Štítná žláza, podporuje Letrox případnou preeklampsii?

teriiineczka
22. bře 2017

Ahoj holky. Mám taky takový jeden dotaz. Mám diagnostikovanou kolísavou funkci štítné žlazy. Co jsem těhu, tak od 8tt mám nasazený letrox. Byla jsem teď na 1.screeningu a tam mi vyšla preklampsie 1:168 a růstová vada 1:71. Chci se zeptat. Zažila jste to některá taky? Mám pocit, že mám takové bušení srdce hlavně v dny, kdy beru letrox i přes to, že poslední výsledky vyšly poměrně dobře a i přes to nasadili léky. Je možné, že to podporuje případnou preeklampsii? Na růstovou vadu mám taky nasezené prášky Stacyl na podporu růstu, jelikož miminko se jí zdálo na můj týden malé a nechce se jen spoléhat na to, že já sama jsem malá (154cm). Nevím co si o tom mám myslet 🙄 Díky za rady

netopejr
23. bře 2017

Kolik toho Letroxu beres?

teriiineczka
autor
23. bře 2017

Pul tablety 4x tydne. Vzdycky v dny, kdy mam tabletku jsem jak roztreseny zulc s budikem v hrudi.

karlajasmine
23. bře 2017

@teriiineczka Myslim, ze ''riziko preeklampsie'' je jeden velky nesmysl, neznam nikoho, komu se tahle 'pravdepodobnost' vyplnila a naopak znam lidi, kterym vyslo riziko preeklampsie prakticky nulove a presto preeklampsii potom meli. Me vyslo riziko preeklampsie u minuleho tehotenstvi nejak podobne, jako tobe, chteli, abych brala Anopyrin, ale na to jsem se vykaslala, protoze mam nizky tlak a srazlivost krve mam sice v norme ale bliz k hranici tomu, ze se srazi hur... takze dle meho laickeho nazoru mi pripadalo jako totalni blbost brat lek, ktery mi bude srazlivost krve zhorsovat a jeste mi snizovat tlak... Nic jsem nebrala a preeklampsii jsem nemela. Naopak jsem az do porodu pila na nizky tlak 2 kavy denne.
Myslim, ze se stitnou zlazou to nic spolecneho mit nebude. Pokud ti po Letroxu busi srdce, objednej se na endokrinologii a prober to s nimi - mozna bys toho mela brat mene nebo to nejak jinak rozdelit. Nekdo lip snasi, kdyz bere napr. kazdy den ctvrt prasku, nez jeden den nic a jeden den vic.

karlajasmine
23. bře 2017

@teriiineczka A jeste se zeptam, s tou poruchou rustu, o kolik se ji zdalo miminko mensi? Mohla jsi mit treba pozdejsi ovulaci o tyden? Pokud vis, kdy jsi mela ovulaci, tak si to spocitej podle toho, a pokud ti bude sedet velikost miminka dle ovulace, tak bych rozhodne zadne prasky nebrala. Ale ja jsem samozrejme laik, takze muj nazor i tak ber.. je to na tobe.

tulikiss
23. bře 2017

@teriiineczka moc neporadim ale res to s endokrinologem, ja letrox beru a ted mam problemy se srdcem a prvni co vysetrovali pri tachykardii(buseni srdce) bylo jestli mam v norme hormony stitne zlazy.

netopejr
23. bře 2017

@teriiineczka To jsou minodavky. Beru malo, trochu vic nez Ty, preeklampsii jsem nemela ani o teto spojitosti neslyšela. Prober na endokrino.
Kdyz ale.pises o.tom tresu a buseni - Ja beru kazdy den stejne, ale ted jsem měla dny, kdy mi srdce.divne bušilo,ale.jen když jsem.ležela na levym boku, a.jen chvíli. Podle me to souviselo s nedostatkem spánku,a ejste přerušovaným, plus atmosférickým tlakem. A.me to dělalo jen chvíli, jen v urcite poloze, a jen v tomhle teh a celkové mi proste nebylo moc dobře. Tak jestli třeba není spojitost i s.tím. Plus zase tim, ze beres jen někdy, může to byt i trochu psychicky. Ja beru jeden ráno, a nepoznám, když si nevezmu.
Nemusí to byt určující,každý tělo je jiny, třeba Ti dají eurythroy a bude to ok.

teriiineczka
autor
23. bře 2017

No miminko je jak kdyby o 5 dni mensi. Nezda se mi to jako nejaky sileny rozdil. Proto se zkousim ptat tady. Ovulaci jsem mela na den presne. Poznam to na sobe, jelikoz neberu uz 4 roky prasky. Na Endo jsem byla dneska na krvi, rikala jsem to sestre, psala si to, tak pristi tyden budu vedet vic. Spis me zarazilo, ze mi na posledne dobre vysledky napsala ten letrox. Jako prvorodicka jsem z toho zmatena a gort, kdyz mi vysly vysledky takove, jako vysly. Do pondeli jsem ani.nevedela, ze preeklampsie existuje, kdyby me.doktorka nevarovala 😕

teriiineczka
autor
23. bře 2017

Kazdopadne jste me aspon trochu uklidnili. Doktorka me celkem vystrasila. Myslim, ze pokud to neni na hrane, nemela.by to vubec zminovat. Akorat tim stresuje budouci maminy 😉

netopejr
23. bře 2017

@teriiineczka Pokud ses mala, a ostatní v rodine taky, muz ap., tak muze byt mimi mensi už na I.utu, a taky zalezi, jak to kdo meri, mala odchylka mereni udělá hodne. Zatím klid.

teriiineczka
autor
23. bře 2017

No jsem prave. Celá rodina jsme ja mela 48cm -nyni 154, chlap 49cm-nyni 173. Sestre se taky narodila dcera 45 cm. Ale ona mi rekla, ze moji vyskou to neni, ze i placenta je asi mala, ze mam spatnou prehlednost a napsala mi Stacyl. 😕 nevim pak, co si o tom myslet. Celou dobu pocitam s tim, ze jsem mala, ze bude male mimi a ona me tak sokuje. Z takovou ten tlak mit velky budu z doktoru 😀

teriiineczka
autor
23. bře 2017

* S takovou. Pardon 😀

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru