Ahoj holky ,chci ze zeptat jestli z vas nekdo ma takovou zkusenost .Prvni tehu bylo bez cukrovky ,ted jsem v 9 tt a pri odberu krve mi byla zjisteny zvyseny cukr v krvi .Ve ctvrtek jdu rovnou na to piti se sladke vody . Jen zpetne vim ze v ten den co mi brali krev jsem mela silnou migrenu a zvracela jsem ..A mesic v kuse jsem zvracela a v tele jsem prave udrzela hlavne sladke ..Ted uz je to lepsi a zacinam jist normalne.Myslite ze to na to muze mit nejaky vliv a treba druhy odber bude negativni ? Dekuji moc
@lenka123455 Možné to je. A stejně tak je možné, že se GDM potvrdí. Mě z prvního odběru kolem 9.tt vyšlo 5,3. Na další odběr jsem šla kolem 11.TT, pouze teda na lačnou hodnotu, kvůli nevolnostem mě doktorka nechtěla "trápit" celkovým testem (stejně by ho nedělali, lačná byla 5,4).
@lenka123455 Spis se domluv na kontrolním odberu než jít na ogtt. 🙂
Já měla první odběr 5,3 a asi za 10 dnů sem sla znovu, to sem měla 5,0. Pokud i podruhé budes mít přes, pujdes rovnou do dia poradny. Ale rovnou na ogtt bych nesla.
@lenka123455 Měla jsem taky od 10tt. Správně bys ale měla jít na druhý kontrolní odběr. Když vyjde nad limit, máš cukrovku, když pod limit, tak pak se jde na pití sladký vody (OGTT). Já jsem měla 2x 5,3, takže cukrovka. Vždycky jsem ale na odběr musela jet brzo ráno skoro hodinu cesty, byla jsem strašně nevyspalá, to podle mě má taky vliv. Ale dietu jsem teda radši držela, za celý těhotenství pak + 2 kg.
@lenka123455 vliv to mít může, ale stejně tak to může být cukrovka... U druhého jsem ji měla od začátku 🙄
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@lenka123455 urcite☺️A kolik si mela? Ja taky musela na dalsi odber a z 5,1 to pak slo dolu na 4,9.