/ neprochází. Trvalo to cca 10 minut a nemusela jsem se vláčet autobusem do ordinace....Cukrovka kompenzovaná pouze dietou. Viděla mě podruhé až jsem šla vrátit glukometr po porodu.

petramana
autor
24. lis 2021

no to je uzasne, jen kdyby to slo tak hladce i u me... jist vim co mam, to mi vubec nedela problem... vysledky jsem mela v predchozim tehu pry vzdy ukazkove... mam fakt strach ted vubec chodit mezi lidi 😔

andulka007
24. lis 2021

Ahoi, jsem teď po těhotenství s cukrovkou a když byla ta velká vlna ,, nakažených " tak mi doktorka sama řekla ať jsem doma , dostala jsem měřící přístroj a psala hodnoty , jídelníček a každé 3 týdny to chtěla poslat do emailu .. a podle toho jednala .. vše po emailu nebo telefonu až poslední měsíc chtěla hodnoty z gyndy ohledně odhadů miminka ..

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru