Ahoj holky, máte prosím někdo zkušenost s objevením streptokoka v tĕhotenství? Jsem ve 37 týdnů těhotenství a včera v porodnici mi zjistili streptokoka a mám to pořád v hlavě. O mě nejde, ale mám strach o miminko. V porodnici to berou, že je to časté.
Já měla v 2 těhu , při příjezdu do porodnice ti dají vykapat ATB , já je nestihla protože jsem porodila doma a v nemocnici ho jen nějak měřily co 3 nebo 4 hodiny , malý je v pořádku 😉
Mela jsem ho v obou tehotenstvich. Pred porodem ti daji ATB a bude to dobry
Můžete zkusit přeléčit Lichořeřišnicí. Třeba to do porodu stihnete 🙂
Mě doporučili abych do porodnice vyjela dřív než se doporučuje aby, se stihli dát antibiotika
Také jsem měla, prostě přijedeš dříve do porodnice a dostaneš kapačku, neboj, miminko bude v bezpečí. Vím, že jsem mu pak ještě musela v porodnici vícekrát za den měřit teplotu, prý pro jistotu.
Jinak vím, že ne každá maminka si nechá vykapat ta ATB. Někdo to zkouší přeléčit a někdo to prostě odmítne s tím, že ta šance přenosu je malá a stačí pak mimčo hlídat/otestovat a případně přeléčit potom. V jiných zemích to je prý snad standard. Ale to jen předávám cizí zkušenosti, já jsem si nechala dát tu kapačku. 😉
Měla jsem, dali mi kapačku, protože byl porod dlouhý, tak pak ještě jednu. Taky jsem se moc bála, když jsem se to dozvěděla, ale u porodu jsem si na to ani nevzpomněla a vše samozřejmě ok 🙂 Porod jsem měla přirozený, bez oxytocinu a čehokoliv dalšího, ale tohle jsem samozřejmě nechala dát.
Holky moc Vám děkuji za informace🙂 Už je mi lépe
U obou těhotenství. Před porodem kapačka s atb. A neboj, i kdybys porodila překotně nebo tak a kapačka se nestihla před, dají mimču hned po. Důležitý je o tom vědět.
Je to časté. Já jsem měla streptokoka v prvním a třetím těhotenství. Porody rychlé, u prvního stihla sotva dokapat jedna dávka, u dalšího myslím se snad nestihlo nic. Děti jsou zdravé.
Uffff se mi ulevilo, rodim poprvé a docela mě to zarazilo, ale vidím, že s tím máte kladnou zkušenost, tak jsem v klidu a věřím, že vše dobře dopadne🙂
Tady je pěkný článek 🙂 https://jemnezrozeni.cz/2017/09/22/streptokok-s...
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@sasyna V prvnim tehotenstvi jsem ho mela. Male v poradku, jen mi pri porodu dali antibiotika, aby se nenakazilo pri pruchodu porodnima cestama. Jinak zadne komplikace.