Ahoj holky, čekám druhé dítě. Při prvním jsem měla GDM, ted při druhém mi GDM zjištěna nebyla. Nicméně mam trochu obavy, jestli ji vážně nemam, protože hodnoty jsem měla ve 24tt 5,0 - 8,9 - 8,1 , což jsou podle mě hodnoty docela hraniční. Takže bych se zde ráda zeptala, jestli je tu někdo, komu byla GDM zjistěna až dée, tzn po tom 24tt, kdy se test standardně dělá a případně jak se na ní přišlo? Z moče u gynekologa? Nebo jste měly nějaké další krevní testy? děkuju
Měla jsem na prvním testu ranní 5,12,na druhem u gynekologa ranní 4,2,na třetím ogt 5,.sama jsem si proste po zbytek tehu naordinovala dietu.ale nic zavratneho,jen jsem si davala pozor na sladké.syn se narodil 36+6 s 3150.do termínu by mel tak 4kg...tak těžko říct,jestli jsem měla cukrovku nebo ne...poporodni potize zadne,synovi brali krev kvůli gbs a tomu,ze jsem sla hned domu a cukr ok.
Ja som bola v 24tt na test a lačná bola 5,19 a o týždeň na to bola ešte vyššia 5,35 z krvi. Takže sa to ešte môže zhoršiť,ale nemusí
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Tak on se ten test ma delat v rozmezí 24- 28tt, takze se muze stat, ze kdybys sla treba za 3 tydny, tak by ti diagnostikovana byla, protože se obecne s pribyvajicimi tydny zhorsuje. Ale taky nemusela a tohle mohou byt tve normalni hodnoty.