Ahoj holky, které z Vás se měří glukometrem, stalo se Vám někdy, že jste si naměřili velkou hodnotu a po přeměření Vám vyšla úplně jiná? Dnes hodinu po snídani 8,2 zdálo se mi to divné tak jsem po 15 minutách premerila na 6,3. Může to být tim, že glukometr nefunguje správně? Nebo jsem udělala nějakou chybu při měření? Děkuji 😉
@hvezdickaf mám dojem, že se nemá znovu přeměřovat protože to pak glukometr nepobírá....
@hvezdickaf já se ráno měřila a lačná 6,1 a změřila jsem se asi za dvě minuty znovu a 5,4 .
Děkuji za odpovědi, zkusila jsem se přeměřit jednou okamžitě, rozdíl byl velký (1.3) a jindy zas asi po 5min. kdy jsem mezi tím nic nejedla a nedělala a rozdíl byl též kolem (1.1) To znamená, že glukometr zvládne měřit pouze jednou za hodinu spráně?
Glukometry mají povolenou odchylku az 20% hodnoty nahoru i dolu! Z jedné hodnoty nelze nic usuzovat,proto není doporucovany měřit znovu,je to zbytečný,ale chápu to..
Ahoj děvčátka, jsem diabetička od 6ti let a s glukometry mám zkušenosti. Nějaká odchylka tam bývá vždycky a s tou je potřeba počítat, ale určitě by neměla být větší než +-0,5. V současné době se měřím glukometrem a jsem napojena ještě na senzor, který mi nepřetržitě měří glykémii z podkoží, přičemž glukometr se považuje za ten spolehlivější a přesnější, takže mi přijde nemožné, že by glukometr takhle měřil špatně. Samozřejmě individuální rozdíly mezi jednotlivými přístroji být mohou vždy - nevím, jakými glukometry se měříte. Rozdíly mezi jednotlivými měřeními můžou být dané buď tím, že vám rychle klesá/stoupá glykémie, nikdy se hladina nedrží úplně neměnná, protože na ní mají vliv kromě jídla a pohybu vliv i stres, hormony a další věci, které neovlivníte ničím. Někdy s mi také stane, že mi na prstu, ze kterého odebírám krev zůstane stopa nějakého jídla (špatně umyté ruce) a glykémie je pak zkreslená, a to klidně i o 3 - 4 mmnol/l. Pokud máte pochybnosti, že glukometr neměří dobře, umyjte si pečlivě ruce a změřte se znovu ihned, za pět minut už může být glykémie jiná =).
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Ahoj, vím, že Tvůj příspěvek již asi není aktuální, ale mám stejný problém a chtěla bych vědět jak to u Tebe nakonec bylo. Nebo jestli má někdo jiný stejný problém v současnosti...