Těhotenství - zvýšené jaterní testy. Máte zkušenost?

perli
18. čer 2024

Dobrý den, jsem ve 31+6 tt a jsem už týden v nemocnici protože mi zjistili zvýšené jaterní testy a žlučové kyseliny dávají mi tady prášky ursosan 3 krát denně a transmentil dva krát má stym někdo skusenosti ? Jak dlouho jste byli v nemocnici já jsem se ptala tak mi řekli že to vám nikdo neřekne jak dlouho tady budete 🤷‍♀️

merope
18. čer 2024

Mám zkušenost s hospitalizací v podobném týdnu. Nech si tam donést pokud možno co nejvíc věcí, co ti to zpříjemní. Je to šílená magořina. Držím palce. Já byla hospitalizovaná o maličko dřív kvůli tlaku a nakonec jsem rodila 32+6tt a vše je v pořádku. Malýmu už je 5, tak je to dost dávno. Ale ta doba v nemocnici byla nekonečná. Hlavně teda proto, že mě hospitalizovali dost nečekaně, takže jsem tam měla minimum věcí.

perli
autor
18. čer 2024

Tak že nemám počítat s tým že půjdu domů před porodem tak to je krása … a jak dlouho jste byla hospitalizována? A proč se rozhodli ukončit těhotenství ? Já mám tlak v pořádku zatím .. a co miminko jak na tom bylo

perli
autor
18. čer 2024

A ještě jsem se chtěla zeptat ,chci si promluvit s doktorkou jak je na tom malý a když to bude dobrý jestli si mužů požádat o ukončení těhotenství

ileni
18. čer 2024

@perli na žádost ti nebudou vyvolávat porod takto brzo... Mimino je pořád ještě nedonošená a nikdo neví, jaká bude poporodní adaptace a u nedonošených děti můžou být velké komplikace. Čím délo to vydržíš,tím je to pro malé lepší.

1pomnenka
18. čer 2024

@perli Tak to se ani neptej, není důvod vyvolávat porod, když můžeš dítě donosit až do konce. Vždyť nemá zralé plíce! Těžko říct, kdy se ti zlepší jaterní testy.

merope
18. čer 2024

@perli Já byla asi týden a pak mě pustila doktorka "se zdviženým obočím" ostatních doktorek - jenže já se v té nemocnici stresovala tak šíleně, že mi to ten tlak rozhazovalo úplně hrozně. Doma jsem se pak velmi pečlivě a pravidelně měřila, pojídala léky, dodržovala, co se dalo - vlastně doma to bylo lepší než v té nemocnici (našla jsem si i "babské rady" na odvodnění - přibírala jsem minimálně půl kila denně) a hlavně když pak byl problém, tak jsem do cca 20 minut byla v nemocnici.

Já pak šla do nemocnice, protože mi vyskočil tlak a přestávala jsem cítit pohyby. Malý byl v pořádku, ale výsledky už z rizikové poradny týden předtím blbý, tak si mě tam rovnou nechali (ale já s tím už počítala, měla jsem doma sbalené věci k hospitalizaci a vzala je s sebou). Hned napíchali kortikoidy na dozrání plic, to bylo pondělí, ve středu už problém malého probudit na natočení monitoru, fakt se neměl dobře, placenta už fungovala špatně, ve čtvrtek CS. A mlaďoch je sice v pohodě, ale byl skoro měsíc na neonatologii, vím, že tam byla i nějaká infekce, pediatrička si myslí, že si infekci i z porodnice přinesl (ve 3 měsících první antibiotika - pozitivní tuším streptokok). Cvičili jsme vojtovku, pojídal hromadu vitaminů. Jako pokud to musí být, vše se zvládne a dítě se z toho vyhrabe (většinou), ale pokud není až takový problém a je šance, že dítě zvládneš ještě chvíli mít v břiše, je to pro všechno mnohem lepší.

V tomto stavu se porod vyvolává / jde se na CS pokud tam je indikace z pohledu ohrožení života dítěte či matky. On porod takového drobečka není bez komplikací. V 31+6 možná nemá ani 1,5 kg a tam je těch komplikací ještě víc.

Pokud bude problém, tak pak to "táhnou" na 36tt, kdy už je dítě dovyvinuté se vším všudy a pak se vyvolává / dělá CS.

beka91
18. čer 2024

Taky mám zkušenost, jedná se o těhotenskou cholestázu. Hospitalizovali mě na rizikovém, když mi hodnoty žlučových kyselin hodně stouply. Potom zase klesly, tak mě pustili. Vyvolávání porodu se naplánovalo a uskutečnilo 37+5, bohužel se nevyvedlo dle plánu a nakonec to skončilo o den později CS. Miminko zdravé, “hotové”, vše ok. Detaily, proč se vyvolání nepovedlo, Tě nebudu stresovat - byla to dost hrůza, ale to jsem prostě asi měla smůlu. Dopadlo to dobře a to je hlavní 🙂

perli
autor
19. čer 2024

No pravé když jsem přišla tak mi řekli že váha miminka odpovídá s týdnem těhotenství teď v pondělí mi zase řekli ze miminko je asi o týden menší tak se mi zda ze ten týden co jsem tady tak nepřibral vůbec , ty pohyby mám taky slabší někdy necítím pohyby i 10h a říkala jsem jim to a už to tak mám tři dni tak se bojím možná mu tam už dobře není . Zitra ráno mi budou dělat další odběry a ultrazvuk tak jsem zvědavá co tam zase najdou jinak mám i cukrovku od ty doby co jsem tady tak to mám pořad zvýšenou tu glykemii tak mi dávají ještě navíc inzulin,

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru