Dobrý den, dnes jsem byla u své obvodní lékařky, protože mě šíleně bolelo v krku a ráno jsem měla mírně zvýšenou teplotu. Ta mi ale řekla, že spíš než že bych měla angínu mám plnou pusu a krk aftů. Předepsala mi Tantum verde na kloktání, kde je v letáčku napsané, že smí používat jen po dohodě s lékařem. Máte s tím někdo nějaké zkušenosti? Tvrdila mi, že to miminku nijak ublížit nemůžu, ale je to moje první těhotenství, takže mám strach brát jakékoliv léky.. ☹
@blessedmary Mně moje gyndr. řekla, že můžu brát všechno, co je volně prodejný, ale s mírou a rozumem.
já bych se toho nebála , když to bude s mírou 🙂
akorát že nevím, jestli to paní doktorka odhadla moc dobře, protože večer jsem do toho dostala i teplotu 😒 je mi divné, že bych to měla jen z aftů. Ale jinak děkuju, zatím kloktám, snad to pomůže...jestli se to zhorší naklušeme znova.
ahoj...myslíte že mi ublíží tantum verde jeden na noc?včera jsem měla a ulevilo se mi jinak šplíchám bioparox ale po tantumu se mi večer ulevilo jen by ho těhule neměly... tak snad jeden denne neublíží co myslíte?
Tehu by se nemelo,ale vzdy fungovaly nejlip,takze kdyz se mi onehda zacal rozjizdet zanet,tak jsem jednu pastilku vycucala a byl klid. Az takova traga to nebude 😉
no asi nee.... ale v letau je ze po porade s lekarem není primo napsano že se nesmí....nesmí ho kojici ta ještě si jeden večer vezmu ...
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@blessedmary takže to je po dohodě s lékařem..no já jsem ho doslata druhý den po porodu, při kojení taky..jinak běžné a neškodné jsou pastilky Septisan.