Ahoj 🙋♀️
Prosím nějaké rady a nápady na snídaně, obědy a večeře? Doktor mi zakázal snad všechno 🙈 žádné přílohy,salámy, mléčné výrobky, z pečiva že můžu jen chleba a hlavně žádné sladké 😢 a bez něj si to já neumím představit 🙈 velice mi říká za dva měsíce rodite to vydrzite, ale už dneska šilim 😁
Musím se měřit před jídlem a hodinu po jídle a zapisovat 🙄
Děkuju 🙏🙏
Bez mléčných výrobků si to vůbec neumím představit. Jedla jsem spoustu jogurtů, tvaroh, sýry. Všechno plnotučné, kvalitní máslo a olej na vaření. Dají se najít i sladké varianty jídla. Nejvíc jsem ujížděla na jablečné štrůdlu ( v Penny mají vhodné těsto), pohankové palačinky s tvarohem a trocha dobré hořké čokolády. Dělají se různé mugcakes. Nejsou to pravé sladkosti, ale při dietě ti budou připadat sladké dost, jen si zvyknout.
Důležité je číst složení výrobků a pohlídat i " skryté" cukry, ocet, karamel,....
Zkuste na instagramu profil mama_s_cukrovkou. Má tam recepty, potraviny, jídla jednoduchý, nenáročný na suroviny a prakticky všechno co jsem jedla bylo, že jsem to našla u ní na profilu, všechno mi prošlo.🙂 pro takový to pochopení co a kdy jíst úplně super.🙂
@skritek95 mě třeba přílohy procházeli v určitém množství chce to zkoušet, ale jedla jsem normálně brambory, kasi, těstoviny.. Ale všechno jsem teda poctivě vážila. Z pečiva mi ráno procházel chléb Šumava, ale ráno jsem nemohla nic mléčné.. Odpoledne už to bylo v pořádku. Odpoledne jsem svacila zitnou bulku z lidlu, nebo večerní pečivo z Kauflandu.. Dodržovala jsem dietu striktně v obou těhotenství.. Vydržet se to dá. V prvním od 27tt v druhém už od 8tt.🤦🏻♀️
@skritek95 na Facebooku je skupina těhotenská cukrovka , kde holky moc dobře poradí , pomůžou a dávají tam i recepty co snídat obědy atd .. první těhotenství až od 25 týdne ..a. Druhé vypadá že budu mít hned od začátku .. jinak na snídani mě neprocházelo skoro nic , takže moje snídaně se rovnalo jen zelenině nebo vajíčkům .. pak jsem zkusila si udělat sýrovou roládu nebo z povoleného listového těsta roládu a hned to bylo lepší ..
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@skritek95 Mě GDM zjistili už kolem 13.tt, víc než sladké jako takové mi chyběly přílohy a kaše ke snídani. Chleba doporučuju večerní chlebík od penamu, má nejméně sacharidů. Na něj třeba lučinu, kvalitní šunku nebo plátek sýra. Nebo vajíčka - míchaná, vařená na tvrdo,... K obědu nahraď přílohy zeleninou, vařenou, grilovanou, čerstvou. K večeři podobně jako snídaně nebo k obědu, ale menší porce. Mezitím dopoledne i odpoledne svačina, já měla většinou jogurt, kousek ovoce nebo třeba zeleninový salátek. Ke druhé večeři jsem měla mléko, ale mě mléko procházelo bez problémů, ne vždycky to tak je.