Špinění na konci 15. týdne těhotenství

snezenka123
23. kvě 2018

Ahojky, prosím o podobnou zkušenost a uklidnění.
V tomto těhu(moje 4. miminko)jsem od začátku měla problémy s krvácením a špinení, které se sem tam objevilo,ale po utrogestanu a ascorutinu(asi týden) to úplně přešlo a cca od 7tt mám klid.
Od začátku mě trápili různé výtoky(ale ne ty klasické těhu-jako bílý výtok)ani ne tak kvasinkový, ale někdy jsem se nemohla ani utřít, jak to pálilo, při styku a po něm taky, pocit prostě že to tam doel není nic moc.
Když jsem to říkala dr.a prosila ho několikrát o stěry, řekl mi, že musím vydržet že v prvním trimestru mi stejně nemůže nic nasadit a ať si koupím Fermalac.
Potíže byly někdy horší, jindy to vypadalo docela ok.
Nyní jsem 14+5 a včera jsem ráno začala světle hnědě špinit.
jela jsem na pohotovost, kde mi udělali jen utz, s tím, že placenta ok, ve fundu a na zadní stěně, bez hematomu, miminko ok, a cervikometrie taky ok-vnitřní branka uzavřená.
¨Na další vyšetření mě už neposlal, že je to prý podle něj zbytečné. a že mohla prasknout někde nějaká žilka třeba...(a jsem po konizaci pro cin III dva roky zpátky)
Do večera to ustalo.
Ráno zase špinění, a potom jen dopoledne malinko a teď nevečer zase.
Volala jsem svému gyn a ten mi řekl, že nález z utz je ok. no a jestli chci, ať se přijdu ukázat v pátek.
Ptala jsem se ho, jestli to nemůže způsobovat ten nějaký můj dlouhý vleknoucí se zánět, a prý jestli mám doma mackmiror, ať si klidně zavedu globuli na noc, že to ničemu neuškodí.
Tak já nevím. Nechci si dávat zbytečně globule, když zánět není potvrzený..chjo

lenicka2323
24. kvě 2018

@snezenka123 Já si krvacení užila dlouho v těhu měla jsem hematom a hlavně mi praskaly i cevky a to tak ze ze me krev doslova tekla a ted jsem ve 36tt a cca kolem 20tt se vše uklidnila a zatím už vše v pořádku. Držím pěsti! 😊

jhoki
24. kvě 2018

Bych si vyřvala, ať mi gynekolog udělá stěr a nasadí ATB dle toho, co zjistí laboratoř. Zvláště, když máš evidentně tam dole problém. Že nemůže dát ATB v prvním trimestru je pěkná kravina, jsou bezpečné léky. Nikoho strašit nechci, ale kvůli zanedbanému zánětu jsem porodila ve 24 t.t. Držím palce! Napiš, jak jsi dopadla.

jhoki
24. kvě 2018

Jo, taky bych tam necpala ten macmiror, dokud se neudělá ten stěr, protože výsledek bude samozřejmě na nic. Takže šup na gyndu, ať udělá stěr, do týdne jsou výsledky, pokud tam něco bude, dá ti ATB.

snezenka123
autor
25. kvě 2018

dnes tam jdu a budu trvat na stěrech

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru