Ahoj maminky, mám starosti. V únoru jsem prodělala revizi kvůli neúplnému potratu v osmém týdnu. Teď jsem 6+0. V neděli jsem začala špinit. Hned jsem jela s manželem na pohotovost. Sestra byla nepříjemná, že prý špinení není důvod proč hned vyhledávat doktora. ☹ Každopádně jednalo se jen o špinění, na ultrazvuku vše vpořádku. V pondělí jsem nakráčela k mému gynekologovi, který už viděl i základy budoucího miminka a na srdíčko je prý brzy. Za čtrnáct dní kontrola. Špiním pokaždé, když jdu na velkou, jinak jen sem tam, ale i tak mě to znervózňuje. Dostala jsem i utrogestan, dvě kuličky večer. Ráno jsem po tom opět špinila. Nevím. Pamatuju si u prvního synka že jsem to tak nějak podobně měla taky, ale ne až tak moc. Máte někdo zkušenosti?
@vendulka123 Moc děkuju za odpověď, je možné že třeba budu špinit ještě týden a pak zas po čtyřech týdnech, nějak tak jsem to měla s prvním synkem, ale je to právě pět let a už si to dobře nepamatuju. No i manžel hleděl, jak se ta sestra zachovala, ještě když jsme zmínili, že v únoru jsem potratila, prostě no coment,
@seshira špinění na začátku může být dovrtavani zárodku do sliznice. Jsem s tím měla taky zase problém, ale pak to přešlo. I bez prášků. Minule mi lékař předepsal ascorutin, tak jsem si zamířila do lékárny a tam mi řekla, že se nemá podávat těhotným. Je to opravdu v návodu. Moje nová gynekoložka mi teď říkala, že kdybych spinila zase, tak si ho mám vzít, ale neřekla jak, takže bych si k ní zavolala. Naštěstí jsem to už potom nepotřebovala. Spinila jsem do konce 6tt a pak malinko 2 dny v 8tt v době kdy by teoreticky byla MS, takže jsem to nechala a od té doby zase nic.
Takže jestli chceš ascorutin, tak si raději zavolej svému gynekologovi.
Dobrý den, když jsem byla těhotná s dcerou, špinila jsem do 12.tt a také jsem brala Utrogestan.
Teď jsme oslavili její rok a celé těhotenství bylo v naprostém pořádku.
Na nepřijemnou sestru se vykašlete, i když chápu, že hormony pracují a dokáže to člověka rozhodit.
Ale důležité je, že Vás zkontrolovali a je vše v pořádku, to je to nejdůležitější!
Přeji hodně štěstí 🙂
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Já jsem na začátku těhotenství také špinila,také jsem brala utrogestan a v lékárně jsem si koupila ascorutin,ten mi pomohl.Koupí se normálně bez lékařského předpisu a je to vlastně jen viamín c.Brala jsem nejprve 3x2 a pak už jen jeden denně pro jistotu.Dneska už jsem 38 tt,takže vše v pořádku a snad jsem tě nějak uklidnila,i když já jsem také plašila a plaším kvůli každé maličkosti.Jen mě zaráží přístup té sestry,já byla na pohotovosti několikrát a vždy mě spíš pochválili,že je lepší přijet,než něco zanedbat.tak přeji hodně štěstíčka a zdravé krásné miminko 🙂