Zdravím, jsem poprvé těhotná, a to úplně na začátku, doktorka odhaduje 7. - 8 týden. Už druhý den mám špinění barvy tmavě hnědé, setkaly jste se s tím, prosím, někdo? není to nikerak intenzivní, nemusím mít ani intimku, jen prostě když jdu čůrat, tak to vidím na papíru. Myslíte, že je to normální? Myslíte, že může hrát roli to, že jsem nedávno měla docela dost kořeněné jídlo? Chtěla bych se zeptat, jestli jste také měly takové problémy a taky na to, jaký jsou průvodní příznaky potratu (nechci se strašit, ale jen bych to chtěla pro jistotu vědět).
Špinění nemusí znamenat nic a i zároveň může znacit, že je něco špatně.Pokud nemáš k tomu žádné bolesti, tak by to nemělo nic být.Když pujdes k Dr, nic tím nezkazis, napíše ti utrogestan, který podporuje těhotenství.
@rendlik86 ahoj ja jsem zacala spinit v 6 tt. Po predchozich potratech jsem to samozrejme videla blede.... sla jsem na pohotovost a tam mi rekli ze nic divneho nevidi. Moje doktorka mi pak napsala utrogestan a ten jsem uzivala do 11tt a to i kdyz jsem uz nespinila. Nasledne to zacalo znovu ve 13 tt a o dost vic. Po vysetreni na pohotovostu jsem doslova krvacela jako pri MS. Druhy den uz slo o spineni, hodne tmave a silne bylo to na vlozku
Behem asi 5 dni jsem byla 2x na pohotovosti, pak na prvotrim.screeningu a i na sve bezne kontrole takze mne videli 4 lekari a vsichni konstatovali ze se jedna o krvaceni z nezjistene priciny a proto jsem v diagnoze mela napsano "hrozici potrat" trvalo to dlouhe 3 tydny nez to uplne ustalo.... ted jsem ve 31 tt a krom tehle obtizi je tehotenstvi naprosto pohodove.
Chtela jsem tim rict ze to muze neco znamenat ale taky nemusi. Tehotna jsem po ctvrte a pokazde jsem na zacatku spinila..
2x jsem prodelala ZT, jednou je z toho skoro petileta cacorka a to nynejsi tehu uz snad taky zdarne doklepeme... co ma byt to bude a ja verim ze to bude dobre.... 🙂
Kazdopadne pri kazdem krvaceni a tedy i spineni bys mela navstivit lekare. Je lepsi jit petkrat zbytecne nez jednou pozde. Napisou utrogestan a tobe se ulevi 🙂
Ahoj holky, já jsem nějak okolo 5tt, k lékaři jsem se teprve chystala a dnes přišlo masivní krvácení, ale opravdu masivní, s kusy sraženin. Tak tuším, že je po všem. Zítra jdu na ultrazvuk a jsem smířená s "nejhorším". Snad mě mine revize.
@ilonar to je mi moc lito... ☹ ono do 12 tt je to bud a nebo... vsechno nebo nic.... jsem dukazem toho ze je to 50/50. Tehotna jsem po ctvrte. Spinila jsem pokazde a dokonce i krvacela. 2x z toho jsem potratila v 9 a 10tt jednou porodila a ted uz to snad taky doklepu. 🙂
Chci tim rict ze i kdyz jsem pri spineni taky mela vzdy jasno ze je po vsem tak je se nastesti 2x spletla. Snad i u tebe to mozna dopadne dobre 🙂
Ahoj, určitě bych při každém špinění nebo i krvácení jela hned ke svému lékaři nebo rovnou do nemocnice. Dnes je to už týden. Ve čtvrtek v noci jsem začala jen růžově spinit, byla jsem i objednana k lékaři, tak jsem tam šla i dřív asi o dvě hodiny. Měl pro mě dvě zprávy. Jednu že už máme i srdíčko a druhou že tělo chce plod vyloučit. Dostala jsem prášky na udržení a klid na lůžku a kdyby cokoliv se změnilo jet do nemocnice. V pátek odpoledne jsem začala hodně moc krvácet, při cestě do nemocnice jsou hystericky brečela že jsme o to přišli. V nemocnici mi udělali ultrazvuk a plod tam stále byl i srdíčko bylo. Nechali si mě tak a každý den dělali ultrazvuk, bylo to něco krásného vědět že se udržel a bojuje a svůj život, bojovala jsem taky, celou noc jsem si hladila bříško a říkala si že to zvládneme. Že je to můj bojovník. V neděli kdy už jsem skoro nekrvacela a i by mě pustili domů jsem šla na poslední ultrazvuk ,šla jsem s úsměvem na tváři že už půjdu domů a vše je za náma, jenže srdíčko už nebylo. Bylo to nejhorší co jsem kdy slyšela. Dostala jsem injekci aby se vše vyloučilo samo a pustili mě domů a ráno přijet na kontrolu jestli je vše venku. Nejhorší bylo čekání, nechtěla jsem jít na revizi, strašně jsem se toho bála. Bohužel jsem musela, všechno ve mě zůstalo 😭 ..... dnes je to 5 den od zákroku, pořád se s tím nemůžu smířit.... ale mám vedle sebe dokonalého partnera který mě drží.... Doufám že jednou se nám to povede.....
@ilonar jak jsem psala. Ted je to bud a nebo. Moc ti peji aby bylo vse ok ale zase na druhou stranu pokud by melo byt miminko pak vazne nemocne nebo postizene at radeji odejde hned a ty s partnerem mate cas s zadelat na nove nez abyste se trapili ze odejdee pozdeji nebo se pak na bobka museli divat se slzami v ocich. Pri obou mych potratech mi doktori rikali ze plod byl spatne zalozen a proto se prestal vyvijet. Pokud by se udrzel s nejvetsi pravdepodobnosti by byl postizen. ... je zvlastni ze kdyz jsem otehotnela poprve a potreti mela jsem od zacatku takove jakoby pochybnosti a oba skoncily ZT a naslednou revizi..
Clovek asi vi.... jo a paradoxne obe moje nepovedene tehu sice provazelo spineni ale naprosto slabe asi jen dva dny.... a ted jsem krvacela 2x a podruhe silne a po dobu 3 tydnu....
Fakt tl nechci davat plane nadeje ale taky nechi abys jako ja plakala a trapila se predcasne. Drzim palce 👊
@yerry já prave měla od začátku krásný pocit,už před testem jsem věděla,ze to vyšlo a brala jsem to cele úplně jinak, než poprvé (revize). Byla jsem nabitá a pozitivní. Děkuji za zprávu, ale cítím, ze tam nic nebude. Naštěstí se nějak netrapim, není to první zkušenost, jen jsem věřila,ze tentokrat to už vyjde.
@ilonar Je to přesně tak, pokud má něco být špatně lepší je to teď i doktoři mi to říkali, ale také to nemusí znamenat nic a udrží se. Posílám ti hodně síly aby jste to zvládli 😚
Tak je to v pořádku, drží se 🙂 krvácení je pod ním, odchází stará sliznice, možná hematom. Zázrak se stal 😀
@ilonar To je krásná zpráva 😚
@kaculik007 To je😊 Ale mnoho mnoho úskalí před námi.
@ilonar Přeji si aby to bylo vše dobré a tohle bylo jediné co vás v těhotenství potkalo a oba jste si to už jen užívali a těšili se na miminko.
@kaculik007 Děkuji. Moc mě mrzí, co se ti přihodilo. Já už mám jednu revizi taky za sebou, tak vím, jak se cítíš. Ale neboj, vše se spraví, za pár dní ti bude lépe a lépe a budeš se těšit na nové snažení.
@ilonar Děkuji, doufám v to.... Strašně jsem se bála že budu každé mamince závidět, ale není to takové, spíš mám o ně strach.... teď jsem moc ráda že vám to dopadlo dobře...
@kaculik007 Nene, já začala taky o to více přát. Opravdu všem přeji. Spíš jsem si říkala, proč zrovna já? Jenže ono je tolik případů, jen o tom nikdo nemluví, ale řekla bych, že každá druhá si toto prožije. Je to běžné. Bohužel.
@ilonar Asi tak nějak, těch žen tady je plno,je smutné že ty co po nich touží to mají složité a ty co je nechtějí je mají hned... Ale my jsme silné ženy a jednou je budeme mít také.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Měla jsem taky, na gynde mi dali utrogestan, prý to bylo hnízdění. Být tebou tak jdu k dr tak či tak.