Ahoj maminky. Najde se zde některá, co má T-řez na děloze a porodila další mimčo?
Mám za sebou 2 sekce s odstupem 5 a půl roku.
Před rokem kvůli komplikacím s vybavením plodu mi na děloze byl udělán T- řez.
S manželem jsme plánovali třetí miminko, můj gynekolog mi sdělil, že po T-řezu na děloze bych již nikdy neměla otěhotnět a ještě nedávno se po tomto zákroku ženám prováděla sterilizace.
Né, že bych byla nedůvěřivá a chtěla riskovat své zdraví, ale i přesto bych se chtěla zeptat na více "stranách" zda je možné i po T-řezu po třetí znovu otěhotnět a hlavně ve zdraví ustát porod.
... 🙂
@bergyshka První dítě jsem rodila normálně, druhý císařem a taky museli udělat T řez a bylo mi řečeno, že kdybych znova otěhotněla, tak budu automaticky rodit znova císařem, že tam už není ta volba přirozenýho porodu. O tom, že už nesmím mít další dítě ani slovo 🙂
Ale třeba je to u první sekce a u druhý jinak, těžko říct...
@bergyshka byt tebou, zasla bych si na hysteroskopii, aby to gynekolog prohledl zevnitr, zda tam nemate nejake srusty, zhodnotila se i jizva zevnitr a podle toho postupovat. Toto nemam, ale po druhe sekci sem mela diru v deloze a i stou dirou jsem treti dite odnosila do terminu a proc do terminu, dle pana docenta to bylo natolik dobr,e ze by i rodit slo s podepsanim informovaneho souhlasu. Telo umi delat zazraky, me se blanka po otehotneni zpevnila na 2mm a ty 2 mm tam byly i na konci teohtenstiv, ale fakt bude dobre se nechat prohlednout zevnitr a zkonzultovat vec s odborniky
Maminy diky. Urcite chci konzultovat s odborniky. Pred 2. porodem mi kontrolovali jizvu po prvni sekci - na jedne strane byla zuzena pod limit..
Uvidime - jak to dopadne.
Je mi divne, ze by me v porodnici o skutecnosti nemit uz dalsi dite neinformovali.
@bergyshka oni ti to zakázat nemůžou ale doporučuji....mě teď po třetí sekci řekli ze by s dalším těhotenství byli opatrní ze to je už velké riziko....jsem se smála a řekla ze mi tři malé už fakt stačí a to by musela být jooo náhoda - samozřejmě bychom si mimi nechali ale jak jsem psala pro mě už bylo i třetí tehotenstvi v tak brzké době dost zahul a další věc nevím jak bych to zvládla i když manžel pomáhá dcera půjde za rok do 1.tridy - má odklad a nechci se zase v mnohem přizpůsobovat nejmenšímu navíc na lyže na bazén už teď je hlídat a taky se jim věnovat aby neměli pocit ze musí čekat stále až udělám to či ono a finance atd ... manžel teda včera přišel s tím ze 5 je dost blby počet na volejbal 😄 A i další sporty tak jsem se smála - ale asi bych to už nedala.....
Osobně bych do sebe hysteroskop nechtěla pokud by mi to vysloveně neřekl lékař....uvidíš Heled poptej se a dej sama na sebe ;)
@bergyshka ono je to i pro klid duse, to vysetreni, ultrazvuk umi pouze zmerit silu jizvy a to je nic nerikajici parametr, protoze i silna jizva muze prasknout, kdyz neni pruzna a naopak a mimochodem kdyby se jim deloha nezdala, tak se dela plastika delohy. Na to sem mela jit, jen se tam to tretatko vloudilo ponekud driv a drama se nekonalo, jen na zacatku jsme byly s gynekolozkou domluvene, ze kdyby na tom byla placenta, tak to ukoncime, to by totiz zivot ohrozujici situace byla, ale jinak telo si poradilo zcela samo... Gynekologie je u nas hodne nestastny obor, lidi si mysli, ze se nemuze nikdy nic stat a pak je spousta soudu, gynekologove se v dnesni dobe hodne chrani, kdyz byl v porodnici mlady lekar, tak se nad mym pripadem chytal za hlavu, kdyz starsi, tak nevidel problem ani v porodu, neb v zahranici se rodi i po dvou sekcich prirozene a rutinni a lege artis jsou dokonce 4 sekce napriklad v USA, takze opravdu nema smysl brat za smerodatne hodnoseni jednoho cloveka...
@shine2015 tak jestli to mas vsechno sekci jako ja tak se nedivim, ale vzdy je moznost to udelat pod narkozou ambulatnen Me ted davali pod narkozou telisko, protoze doktorka rekla, ze se tam na stopro bezpecne nedostane a nerada by mi prorazila tu moji tradicne tenkou jizvu a v pohode, nebolelo me vubec nic a to mi to zavadel pul hodiny nez se mise podarila i v tom spanku... Z narkozy sem mela hruzu a ona ta pres zilu neni zdaleka takovy oblbovak jako ta nemocnicni klasicka
@akankeo mě narkoza nevadí, ke všem sekci k jsem ji chtěla ;) ale když to nemusí být tak žádné "násilí" na děloze - přijde mi to tak.....násilné přes děložní hrdlo....i když dávají léky na uvolnění atd....z toho vidím další komplikace takže když to není nutné tak do toho nevrtat - samozřejmě když je třeba nedá se nic dělat 😉 Já nejsem zastánce ani tělísek ano hormonální antikoncepce...nebo Ha na krátký čas ještě dejme tomu ale na roky??? To ne...
Ať se Ti daří a díky za zprávu ;)
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@bergyshka já mam t rez po třetím .... dobra otázka i když čtvrté mimi neplánujem..... osobně si myslím ze to lze ale je to fakt na to abys ležela ke konci v porodnici pro jistotu teda a rozhodne nic nezvedat žádné prudké pohyby a vstavat určitě přes bok.... a hlavně delší rozestup ať se vše zahojí a není hned další těhotenství ..... určitě bych počkala - já mam deti sekci všechny tři a to první dvě po 14mes a další za tři roky.... třetí těhotenství pro mě teda fakt horší než se starat o tři deti malé....
pořad se s odborníky - nápis maily na kliniky ať se vyjádří ;)