Ahoj holky.Mám dotaz.Dost mě to trápí.....Celé těhu mám výtoky,bohužel to nejsou ty těhotenské,ale kvasinkové a jiné mršky.Měla jsem je i před těhu.Dr.mi na to vždy něco dá a na chvíly je pokoj,ale pak se to zas vrátí.Před čtyřmi lety mi byl při stěrech nalezen streptokok B,tenkrát dr.říkal,že je to nevýznamné a nijak to neřešil.Od té doby jsem se několikrát léčila na výtoky a to i ATB.Před asi třemi týdny mi dr. dělal stěry jak se dělají okolo toho 34týdne na streptokoka a v té době jsem měla i výtok a pět dní před stěrama jsem dobrala Macmiror(měla jsem jen vaginální krém,který jsem si po dobu asi pěti dnů každé ráno zaváděla).Stěry na streptokoka byli negativní a nic jiného dr.neřešil tak nevim.Tak mě napadlo jestli ten macmiror třeba toho streptokoka nepřeléčil,tudíž stěry vyšly negativní,ale do porodu se třeba vrátí a nebude se vědět,že ho mám a mimís se odemě nakazí.Myslíte,že by pětidenní užívání macmiroru a to pouze toho krému mohlo streptokoka vyléčit a že by se toho během pěti dnů nevrátilo?Já jsem totiž četla,že se vrací třeba tři dny po přeléčení a to po přeléčení antibiotiky tak si říkám jestli by na něj ten macmiror zabral.Zase když jsem ho měla již před čtyřmi lety,ale od té doby jsem toho brala hodně i ty antibiotika tak třeba se ho podařilo vymítit 😒
A ještě jedna otázka,co když bych dostala třeba týden před porodem výtok a nestihl by se vyléčit,hrozně se prostě bojím aby se něco nepřeneslo na mimíska.myslíte,že když to v porodce řeknu,že mi dají antibiotika!Já je skoro chci,protože nevěřím,že tam do porodu ňejakou mrchu mít nebudu a nevím zda výtok při porodu vadí,ale určitě jo!
Poraďte holky,máte někdo zkušenost s výtokem při porodu a s tím streptokokem?
Si mě trochu uklidnila,mě se to taky pořád vrací...Mám s tím prostě problémy,dr.mi vždy něco dal,ale na poslední poradně právě také nic.Teď to mimču určo neublíží,ale co při tom porodu?No každopádně v pondělí v poradně mu to opět řeknu..Streptokoka mám taky negativní,ale to právě nevím jestli to mohl ten macmiror vyléčit.Chjo.Ale když pak v porodce řeknu,že mám jako výtoky a že ho možná mám i teď tak snad to nějak zabezpečí nebo něco,já z toho mám fakt hrůzu,že by se to mohlo přenést na malého,bych to npřežila ☹
Ahoj sarkal 😉 ,
já jsem měla u obou dětí výtoky i Streptokoka, pokud je 14 dní před plánovaným termínem, nějaký takovýhle problém, i když ti dají třeba nějaké "vnitřně"užívané léky, automaticky tě před porodem napíchnou na kapačku právě proto, aby mimísek nic nedostal. Takže se určitě neboj, oni si tohle pohlídají 🙂
Držím palečky a přeji hodně zdravíčka tobě i tvému mrňouskovi 🙂
ahojte, ja som ku koncu tehu mala tiež kvasinky 😖 candida non albicans... dostala som tiež lieky na preliečenie a v poho to prešlo. malinká sa narodila zdravá,a le na nejaký druhý tretí deň sa vyhádzala na brušku 😖 kvôli tomu sme pobudli v nemocnici o deň dlhšie, pokým sa to nezlepší... vraj to mohlo byť aj z tej candidy, ale aj nemuselo...
ale určite trvajte na tom, aby ste sa pred pôrodom preliečili! candida oslabuje pošvové steny a neliečená kvasinková infekcia spôsobí väčšie pôrodné zranenia (viac sa natrhnete a horšie sa to potom hojí 😔 ) tak pozor na to. na bábenku sa to môže prejaviť aj napr. výskytom tzv. žaby (soor) v pusinke, tiež to spôsobuje candida,a le to sa dá v poho liečiť...
Holky díky MOC.V pondělí to doktorovi řeknu a i když mi dá něco na přeléčení tak to raději řeknu i v porodnici,že sem jako měla výtoky a že prostě nevím zda už je vyléčen či ne a jestli by nebylo jistější napíchnout mi ty antibiotika tak snad vědí co dělají a postarají se o to aby bylo mimčo ok!
sarkal: určitě to řekni v porodnici při příjmu lékaři, on už bude vědět co s tím 😉 Já sice neměla streptokoka,ale v porodnici mě při příjmu naměřily teplotu přes 38. Z ničeho nic,vůbec jsem nebyla nemocná, ale dr mě radši preventivně dala kapačku s ATB aby mimo bylo v bezpečí.Po produ jsem už teplotu neměla,do teď nevím z čeho jsem ji mohla mít.
Taky mi toho streptokoka nezjistily,ale ty výtoky.Určitě jim to řeknu....Chjo už to chci mít zasebou a vědět,že je malej zdravej.
ja som streptokoka mala. Vedela som to, mala som to aj v knizke zapisane, no porod bol taky rychly, resp. personal pomaly, ze mi ATB nestihli dat. Teda dali, ale tielki len 2 minuty a babo bolo na svete. Nastastie sa nenakazil 😔
já jsem dostala nějakou mykozu v TP, ode dneška mažu... prý to mimču ale nevadí....
geegee to je dobře,že bylo mimčo ok,hodně jsem četla,že holkám nestihly dát atb nebo je měly jen chvíly a mimčo bylo ok.Tak snad budeme také ok!
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.