Ahoj, chtěla jsem se zeptat, jestli tu je někdo, kdo má nějaké problémy se zády a jak to bylo v těhotenství? Ja mam kyfoskoliozu, tudíž křivé záda a jakoby hrb za krkem. Jsem na konci 4 mesice a přijde mi, ze se ro začíná horsit, protože uz mi nejde chodit tak narovnana, abych tomu alepson trochu zamezila.. Myslíte, ze bude hur a hůř a zada budou bolet a po porodu budu vypadat, jak blázen s hrbem?
@vikinkav ahoj, no ja sw právě též hrbim celý život a mam prave ten hrb za krkem.. Ne nijak moc ale v určitém oblečení je to vidět, mám ramena dopředu a jakoby hlavu dopředu a vystouple lopatky.. Snažím se chodit stále rovně ale ted v těhotenství, když se hodně narovnam, tak me tahá a boli břicho a špatně se mi dýchá.. Řekla bych, ze to taky budu mít sw zády na prd.. A rozhodně po porodu hned, jak to pujde, tak chci též fyzio, protože to nevypadá vůbec dobře a jsem z toho špatná.
Diagnozu nemam, ale hrb a nejaky vyboceny obratel ano, v poslednim trimestru me v obou tehotenstvich zada priserne bolela (a slibovala jsem si, jak hned po porodu najdu fyzioterapeuta), jenze po porodu bolest presla, u prvniho hned, u druheho asi do dvou mesicu. Ale me teda naopak tehotenstvi nutilo byt mnohem vzprimenejsi, asi kvuli tomu obratli.
Vřele doporučuju gravijogu nebo navstevu fyzio už teď, necekala bych až po porodu.
Co nejdříve bych navštívila fyzio. Už v těhotenství. Máš ještě spoustu měsíců před sebou a čím dřív začneš, tím pro tebe lépe. V těhotenství se dá krásně cvičit a hodně věcí kompenzovat. To by ses taky na konci těhotenství nemusela hnout...
Já mám hrb za krkem a skoliozu o které jsem tak trochu věděla, ale nikdy se neřešila. V prvním těhotenství jsem trpěla od nějakého 5/6.měsíce. Partner mi večer dělával prohmaty v kříži, kde to bylo nejhorší. Občas jsem měla problém i vstát a chodit. Při porodu mi zkoušeli napíchnout epidural a ani po 20minutách to nešlo. Při porodu vše ok, zato v šestinedělí jsem myslela, že umřu - nikdy jsem nezažila takovou bolest hlavy a zad, jako po neúspěšném epiduralu. Jelikož se nám stalo, co se stalo, tak jsem opravdu neměla chuť vyhledávat fyzio po porodu. Teď čekáme úspěšně druhé miminko a od počátku mám bolesti zad (však jsem byla po porodu 4,5 měsíce, když jsem znovu otěhotněla). Končím 5.měsíc a ještě dlouhá cesta předemnou. V těhotenství se prohne více páteř, to je normální. Pokud zvolíš fyzio v těhotenství, ujisti se, že je to fyzio, který tomu rozumí, ať ti více neublíží - nejlépe na doporučení ze tvého okolí. Když jsem byla ve 29letech v lázních, fyzioterapeutka se na mne vyřádila a já jsem pak nevěděla o bolesti zad snad půl roku ještě poté. Fyzio chci po porodu. Ještě je důležitá kvalitní matrace - to také dělá své.
@malytlustyhroch me prave někde být narovnana, taha mě hodně břicho a špatně sw mi dýchá.
@cuuza děkuji, ja chtela už teď alw řekli mi, že v těhotenství ne, ze to může být nebezpečné, ze raději, až po porodu.
@areh děkuji, ja uz to mam hodně dlouho a chtěla jsem začít už dávno, nbeo6ne tak dávno, ale než jsem otěhotněla ale podstupovala jsem ivf a řekli mi, ze během ivf a těhotenství smenou nechtějí nic dělat, aby to neublížilo miminku.. Ze ne vždy je ro prospěšné.
@martulka88 děkuji, jak již jsem psala, tak mi bylo doporučeno s tím něco dělat, az po porodu.. Ja se právě bojím te bolesti i toho, ze budu vypadat ještě hůř, ze se mi udělá větší hrb.. Achjo, tak uvidíme, co bude.
Já jsem jinak během těhotenství nebyla schopná vůbec cvičit, ani jsem na to neměla náladu, morálku, chuť, síly, prostě nic. Takže až po porodu. Fyzio mi trochu prohmatal bedra, tam to bolelo nejvíc, doporučil spát na boku a mezi koleny polštář, snažit se co nejvíc na to myslet, i při sezení na židli, na gauči atd, nejen ve stoje, mít rovně pánev, rovně páteř atd.
Hrb se mi nezhoršil, ale bolesti mezi lopatkami a pak hlavně v kříži. Bolest kyčlí hlavně v leže. Tím, že mám riziková těhotenství a toto těhotenství je ještě horší, tak nechci dělat na sobě experimenty. Proto taky to nechám po porodu. Ano, bolesti jsou hrozné a pokud mne fakt něco hodně bolí alespoň delší čas, tak pak zvolím paralen. Ale jinak se to snažím vydržet. Ať to máme brzo za sebou a už nás nebolí nic 🙂
@martulka88 mě na bolest kyčlí pomáhá mít na spaní pořádně veliký polštář nebo peřinu mezi koleny, jinak by mi asi ty nohy upadly.
Chce to kompenzovat už teď, rozhodně to neodkládej až po porodu, mazej za fyzio, pokud se necitis na lekce.
@vikinkav ja se snažím být rovné a chodit rovně ale teď uz to bohužel tolik nejde, jinak me hrozně pne břicho a špatně se mi dýchá.. Ja teda také nemám náladu na nějaké cvičení, hlavně me dost bolí břicho, tak seni bojím, ale chodím alepson na procházky, co to jde a jibak na boku spím i s tím polštářem mezi koleny.
@martulka88 tyo tak přeji, ať to bolí, co nejméně.. Ja jsem tedy zvědavá, jak to budu mít dal, ale te bolesti se bojím.. A bojim se, ze kvuli tomu qni neporodim 😵
@cuuza ja jsem opravdu chtěla s tím něco dělat ale doktoři mi to během těhotenství nedoporucili a jelikož čekám vymodlene dítě, které tentokrát snad donosim, tak nechci nic riskovat.
@malytlustyhroch Já tak spím pořád - buďto deka a nebo nohy muže to jistí :D
Porodu se neboj 🙂 To zvládneš 🙂
@martulka88 děkuji 😊
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Ahoj, ja teda nikdy nezkoumala nejakou diagnozu, ale hrbim se cely zivot a hodne 😔 zaroven se prohybam v bedrech a vystrkuju zadek, takze postaveni hrozne. Behem tehotenstvi se to bohuzel zhorsuje, clovek kompenzuje bricho prohnutim v zadech. Po porodu kojeni a noseni ditete na rukach - porad ramena dopredu, smerem dolu. Je potreba zacit cvicit, bud behem tehotenstvi, ale na to jsem se nikdy necitila, takze vzdy az po - po sestinedeli. Ted se na to chystam, chci si ty zada po 3 detech konecne srovnat, asi zkusim fyzio.