Streptokok v těhotenství, léčí se až při porodu?

sofie5
21. srp 2015

Bohužel mi našli v 36 týdnu streptokoka. Prý se to léči až při porodu? Máte s tím někdo zkušenost?

zo_ja
21. srp 2015

Jo, máme. Neléčit, u porodu ATB nebrat a minimalizovat vnitřní vyš. - to je zdroj infekce a to ještě, když už je odteklá plodovka.
ATB u porodu můžeš odmítnout, často nestihnou dokapat, takže je to jen ke škodě matce i dítěti, pokud navíc plodovka praskne třeba až těsně před vyklouznutím hlavičky, tak se k miminku ani nemělo co dostat. Jinde v záp. Evropě se na to ani nevyšetřuje. Hrozně se s tím straší, ale bez problému. 😉

zuzik22
21. srp 2015

Ja ho mela u obou těhotenství.Nijak mi to nelecili.Vzdy jsem pred porodem dostala kapacku s ATB.Ale tez proto,ze me manzel vezl do porodnice s prasklou vodou.😉Obe holcicky se narodily v poradku.

alyssa18
21. srp 2015

Streptokoka jsem měla taky. Jen jsem dostala kapačku s ATB (vlastně dvě, vzhledem k tomu, jak dlouhý byl porod), a bylo to. Nic strašného. Syn je v pořádku. 🙂

zo_ja
21. srp 2015

Já ještě doplním, že jsem do porodnice v jednom případě přijela s dost hodin prasklou plodovkou a nikdo mi je ani dávat nechtěl - záleží na místě. (z čehož taky plyne ta šííílená nebezpečnost, když je to tak nejednotný). Dítě ok. V jiným příp. zase ta plodovka praskla až při výstupu miminka z porodních cest, takže by to bylo zbytečný, infekce by se k miminu neměla jak dostat. Zatěžuje mu to metabolismus, játra, snižuje dobrou rekaci v případě, že by ATB byla fakt potřeba.
Já si ATB nechávám na opravdu potřebné případy. 😉
A daleko horší jsou nozokomiální nákazy.

atenka46
23. srp 2015

@zo_ja no a taky miminko muze byt na ATB alergické, coz lékaři nemůžou vedet dopredu..... A pak kdyz ATB nestihnou dokapat připadne zapůsobit a miminko se narodi bez problému, tak se maminka stejne nikdy nedozví, ze to nezapusobilo....
Straší tim opravdu přehnaně moc, ale to s čímkoli ohledně porodu... Ale rozhodnuti je samozřejmě na mamince, pokud vas to uklidní a nechcete se dohadovat tak vas čeká ta jedna kapacka navic u porodu...

veliisek
23. srp 2015

Mám už teď podruhé pozitivního,nijak to nebolí, krom štípnutí jehly , dostaneš kapačku. Já bycvh si ji teda radši nechala dát mimčo se může při porodu nakazit pokud máš streptokoka.
http://www.babyonline.cz/tehotenstvi/problemove...

sofie5
autor
23. srp 2015

HOlky děkuji za uklidnění. Už sem se toho děsila. 1 mimi, zpočátku složitý začátek, tak se bojíme. 🙂 At už je září a máme to zasebou..

sofie5
autor
23. srp 2015

pro veliisek: Děkuji za ten odkaz!! Uklidnilo mne to. 😉

alcar
23. srp 2015

Taky jsem mela a pri porodu dostala atb. Nic vyznamnejsiho v tom pro me nebylo. Mala byla po porodu v poradku. 🙂

sofie5
autor
25. srp 2015

Doufám, doufám, že budeme taky. Jen pořád trošku strach, aby mi stihli dát antibiotika.

speratovalucie
26. srp 2015

Já jsem ho měla pozitivního, ATB nasadili před porodem, dokapat nestihly, porod byl rychlý. Dcerce vůbec nic není a to podotýkám, že se fééééést nalokala vody ;)

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru