Ahoj, na minule kontrole mi zjistili pozitivni testy na streptokoka. Sestra me upozornila, abych moc dlouho neotalela doma a az se rozjede porod, mam jet co nejdriv do porodnice, at stihnou vykapat ATB. Zajimaji me vase zkusenosti, tj. Kdy jste do porodky vyrazily, jak dlouho trvalo, nez vam vykapaly ATB, jaka ATB jste mely, jestli bylo mimi v poradku a zda pak po porodu mimco melo nejake specialni prohlidky nebo jestli ho treba museli hned umyt, rozkapat ocicka nebo tak neco. Da se nejak ovlivnit, aby to na pristi porod bylo OK? Dekuji 🙂
@luj89 Měla jsem pozitivního streptokoka, o půlnoci nás ještě poslali domů, že to porod není. Ráno v šest už jsem byla otevřená na 3cm, ale nikdo nikam nespěchal. ATB mi dali vykapat jedny, na druhé zapomněli a museli mi těsně před tlačením dát na totální rychlovku vykapat druhou dávku. Nicméně miminku nic není a nebylo. Ty neovlivníš nic, je spousta žen, které měly překotný porod, kde se nestihne nic a miminka byly v pořádku. Nebála bych se 🙂
Ahoj,ja mela pozitivniho streptokoka a prekotny porod,takze atb dat nestihli,mimco jen po porodu vykoupali a to vse,nikdo uz to dál neresil a je v poradku 😀
@luj89 Já rodila dřív, než stihly dorazit výsledky stěri, takže u porodu jsme nevěděli, jestli byl pozitivní nebo ne (a byl večer, nedalo se zavolat). Vůbec nikdo to neřešil, ATB mi preventivně nedávali. Jestli dělali něco speciálního s malou, to nevím, jen mi dětská říkala, ať hlídám očička, tak nevím, jestli je to normální nebo měla třeba ve zprávě z porodnice poznámku, že s tím streptokokem to bylo nejasné... tak jen, že to nemusí být asi až takové drama, i kdyby se to nestihlo (ale je samo lepší to stihnout, když víš, že ho máš).
Ahoj. Ja rodila 8.5 hod. ATB mi stihli dat, synovi len po narodeni robili vyter z
Z ociciek.
Dekuju za zkusenosti 🙂. Jak dlouho trva nez vykape kapacka? Ja jsem pry jako mimco mela zanet spojivek a i jako predskolak jsem dost trpela na zanety prudusek a spojivek. Nejspis mamka mela taky streptokoka, jen se to driv nevysetrovalo..
Ahojky, taky me upozornovali at dojedu vcas kvuli atb, dojeli jsme o pul 3, bylo nejake vysetreni, vyplneni papiru atd. O pul 4 uz jsem rodila na sale, rekli ze kapacka uz je zbytecna, ze dite bude do par minut venku a nestihlo by to vykapat.. meli pravdu, za hodinu byl venku. Nic malemu neni. Druhe mimi jsem rodila o 16 mesicu pozdeji a streptokoka jsem jiz nemela, predevsim od prvnich kontrakci byla mala venku za 31 minut. Bud klidna, jen zbytecne desi prvorodicky, ted nic neres, vubec si nenaplanujes jak budes mit rychly ci pomaly porod. Vse bude v poradku, tohle si opakuj!!!!
@market1512 dekuju za uklidneni 🙂
Jak dlouho trva nechat vykapat ATB?
Asi 20 min, po 4 hodinách mi dávali druhou
Já měla streptokoka u druhého a nikdo to nějak extra neřešil. Když jsem volala do porodnice, že mám kontrakce a pozitivního streptokoka, tak mě k nim nijak nehnali. Takže jsem dojela doslova za 5 minut porod, tudíž žádná atb a streptokoka pokud vím nikdo neřešil. A syn je v pohodě.
Když jsem čekala druhé před 10 a půl lety, tak jsem měla taky streptokoka (u prvního ani třetího jsem ho neměla), taky mi říkali, že nemám otálet a jet do porodnice hned na začátku porodu, aby mi ty antibiotika stihli dát. Porod začal prasknutím vody, zatím bez kontrakcí, do porodnice jsem tedy hned jela, přijela tam v 1 ráno, ale příjem trval docela dlouho, takže ty antibiotika mi dali až ve 2:30, to jsem ještě neměla kontrakce. Pak říkali že smím porodit až v 6:30, aby stihly ty antibiotika zapůsobit. Jenže porod se pak rychle rozjel a já porodila v 5:10. Tak trošku se na to mračili, jakože to tak nemělo být. Pak dceru více hlídali, byla na monitoru dechu (zatímco ostatní miminka ten monitor neměli), měřila se ji snad každé dvě hodiny teplota. Brali ji i krev, zkoumali CRP a krevní obraz, leukocyty atd. Měla jsem ji teda u sebe na pokoji, jen byla prostě prvních 48 hodin více hlídaná. Ale všechno bylo v pořádku, byla naprosto zdravá, nic nechytla, teplotu i výsledky krve měla v pořádku. A v propouštěcí zprávě má napsané: Matka GBS pozitivní, antibiotika nedostatečné, 1x PNC.
Takže neboj, i kdyby se to nestihlo, tak pak budou kdyžtak miminko jen více hlídat.
Taky mi oznamili dneska ze mam streptokoka, ale nic vic nez abych se nedesila ze dostanu v porodnici kapacku,tak at se neleknu mi nerikali..ani ze mam jet driv nebo tak😕
Ja mela pozitivního streptokoka u všech třech, druhá dcera byla do dvou hodin od zavedení atb venku (prekotnej porod) a všechno v pohodě. Ukázkovej bonding, žádný zvláštní prohlídky, žádný rozkapavani, nic. Ty atb jsou podle me strašně silný.nepodcenuj to ale neboj, bude to ok. 🙂
Mně v porodnici řekli že nemusím jezdit dřív,že u prvorodičky se to stihne. No dorazili jsme v noci kolem 1:30, já v domnění že tam budem dlouho. 30 minut monitor, papíry,po 2H vyšetření, utz, přechod na porodní pokoj, napíchnutí atb,ty dokapaly asi za 30 minut. Malý se narodil ve 4h. Takže cca hodinu po první dávce, druhá se nestihla. Nic mu nebylo, první den ho chodila sestra častěji poslouchat, kontrolovat,potom už nic. U druhého porodu o necelé dva roky později už jsem měla streptokoka negativního. Druhý porod byl ještě rychlejší,tam by se nestihlo vůbec nic.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
https://www.modrykonik.cz/forum/porod/streptokok-co-dostanu-po-porodu-za-antibiotika/
https://www.modrykonik.cz/forum/porod/odesla-hlen-zatka-a-mam-streptokoka-jet-do-porodnice/
https://www.modrykonik.cz/forum/zdravotni-komplikace-v-tehotenstvi/streptokok-v-tehotenstvi-leci-se-az-pri-porodu/
https://www.modrykonik.cz/forum/zdravotni-komplikace-v-tehotenstvi/streptokok-v-tehotenstve-mate-skusenost/ Odkazy na pár diskuzí, kde už se streptokok řešil. Třeba to pomůže.