Tachykardie v těhotenství, tep 150/min. Měla jste některá a bylo to nakonec v pohodě?

stockib
10. pro 2021

Zdravím, jsem ve 13 tt, včera jsem byla na EKG u obvoďačky, tam se zjistilo, že mám tep prý 150, ale když jsem si ho doma měřila, tak sice zvýšený byl, ale určitě ne víc jak 120. Doktorka mě v pohodě poslala domů, že se mám domluvit ještě na gyndě, jestli mi napíšou betablokatory nebo ne. No a pak mi ještě volala, že jestli nechci si jít pro ten přístroj na 24 hodin, co mě bude monitorovat, že mi napíše žádanku. Pro tu se však můžu stavit až v pondělí, protože dneska jsem to nestihla. Tak že se mám zatím objednat. No a když jsem se dnes objednávala a sestřičce na kardiologii jsem řekla tep 150, tak se vyděsila, že mě s takovým tepem vůbec obvoďačka pustila domů. 😳 Jako celkem mě vyděsila, objednala mě hned na pondělí, že co nejdřív. Přitom dneska mi měřili na screeningu i tlak a tam jsem měla srdeční tep něco málo přes 100. 🤷‍♀️ Navíc já jsem mezi lidma neustále ve stresu, když mám jít k doktorovi nebo tak. 😀 Měla jste některá z vás takto vysoký tep a bylo to nakonec v pohodě? Fakt mě celkem vystrašila. 🤦‍♀️

merope
10. pro 2021

150 je fakt hodně i ze stresu, ale já mám zase běžně u obvoďáka tlak přes 200. Nech si případně napsat do papírů "syndrom bílého pláště". Pokud máš chytrý mobil, existují hodinky, co ti kontinuálně měří tepovku. Do toho bych skoro šla spíše než do holtra (ten přístroj na měření). Pokud jsi teda ve stresu - mně pak už ten holtr vždycky šíleně rozčiluje a myslím, že to měření taky ovlivňuje. Jen jsem si koupila omylem hodinky, co neměří kontinuálně, ale jenom když je trénink. Ale vím, že existují, protože jsem měla v rámci jedné studie právě na tlak půjčené jedny, co byly jako krokoměr + tam byla non-stop tepovka.

stockib
autor
10. pro 2021

@merope Hodinky mám teda jen Xiaomi jakési, takový ten náramek, ale ten mi běžně naměří kolem 118, když si zkouším měřit tep sama, tak mívám míň, přijde mi, že to neměří zrovna moc přesně. 😀 No uvidím, co mi řeknou na té kardiologii. Taky si říkám, že jak budu mít ten přístroj na sobě, tak mě to bude znervoznovat. 😀

marcicek84
10. pro 2021

@stockib hele mamka ma syndrom bileho plaste dostala leky na vysoky tkak a holter ukazal nakonec,ze ho ma nizky,ze zadne prasky brat nemusi,ze opravdu bily plast,ber pristroj a nestresuj se,ten ukaze presne co a jak a nez zbytecne brat prasky v tehotenstvi vyckej vysledku toho vysetreni...

stockib
autor
10. pro 2021

@marcicek84 Jj, uvidím, jak to budu brát, až ho budu mít, jako je pravda, že jsem celkem stresař, i když mám jít řešit něco někam na úřad a podobně, prostě nemám ráda jednání s lidma. 😀 Ani telefonování, to mi vždycky srdce buší, jak kdybych uběhla maraton. 🤣 Tak snad když budu doma v klidu, tak mi to vyjde dobře.

klokanka31
10. pro 2021

@stockib Přesně tak to mám já. Srdce se rozbuší, tlak zvedne i při blbým telefonování s cizími lidmi 🙄 ten přístroj je pěkná otrava, ale zase se ukáže co a jak...

stockib
autor
10. pro 2021

@klokanka31 Tak to jsem ráda, že nejsem sama. ☺ Snad to bude v pohodě. 🙂

piggy123
10. pro 2021

Hele, já se taky lehce stresuji. A od začátku těhotenství jsem zaznamenala občasné šílené bušení srdce i během noci, kdy mě to budilo, a do toho nespavost a hrozný myšlenky, které mě stresovaly ještě víc. Pak se mi dostavil záchvat paniky, kdy jsem opravdu myslela, že se zhroutím, a šla jsem s tím ke gynekoložce. Gynekoložka mě poslala na kardiologii, kde jsem právě taky dostala prvně přístroj na měření srdce na 72 hodin. A potom přístroj na měření tlaku na 24h.

Výsledky ukázaly, že srdce pracuje normálně, ale to bušení se opravdu dostavuje, ale způsobuje ho stres, kterému jsem jako těhotná byla více náchylná i hodně v práci. Gynekoložka mě s tím poslala k obvoďákovi a ten mi jako "medikaci" doporučil vyvarovat se zdroji stresu - v mém případě práci - dal mi neschopenku na dva týdny. A světe div se, po dvou týdnech bušení pomalu ustávalo. Pak mi prodloužil neschopenku asi na další měsíc. A pak bušení ustalo úplně a vrátila jsem se do práce, ale jen na 50% na doporučení doktora, aby se bušení nevrátilo.

klokanka31
10. pro 2021

@stockib Snad jo...a moje máma má syndrom bílého pláště, takových lidí je spousta...jen to člověk doktorům prostě nevysvětlí...

merope
10. pro 2021

@stockib Mně hodinky ukázaly, že při řízení auta mám tepovky, které mám problém dosáhnout při cvičení. Naopak kardio cvičení mě zjevně zklidňuje, takže se nedostanu do "spalovacích" tepovek. Teda, cvičením 😀.

merope
10. pro 2021

@stockib Jo, že si to máš nechat napsat do dokumentace ti radím kvůli porodu, ať pak neplaší v porodnici. Já to tenkrát neměla a všichni plašili. Teď mrknou na "syndrom bílého pláště", naměří tlak, já nadiktuji, co jsem si naměřila doma a jako relevantní berou ten.

monii007
10. pro 2021

@stockib no ja mela vysoky tep a musela jsem si kvuli tomu pichat injekce na redeni krve az do konce tehu 🤷‍♀️🙂 asi by to meli poradne vyšetřit. Poslali me na kardiologii a hematologii a tam na to prisli.

stockib
autor
11. pro 2021

@klokanka31 Jako, moje teta je zdravotní sestra a doktoři se divili, že má syndrom bílého pláště taky. 😀 Holt když není v práci, ale na prohlídce, je to něco jiného.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru