Ahojky,chtěla jsem se zeptat tehulek s prokázanou trombofilli.Před 3 týdny mne začala brnet leva ruka k loktu,pote leva polovina nosu,rtu a nakonec jazyk..jo před brněním tomu předcházelo motani hlavy a mzitky.Cele to trvalo tak 30-45.min.pote to odeznelo.No ve čtvrtek se mi stalo totéž jen na prave straně těla. K tomu navíc byla porucha řeči. Jeli jsme na pohotovost a tam už jsem byla v pohodě. Nechaly si mne v nemocnici daly kapacku na zavodneni,udělaly krevní testy,pichly Fraxiparin a druhy den mne pustily domu. Gynekologická vše dobré- jsem 22tt ,neurolog taky na nic nepřišel, jen se dohodly s hematologe m,ze už si budu pichat Frexiparin.Doma docela dobré, jen hodně polehavam, protože se mi nota a bolí hlava...Setkala jste se s tím některá? Děkuji mnohokrát za každý příspěvek.
@haklicek Nemůže Tě zlobit hořčík? Já teda nemám zkušenosti v těhotenství, ale je to tak rok zpátky, prošla jsem všechna možná i nemožná vyšetření a jediné zjištění bylo, že mi lítá hořčík. Měla jsem hodně různých příznaků, a všechny, které popisuješ. Beru hořčík, ale už mám za tu dobu vyzkoušené, že na mě funguje jen jedna jediná značka. Zkusila jsem jich několik, ale hořčíkové záchvaty se objevovaly v menší či větší míře u všech, až na tu jednu značku. A taky to má teda i dost společného se stresem, pokud se tě to týká...
@haklicek Myslím, že tohle s trombofilií nemusí souviset. Ale divím se, že jsi až do 22 tt nepíchala nic. Já mám taky trombofili a píchám Clexane na zředění krve od začátku. Je to přece jen jistota, že o mimi nepřijdeš "zbytečně".
To brnění, co popisuješ, jsem taky měla, ale je to už dávno, vyšetřovali mně snad rok, padaly takové hrůzy jako roztroušená sklerózna nebo lymfatická borelioza, a pak se přišlo na to, že je to od špatné židle v práci!!! Měla jsem nějak skříplé nervy v páteři nebo co. Opravdu dobrý fyzioterapeut nebo někdo, kdo dělá reflexní masáže, by tě problémů měl hned zbavit, si myslím.
@haklicek no já toto měla asi před porodem....zjistily mi hodně vysoký tlak a bílkovinu....na prvním monitoru. Dost mě to vylekalo, protože mi řekli, že musím už rodit - preklampsie. No tak to se mi ten tlak musel zvýšit ještě stresem, nemám ráda nemocnice, tak jak jsem tam ležela a čekala tak mi brněla ruka, měla jsem mžitky...asi to bylo z toho tlaku....pak to teda naštěstí přestalo. Píchala jsem teda clexan od začátku těhu, kvůli dědičné trombofilii.....napadlo mě že možná miminka tlačila už na nějaké nervy.....ale z vysokého tlaku jsou mžitky. Jinak teda koncem těhu jsem měla záda v ............. a po porodu taky to hodně bolelo, ale to už si člověk může zajít aspoň na masáž....tak chodím a je to lepší............
Ahoj, tak jsem včera měla podobné příznaky a přisuzovala jsem je hormonům a rozházenému tlaku. Tlak teda mívám normálně pod 110/70, spíš nižší. Včera jsem vařila a najednou jsem přestala rozeznávat text na krabici dortu, pletli se mi slova, písmenka a ani jsem nevěděla co čtu. dala jsem si magnesium, čokoládu a lehla si. V posteli mi začali brnět ruce, rty, jazyk a nos. na chvíli jsem usnula (tak půl hodiny) a poté ještě brnění chvíli trvalo a začala bolet hlava, která trvala celé odpoledne. Mám s tím zajít k doktorovi, nebo to nechat na tom tlaku, v pubertě jsem s tím taky mívala občas problémy. Jediné co bych ještě v těhotenství přidala je časté brnění rukou v noci i když si na nich neležím. Děkuji za rady a podobné zkušenosti.
@ivetkavysocina Ja nejsem moc priznivec chozeni k doktorovi s kazdou blbinou,ale s timhle bych asi zasla.Ze jsi si pletla najednou pismena a pak te brnelo pul tela.No,fakt bych asi zasla a taky mu to vsechno takhle vylicila.
To,ze v tehotenstvi brni ruce nebo ruka,to se pry muze stat.Jak jsou pry ty tkane jinak prokrvene a opuchle.Pry to tak muze byt.
Ale pulka tela+ spatne videni,s tim bych sla.
Preju,at to nic neni nebo nejaka blbost(treba nizky tlak).
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Ahoj, trombofilii mám, píchala jsem od otěhotnění fragmin. Brnění jsem nikdy neměla, leda od onemocnění nervu v ruce.