Dobrý den, jsem ve 31+6 tt a jsem už týden v nemocnici protože mi zjistili zvýšené jaterní testy a žlučové kyseliny dávají mi tady prášky ursosan 3 krát denně a transmentil dva krát má stym někdo skusenosti ? Jak dlouho jste byli v nemocnici já jsem se ptala tak mi řekli že to vám nikdo neřekne jak dlouho tady budete 🤷♀️
Tak že nemám počítat s tým že půjdu domů před porodem tak to je krása … a jak dlouho jste byla hospitalizována? A proč se rozhodli ukončit těhotenství ? Já mám tlak v pořádku zatím .. a co miminko jak na tom bylo
A ještě jsem se chtěla zeptat ,chci si promluvit s doktorkou jak je na tom malý a když to bude dobrý jestli si mužů požádat o ukončení těhotenství
@perli Já byla asi týden a pak mě pustila doktorka "se zdviženým obočím" ostatních doktorek - jenže já se v té nemocnici stresovala tak šíleně, že mi to ten tlak rozhazovalo úplně hrozně. Doma jsem se pak velmi pečlivě a pravidelně měřila, pojídala léky, dodržovala, co se dalo - vlastně doma to bylo lepší než v té nemocnici (našla jsem si i "babské rady" na odvodnění - přibírala jsem minimálně půl kila denně) a hlavně když pak byl problém, tak jsem do cca 20 minut byla v nemocnici.
Já pak šla do nemocnice, protože mi vyskočil tlak a přestávala jsem cítit pohyby. Malý byl v pořádku, ale výsledky už z rizikové poradny týden předtím blbý, tak si mě tam rovnou nechali (ale já s tím už počítala, měla jsem doma sbalené věci k hospitalizaci a vzala je s sebou). Hned napíchali kortikoidy na dozrání plic, to bylo pondělí, ve středu už problém malého probudit na natočení monitoru, fakt se neměl dobře, placenta už fungovala špatně, ve čtvrtek CS. A mlaďoch je sice v pohodě, ale byl skoro měsíc na neonatologii, vím, že tam byla i nějaká infekce, pediatrička si myslí, že si infekci i z porodnice přinesl (ve 3 měsících první antibiotika - pozitivní tuším streptokok). Cvičili jsme vojtovku, pojídal hromadu vitaminů. Jako pokud to musí být, vše se zvládne a dítě se z toho vyhrabe (většinou), ale pokud není až takový problém a je šance, že dítě zvládneš ještě chvíli mít v břiše, je to pro všechno mnohem lepší.
V tomto stavu se porod vyvolává / jde se na CS pokud tam je indikace z pohledu ohrožení života dítěte či matky. On porod takového drobečka není bez komplikací. V 31+6 možná nemá ani 1,5 kg a tam je těch komplikací ještě víc.
Pokud bude problém, tak pak to "táhnou" na 36tt, kdy už je dítě dovyvinuté se vším všudy a pak se vyvolává / dělá CS.
Taky mám zkušenost, jedná se o těhotenskou cholestázu. Hospitalizovali mě na rizikovém, když mi hodnoty žlučových kyselin hodně stouply. Potom zase klesly, tak mě pustili. Vyvolávání porodu se naplánovalo a uskutečnilo 37+5, bohužel se nevyvedlo dle plánu a nakonec to skončilo o den později CS. Miminko zdravé, “hotové”, vše ok. Detaily, proč se vyvolání nepovedlo, Tě nebudu stresovat - byla to dost hrůza, ale to jsem prostě asi měla smůlu. Dopadlo to dobře a to je hlavní 🙂
No pravé když jsem přišla tak mi řekli že váha miminka odpovídá s týdnem těhotenství teď v pondělí mi zase řekli ze miminko je asi o týden menší tak se mi zda ze ten týden co jsem tady tak nepřibral vůbec , ty pohyby mám taky slabší někdy necítím pohyby i 10h a říkala jsem jim to a už to tak mám tři dni tak se bojím možná mu tam už dobře není . Zitra ráno mi budou dělat další odběry a ultrazvuk tak jsem zvědavá co tam zase najdou jinak mám i cukrovku od ty doby co jsem tady tak to mám pořad zvýšenou tu glykemii tak mi dávají ještě navíc inzulin,
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Mám zkušenost s hospitalizací v podobném týdnu. Nech si tam donést pokud možno co nejvíc věcí, co ti to zpříjemní. Je to šílená magořina. Držím palce. Já byla hospitalizovaná o maličko dřív kvůli tlaku a nakonec jsem rodila 32+6tt a vše je v pořádku. Malýmu už je 5, tak je to dost dávno. Ale ta doba v nemocnici byla nekonečná. Hlavně teda proto, že mě hospitalizovali dost nečekaně, takže jsem tam měla minimum věcí.