Těhotenská cukrovka. Kdo měl, zhubl a miminko bylo v pořádku?

11. led 2023

Ahoj holky, měl někdo těhotenskou cukrovku? Při váze 76kg? A zhubl a miminko bylo i přesto v pořádku? Mám z toho docela strach.. děkuji za vaše zkušenosti.

xnikax1
11. led 2023

Měla jsem těhotenskou cukrovku v druhém těhotenství od začátku. Ze 75 kg jsem spadla během prvních 3 měsíců na 64 kg. Rodila jsem se 68 kg. Malý měl 3,2 kg 50 cm. Je mu 15 měsíců a vše ok.

cilkat
11. led 2023

Jako máš váhu při otěhotěnní 76 kg? To jesm měla s prvním... a cukrovku jsme měla od cca 28tt na dietě. Ale přibírala jsem i na dietě.

mourovatakocka
11. led 2023

Ze začátku je celkem běžné, že po nasazení gdm diety těhotná žena zhubne. Pokud si nejsi jistá dostatečnou výživou, doporučuju kaloricketabulky.cz - pohlídají ti příjem i výdej. Já byla překvapená, co všechno jsou sacharidy. Jinak já po dietě zhubla a ve finále jsem přibrala od začátku do konce pět kilo, dítě v pořádku 😊

eminemi
11. led 2023

Tak ono není důležité kolik vážíš… já jsem otěhotněla s 90kg na 178 cm, za první dva měsíce jsem zhubla 10 kilo, pak tehu cukrovka ( přesně na limitu 5,1 ), doktor byl takový nijaky, nedokázal mi odpovedet na otázky, a když už něco vypotil, tak to byl totalni nesmysl .. takže jsem se píchala, aby neprudili, ale v zásadě jsem jedla všechno.. horko těžko jsem přibrala 5 kilo ..

pavulka
14. led 2023

Rodila jsem cca se stejnou váhou, jako při otěhotnění. V průběhu těhotenství jsem nejprve hubla, potom přibrala cca nějakých 8 kg a v 7 a 8 měsíci to zase všechno zhubla. Rodila jsem o měsíc dříve, těhotenská cukrovka na to vliv neměla. Malý je naprosto zdravý. To jestli hubneš nebo přibíráš, až tak důležité není, pokud to není nějaký extrém, důležité je, jak roste miminko. Já jsem pravidelně na diabetologii nosila zprávy z gynekologie, zda miminko roste, tak jak má.

janik90
14. led 2023

Já jsem po nasazení cukrovarské diety také zhubla a pak už přibrala jen 1 kg. Na diabetologii mi říkala že hlavní je aby přibíralo mimi, jelikož jsem měla hodnoty v pohodě mohla jsem ke konci jíst i víc ovoce ( rodila
jsem v létě tak jsem byla ráda)Rodila jsem předčasně v 35. týdnu, praskla mi plodová voda, takže s cukrovkou to nesouviselo a malý byl sice na JIP kvůli nedonosenosti, ale byl v pořádku. Vážil 2650g a 49cm. Teď má 5 měs. a má se čile k světu.👶💙

renda36
14. led 2023

Já jsem v druhém těhotenství na začátku vážila rovných 100 kg. Chodila jsem na diabetologii a držela se plánu diety. Nezhubla jsem nic,ale za celou dobu jsem přibrala jen 4 kg a malý měl po porodu 3.64 kg. Takže jsem dostala pochvalu od všech lékařů. Dietu jsem držela i po porodu. Teď mám 88 kg. Cukrovka mi nezůstala. Sladké si občas i dám. 🙂

ptule
14. led 2023

Když jsem otěhotněla měla jsem 99 kg 🙊 než mi zjistili cukrovku tak jsem přibrala 6,5 kg .
Dodržovala jsem dietu ale i tak to bylo nic moc takže jsem dostala tablety.....
Rodit jsem šla s váhou 99,5 kg a z porodnice jsem odešla s 93 kg
Syn měl 3130g a 49 cm a vše v pořádku.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru