Streptokok. Máte zkušenost v těhotenství?

sasyna
12. únor 2021

Ahoj holky, máte prosím někdo zkušenost s objevením streptokoka v tĕhotenství? Jsem ve 37 týdnů těhotenství a včera v porodnici mi zjistili streptokoka a mám to pořád v hlavě. O mě nejde, ale mám strach o miminko. V porodnici to berou, že je to časté.

mamikry
12. únor 2021

@sasyna V prvnim tehotenstvi jsem ho mela. Male v poradku, jen mi pri porodu dali antibiotika, aby se nenakazilo pri pruchodu porodnima cestama. Jinak zadne komplikace.

sasyna
autor
Autor odpověď smazal
Zobraz
sasyna
autor
12. únor 2021

@mamikry Tak se mi aspoň trochu ulevilo. Děkuji

agneska7
12. únor 2021

Já měla v 2 těhu , při příjezdu do porodnice ti dají vykapat ATB , já je nestihla protože jsem porodila doma a v nemocnici ho jen nějak měřily co 3 nebo 4 hodiny , malý je v pořádku 😉

martiniquest
12. únor 2021

Mela jsem ho v obou tehotenstvich. Pred porodem ti daji ATB a bude to dobry

mumisa
12. únor 2021

Můžete zkusit přeléčit Lichořeřišnicí. Třeba to do porodu stihnete 🙂

fouskovi
12. únor 2021

Mě doporučili abych do porodnice vyjela dřív než se doporučuje aby, se stihli dát antibiotika

sasyna
autor
12. únor 2021

@fouskovi Mám to v plánu a navíc mám porodnici 45min tak nebudu čekat raději ani na pravidelné kontrakce a hned vyjedu i kdyby to mělo být brzy.

sasyna
autor
12. únor 2021

@mumisa Děkuji za radu🙂

rejalin
12. únor 2021

Také jsem měla, prostě přijedeš dříve do porodnice a dostaneš kapačku, neboj, miminko bude v bezpečí. Vím, že jsem mu pak ještě musela v porodnici vícekrát za den měřit teplotu, prý pro jistotu.
Jinak vím, že ne každá maminka si nechá vykapat ta ATB. Někdo to zkouší přeléčit a někdo to prostě odmítne s tím, že ta šance přenosu je malá a stačí pak mimčo hlídat/otestovat a případně přeléčit potom. V jiných zemích to je prý snad standard. Ale to jen předávám cizí zkušenosti, já jsem si nechala dát tu kapačku. 😉

fouskovi
12. únor 2021

@sasyna já nechci být posel špatných zpráv aleja já neměla ani u jednoho pravidelné kontrakce

veroniqess
12. únor 2021

Měla jsem, dali mi kapačku, protože byl porod dlouhý, tak pak ještě jednu. Taky jsem se moc bála, když jsem se to dozvěděla, ale u porodu jsem si na to ani nevzpomněla a vše samozřejmě ok 🙂 Porod jsem měla přirozený, bez oxytocinu a čehokoliv dalšího, ale tohle jsem samozřejmě nechala dát.

sasyna
autor
12. únor 2021

Holky moc Vám děkuji za informace🙂 Už je mi lépe

prezdivka
12. únor 2021

U obou těhotenství. Před porodem kapačka s atb. A neboj, i kdybys porodila překotně nebo tak a kapačka se nestihla před, dají mimču hned po. Důležitý je o tom vědět.

andelka
12. únor 2021

Je to časté. Já jsem měla streptokoka v prvním a třetím těhotenství. Porody rychlé, u prvního stihla sotva dokapat jedna dávka, u dalšího myslím se snad nestihlo nic. Děti jsou zdravé.

aneta_v
12. únor 2021

@sasyna měla jsem ve druhém těhotenství, atb mi nestihli dát, protože jsem rodila za 35 min od prasknutí vody (první známka blížícího se porodu). Kvůli krátké expozici miminka vůči streptokokovi jsem měla být dle doktora v klidu. Dceři jsou 3 měsíce a je v pořádku

sasyna
autor
13. únor 2021

Uffff se mi ulevilo, rodim poprvé a docela mě to zarazilo, ale vidím, že s tím máte kladnou zkušenost, tak jsem v klidu a věřím, že vše dobře dopadne🙂

klecanda
15. únor 2021

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru