Bohužel mi našli v 36 týdnu streptokoka. Prý se to léči až při porodu? Máte s tím někdo zkušenost?
Ja ho mela u obou těhotenství.Nijak mi to nelecili.Vzdy jsem pred porodem dostala kapacku s ATB.Ale tez proto,ze me manzel vezl do porodnice s prasklou vodou.😉Obe holcicky se narodily v poradku.
Streptokoka jsem měla taky. Jen jsem dostala kapačku s ATB (vlastně dvě, vzhledem k tomu, jak dlouhý byl porod), a bylo to. Nic strašného. Syn je v pořádku. 🙂
Já ještě doplním, že jsem do porodnice v jednom případě přijela s dost hodin prasklou plodovkou a nikdo mi je ani dávat nechtěl - záleží na místě. (z čehož taky plyne ta šííílená nebezpečnost, když je to tak nejednotný). Dítě ok. V jiným příp. zase ta plodovka praskla až při výstupu miminka z porodních cest, takže by to bylo zbytečný, infekce by se k miminu neměla jak dostat. Zatěžuje mu to metabolismus, játra, snižuje dobrou rekaci v případě, že by ATB byla fakt potřeba.
Já si ATB nechávám na opravdu potřebné případy. 😉
A daleko horší jsou nozokomiální nákazy.
@zo_ja no a taky miminko muze byt na ATB alergické, coz lékaři nemůžou vedet dopredu..... A pak kdyz ATB nestihnou dokapat připadne zapůsobit a miminko se narodi bez problému, tak se maminka stejne nikdy nedozví, ze to nezapusobilo....
Straší tim opravdu přehnaně moc, ale to s čímkoli ohledně porodu... Ale rozhodnuti je samozřejmě na mamince, pokud vas to uklidní a nechcete se dohadovat tak vas čeká ta jedna kapacka navic u porodu...
Mám už teď podruhé pozitivního,nijak to nebolí, krom štípnutí jehly , dostaneš kapačku. Já bycvh si ji teda radši nechala dát mimčo se může při porodu nakazit pokud máš streptokoka.
http://www.babyonline.cz/tehotenstvi/problemove...
HOlky děkuji za uklidnění. Už sem se toho děsila. 1 mimi, zpočátku složitý začátek, tak se bojíme. 🙂 At už je září a máme to zasebou..
pro veliisek: Děkuji za ten odkaz!! Uklidnilo mne to. 😉
Taky jsem mela a pri porodu dostala atb. Nic vyznamnejsiho v tom pro me nebylo. Mala byla po porodu v poradku. 🙂
Doufám, doufám, že budeme taky. Jen pořád trošku strach, aby mi stihli dát antibiotika.
Já jsem ho měla pozitivního, ATB nasadili před porodem, dokapat nestihly, porod byl rychlý. Dcerce vůbec nic není a to podotýkám, že se fééééést nalokala vody ;)
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Jo, máme. Neléčit, u porodu ATB nebrat a minimalizovat vnitřní vyš. - to je zdroj infekce a to ještě, když už je odteklá plodovka.
ATB u porodu můžeš odmítnout, často nestihnou dokapat, takže je to jen ke škodě matce i dítěti, pokud navíc plodovka praskne třeba až těsně před vyklouznutím hlavičky, tak se k miminku ani nemělo co dostat. Jinde v záp. Evropě se na to ani nevyšetřuje. Hrozně se s tím straší, ale bez problému. 😉