Milé těhotné, maminky,
chci se zeptat, zda je zde mezi vámi někdo, kdo má zdravé děti/prošel úspěšně těhotenstvím až do konce s diagnózou Sjogrenova syndromu.
Mám za sebou dva samovolné potraty, oba v 10. týdnu a porod mrtvého chlapečka ve 35. týdnu, to všechno během 1,5roku. Je víc něž pravděpodobné, že umřel, protože mu selhalo srdíčko. Manžel by chtěl zkusit ještě jedno těhotenství, ale já se hrozně bojím a mám pocit, že další mrtvé miminko už prostě nepřežiju.
Na internetu jsem o tom našla jen odborné články, kde jsem se dočetla vlastně jen to, že každé další těhotenství je nebezpečnější pro plod a šance na zdravé miminko se snižuje asi o 20 procent. Žena musí brát kortikoidy, které jsou ale pro děťátko nebezpečné. Kromě toho žena prakticky tráví těhotenství monitorovaná v nemocnici.
Jaké máte zkušenosti? Je to opravdu tak hrozné? Potřebuju, aby mi někdo řekl, že to jde vydržet a přežít... :(
Děkuju za příspěvky!
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
zkušenost nemám, ani si nedovedu představit, jak to zamává s psychikou, když tak v krátkém období přijdete o tři děti... Dejte tomu čas, psychika dělá své, jestli miminko má být, najde si vás, jestli ne, tak mají být věci jinak (známá má taky autoimunitní onemocnění s dalšími problémy, těhotenství by ji mohlo stát život, tak šli do adopce, dostali malá dvojčátka -holčičky.) Hodně sil a hlavně se nenechte "tlačit" do něčeho na co ještě třeba nemáte sílu.