Těhotenská cukrovka. Zkušenosti? Co mě čeká dál?

fialka444
5. lis 2020

Dobrý den, mate někdo zkušenosti z tehotenskou cukrovkou? Ve 34tt dítě mělo 3000g. Což je hodně, co mě čeká dal?

levandule_k
5. lis 2020

Odhad se může lišit od skutečnosti. Znám ženy, co neměly cukrovku a měly větší dítě okolo 3800g. Asi tě budou sledovat, možná ti to budou vyvolávat, pokud neporodíš sama, když bude hodně velké bude indikace k císaři.

agneska7
5. lis 2020

Jako řeknu ti tolik v 2 těhu jsem cukrovku sice neměla ale řekly odhad váhy v 37tt 3480g byla jsem si tudíž jistá že do termínu budu určitě rodit 4 kilové dítě ...a víš co narodil se v 40+3 a váha jen 3070 g takže ty jejich odhady si můžou strčit za klobouk

werumka
5. lis 2020

@fialka444 Ahoj, to je moc málo informaci. Samotná váha problém není. Záleží, jestli je důsledkem nekompenzované cukrovky, nebo prostě hraje roli genetika. Pokud je cukrovka špatně kompenzovaná, sleduji se kromě vahy i další známky fetopatie (mnozstvi plodove vody, prusak tkani miminka, stav placenty...). Podle všech tehle znaků se pak zváží míra rizika. Pokud máš glykemie ok, pak se akorát sleduje vývoj, případně se vyvolá porod dřív.

fialka444
autor
5. lis 2020

@werumka Já toho moc jinak nevím, dr. Mi akorát řekla ze malý přibírá strašně rychle.. a ze to muže být způsobeno tou cukrovkou ať si radši zbalim tašku ze to muže přijít každým dnem

werumka
5. lis 2020

@fialka444 A jak jsi na tom s cukrovkou? Kdy ti ji zjistili?

fialka444
autor
5. lis 2020

@werumka naposledy jsem měla horší výsledky cukru než na jiných kontrolách. Ve 26tt mi přišli na cukrovku

werumka
5. lis 2020

@fialka444 A měříš se doma na glukometru? Podle toho se zjistí nejvíc. Horší porad neznamená mimo normu🙂

fialka444
autor
5. lis 2020

@werumka Jojo měřim, občas to mám nad normu

werumka
5. lis 2020

@fialka444 A hodnotu dlouhodobého cukru - glykovaneho hwmoglobinu- víš? Nad normu to občas skočit může a kvůli tomu děťátko rychle neroste 🙂

fialka444
autor
5. lis 2020

@werumka na dlouhodobý mi vždy říkali ze je v pohodě

werumka
5. lis 2020

@fialka444 Je fakt strašně důležitý, jaká je celková vizaz kompenzace diabetu. Pokud je v pořádku, není důvod podezírat cukrovku z rychleho přibírání miminka. Tohle vždycky ví hlavně ta žena sama - jestli dietu fakt drží, nebo jestli třeba dietu moc nedrží a pak se jen neměří, aby to nebylo vidět. Pokud víš, že dieta je ok, hodnoty jen občas ulitnou, nedělala bych si s tím vrásky. Určitě to neznamená, že nutne musíš rodit dřív 🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru