Přeji pěkný den..nemám ani sílu hledat, zda tu takové forum není..
Většina žen zažívá těhotenské nevolnosti, já mám těhotenskou migrénu..
Takřka denně.. Jsem na rizikovém (14+0), takže si můžu kdykoliv lehnout, ale už to nejde ani zaspat.. ráno se vzbudím a bolehlav pokračuje..
Piju, snažím se být méně na počítači, jsem bezradná..
Netuším jak z toho ven.. jsem hrozně vysílená a ničí mě každý zvuk..
Manžel mi dělá masáž hlavy, ale to nezabírá.. jediné co na chvíli tlumí je pořádný nátěr čela a spánků "tygří mastí"... aromaterapie nezabírá..
Vím že můžu paralen-ale nechci..jen v krajních situacích, když někam musím jet, musím fungovat...
Prosím o nějaké babské rady, jak to utlumit, nic mě nenapadá a strýček google mi příliš neporadil..
Moc děkuji.
Ahoj, v těhotenství jsem také trpěla migrénou. Mě pomáhalo hodně pít, masáž krční páteře, studený obklad na čelo, hořčík, tma, klid a hlavně si lehnout. (Ale toto už jsi všechno asi vyzkoušela). Paralen mi nezabíral. Jinak zde na MK se koukni na Wiki a také ve fóru až ti bude lépe. 😉
Take jsem mela neustale celodenni bolesti hlavy. Paraleny, kava, nic nezabiralo. Pak jsem zacala brat pravidelne trikrat denne horcik a asi po dvou trech dnech, naprosta uleva a bolesti jsou od te doby pryc. Horcik beru porad a opravdu se mi ulevio... 😉
Ahoj, mně v akutním případě pomůže jedině led a ledovat dané místo, pak se vyspat a jsem ok, leduji ale třeba celou noc, ale bez jakékoliv chemie a pak to dospat(také jsem na rizikovém).
Ahoj, na migrény v těhotenství trpí děsně ségra, tak pětkrát do týdne. Teďka je sedmý měsíc a je to teda lepší, ale začátek byl děs, od gyndy má předepsaný hořčík ve velkém, samozřejmě paralen (prostě se mají zvážit rizika prášku a tvoje utrpení a radši si ten paralen jeden vzít, pokud pomáhám, než trpět, říká naše doktorka (máme se ségrou stejnou gyn), důležité pro miminko i je,aby ses cítila v pohodě a když jsi unavená, vyčerpaná a věčně bolestí života neschopná, tak mu to moc nepomůže). Jinak samozřejmě po troškách ledová kola, kafe s citronem. A dokonce (ale to teda fakt jen po poradě s dr.!) měla ségra povoleno, když to už fakt bude neúnosné, si vzít Algifen kapky (kde je v letáku napsáno, že se v těhu nedoporučuje, ale prostě dr. doporučila, zhodnotit minimální riziko z jednorázového vzití tohoto prášku a úlevu, kterou pocítíš tím účinkem, že v tom letáku je to hlavně proto, že to na těhotných není testováno). Každopádně pokud jsou ty migrény tak šílené, jak píšeš, řeš to s dr. a nenech se odbýt, že "je to normální". Není 😉
magnesium ,magnesium a zase magnesium!byla jsem na tom stejne... hodně pít a magnesko!
Přesně tak hooodně, pít, magnezium a chadná místnost. 🙂
Ahoj, mám to samé, úplně jako bych to psala já 😒 V práci jsem skončila hlavně kvůli migrénám, takže už jsem přes měsíc na nemocenské. Doktor povolil paralen. Jsem ve 14. týdnu a za celou dobu jsem jich měla asi 10 určitě. I když se snažím nebrat je často, to bych je jinak brala denně. Dokonce v leže je to horší než když sedím nebo se pohybuju. Vadí mi každý zvuk a znemožňuje mi to společenský život. Kamarádky musím odříkávat, když chtějí přijít na návštěvu. Na googlu je taky houby. Musíme zkusit to magnesko, jestli zabere. Držím pěsti, musíme to přečkat. Ale pozor, když je ti hodně špatně, tak si ten paralen vezmi, to je pro miminko menší zlo než když by ti bylo pořád zle ☹
Přesně to mi říkala mudr.. že je lepší vzít v případě nouze prášek, nebo i třeba antibiotika na angíny a spol, než trápit celý organismus mnohem dýl a víc tím, že to člověk nechá běžet..
to je sranda :D po dvou letech opět těhotná, googlim si tentýž dotaz a zjistím, že jsem ho psala já :D vykojená, fakt :D
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Ahoj, taky mi v tehotenstvi zacaly tahle bolesti hlavy, nebyl snad jediny den, kdy by to bylo v pohode. V ramci moznosti, zkus cvicit-tim myslim protahovat hodne zada a krk, nebo seder na fitballce. Taky se jit kazdy den aspon trochu projit na vzduch, hlidat si drzeni tela. Samozrejme hodne pit, dobre spat.. Me dr. rikala, ze je to vlivem hormonu bohuzel normalni, do toho jeste treba nacata zada, a je to.. v pripade, ze je cloveku opravdu zle, tak si ten Paralen vzit, pry z toho nemam mit strach. Tak snad jsem ti trochu poradila.. Pokud jsi na zacatku tehotenstvi, vydrz, bude to pak lepsi!