Ahoj som dnes 34+5tt a bol mi z vyteru zisteni streptokok dr.povedala ze sa to neda liecit ze pri porode mi daju infuziu s penicilinom mala ste to niektora a co mimco toho sa bojim najviac lebo je tam riziko nakazenia ako to potom prebieha ta liecba miminka dakujem za kazdu odpoved a pekny den
@1zuzulikk1 V minulém těhotenství jsem měla taky streptokoka. Dali mi při porodu infuzi s antibiotiky. Ale vlastně to moc nestihlo účinkovat, protože jsem porodila do hodiny od příjezdu do porodnice. Oni pak akorát víc hlídají miminko. Měří se mu teplota před každým kojením, aby to případně hned zachytili. Můj syn byl v pořádku, takže nevím, co přesně dělají, když dostane horečku. Ale když dostaneš infuzi včas, tak je riziko přenosu minimální. Já jsem pak bohužel měla zánět, dostala jsem betadinové čípky a musela jsem vypracovávat rosalginem, ale naštěstí jsem nedostala antibiotika.
Taky jsem mela a mala se narodila pomerne rychle, docela brzy po tom vykapani a vse v poradku 🙂 je to pry docela bezne...
Klid. Atb nejsou obv.ani potřeba. K miminu se brbery nemají jak dostat, pokud je v obalech a nepraskla voda. Cili nenechat si dělat dirupci, a jen minimum vnitřních vysetreni během porodu - to je totiž skutecna nejcastejsi pricina přenosu.
Když se do porodu nezasahuje, plodové obaly prasknou často az krátce pred vypuzenim miminka.
Nebezpecnejsi jsou nozokomialni nakazy, ale o tom se nehovori.
Jinak osobně jsem mela nekolikrta, atb mi ani nikdo nenabízel,všichni zdraví. A to jednou ts voda praskla dost hodin pred narozenim.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
měla jsem to taky
infuze se dává 4h před narozením mimča, aby antibiotika fungovaly
já měla ten porod vyvolávanej a než dokapala antibiotika, tak už bylo mimčo na světě (takže ani nezačala léčba působit) - a obě jsme zdravé
přeju klidný porod a žádný stres