dobrý den,
trpíte některá touto chorobou a nyní čekáte miminko? 😒
Ahoj
já mám tuto chorobu a má dcera také,jsou jí tři roky.Nyní čekám miminko ,jsem v 11 tt a mám strach příští úterý jdu na odběr choriové tkáně a tam se dozvím jestli bude mimi také postižené,bude to těžké rozhodování.Já si chtěla promluvit s někým kdo má stejný problém ale jse ráda že se někdo ozval.Markéta
Aj ja mam tuto diagnozu, aj obe moje deti, a nevahala by som. Da da s tym zit.
No,my ju mame, ja. Aj. Obe. Deti
Rada, ak. Budem. Vediet
Ahojte, mne lekarka diagnostikovala Neurofibromatozu typ 1, u nas v rodine to nikto nema a mam obavu ze sa to prenesie na moje dieta. Davala si niektora z vas robit genetické testy alebo ste podstupili umele oplodnenie?
ďakujem za odpoveď.
Ahoj ano ja mám tento typ 1. Hlavně by ses o tom měla poradit se svým gynekologem. A ten by ti měl napsat žádanku na genetiku kde si s tebou o tom popovidají více. A měli by určitě dělat testy, my jdeme příští týden tak uvidíme co a jak.
@zuzana76 ahoj mozno spm to bola ja, mne tuto chorobu zistili po porode a moj syn ju nastadtie nezdedil
Chtěla bych každého kdo nemocí trpí pozvat na Facebook : Neurofibromatóza neboli Reklinghusenova choroba a vše okolo této nemoci .
Ahoj holky, obracím se tady s prosbou o radu. Je mi 38 let a mám NF1. S mužem jsme postaveni před rozhodnutí absolvovat umělé oplodnění. Nemáte někdo zkušenosti s aplikací hormonů při NF1. Nerostou a nezvětšují se při tom ještě více neurofibromy? Doktoři z CAR na mě tlačí, že bych už měla projít stimulaci, ale já nechci aby se má zdravotní situace ještě více zkomplikovala. Intuitivně cítím, že máme jít spontánní cestou a ignorovat tlak těchto doktorů, na druhou stranu si děťátko hrozně přejeme. Máte někdo zkušenost? Předem děkuji za za jakoukoliv radu.
@werik153 ahoj vím že je už starší příspěvek ale ráda bych se přidala k vám do skupiny na fb. Touto nemocí trpím já sestra i mamka teď mám i 3 leteho syna který ji zdědil po mě. Tak bych byla ráda za přijetí. A doufam že nevadí že jsem se ozvala ale ráda bych se o té nemoci dozvěděla víc.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Chodial sem ejdna holka, ktorej manžel to mal.Bábo to zdediloJe to dedičné a vysoko rizikovéaž 50 percent.Ty čakáš bábo?