Streptokok a kapačka ATB. Je celé 4 hodiny napíchlá v ruce?

markytkynka
10. čer 2022

Ahoj, kvůli GBS (streptokokovi) dostanu (pokud se to stihne 😅 ) 4h před vypuzením miminka kapačku s antibiotiky... Zajímají mě zkušenosti těch z vás, co ji také dostali.. To ji budu mít po celé ty 4h napíchlou v ruce? ...nejsem moc nadšená, že mě bude hrozně omezovat v pohybu nějaká hadička do ruky... Nebo to je vykapané během chvilky a pak jí zase odpojí? Díky 😊👍

ekou
10. čer 2022

@markytkynka ono Te pri prijmu napichnou a daji Ti prvni varku, nasledne Te odpoji a takovy ten nesmysl budes mit v ruce. Pak cca po 2 hodinach Ti daji jeste jednu davku pokud se bude stihat :D. Alespon tak to vypadalo u me v roce 2019.

malanoha
10. čer 2022

Nebudes porad uvazana na žádné hadicce... Jsou to dve kapacky a jsou vykapane behem chvíle.

radkazenklava
10. čer 2022

@markytkynka co si pamatuji hned na příjmu mi zavedli do ruky kanylu do žíly, vyndali jí až po porodu. Atb kapaly cca 30-40 minut...pak mě odpojili...pochodila jsem..poskakala na míči...praskla voda a honem sprchu a druhou dávku ať se to stihne🙈

tasimia
10. čer 2022

@markytkynka já jsem se s ní normálně hýbala a vše. Museli mi kapat i glukózu - myslím? Furt jsem zvracela a neměla jsem už energii, do toho tlak, dala jsem si jí nahoru na zápěstí a pohoda. Teda aspoň pro mě, skákala jsem s ní i na míči..

majena39
10. čer 2022

Při příchodu jsem dostala na cca 20 minut první, po vykapání mě odpojili a takhle každých 6 hodin až do porodu.

drep
11. čer 2022

Atb na streptokoka se při léčení infekce dávají kapat na tři hodiny. Ale při GBS pozitivitě se neléčí infekce, ale dělá se profylaxe, tak je indikované podání naopak co nejrychleji (na sále dáváme pomalým bolusem z ruky). Při porodu se kontinuální kapání jakékoliv infuze nedoporučuje, snižuje to produkci oxytoxinu a brzdí kontrakce, v a nesteziologických doporučeních je, že i k epidurálu musí být napíchlá žilní linka a ta zavřená bez infuze.

lentilkah
11. čer 2022

Pri prijmu jsem dostala jednu, byla za chvili vykapana. Dalsi uz se nestihla.

andelka
11. čer 2022

Mně to kapalo asi 30 minut. Stihla se jedna infuze. Nijak mě to neomezovalo. Dokapala asi 30 minut před porodem. U třetího si nejsem jistá, jestli ji vůbec stihli. To byl fičak. Ale myslím že jo. Šoupli to nějak rychleji.

romesak
11. čer 2022

@markytkynka ahojky též jsem měla kapacku a bouzel po celou dobu porodu 🙄v pohybu mě to nějak neomezovalo akorad ve sprše mi to vadilo.

markytkynka
autor
12. čer 2022

@andelka ...nechci nic říkat, ale pokud ti to nevykapalo aspoň 3h-4h před samotným vypuzením miminka, tak ti ty ATB nacpali do těla úplně zbytečně...

markytkynka
autor
12. čer 2022

@romesak ...a měla jsi jen antibiotika?

andelka
12. čer 2022

@markytkynka vím. Bylo pak ve zprávě napsáno, profylaxe nedostatečná, malého chodili pak první den častěji kontrolovat. 3-4 h před vypuzením jsem byla vždycky doma.

markytkynka
autor
12. čer 2022

@andelka ...mazec, že to doktoři do těla matky nacpou za každou cenu i přes to že ví, že se to nestihne, jen aby si to odškrtli v tabulce jako splněno i když to samotné riziko přenosu na miminko je minimální 🙈 ...

nat
12. čer 2022

@markytkynka me to neztihly dat vubec a mela jsem je dostat,jen po porodu hlidaly syna jinak se nic nestalo 🙂

markytkynka
autor
12. čer 2022

@nat ...no pokud naznají, že miminko bude každou chvíli na světě, až přijedu do porodnice, tak si je dát ani nenechám... Buď to mi je stihnou dát se šancí, že naznají, že porodím až za víc jak 3h a mají tak šanci zabrat tam kde mají, nebo.. 🤷
To se prostě uvidí 🙂
Mě spíš zajímalo, jak to bude, když mi je stihnou podat.

romesak
13. čer 2022

@markytkynka jen ATb, ale během porodu jsem měla dvě infuze. Byl to fofr

markytkynka
autor
13. čer 2022

@romesak ..tak to jsi mě teda nepotěšila 🙈 ... děkuju za odpověď 🤗

romesak
13. čer 2022

@markytkynka nemáš zaco 😊držím palečky

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru