Rikala jsem to doktorce, rikala mi, ze to k tomu patri. Je to cim dal tim horsi a fakt neprijeme. Vcera jsem se vzbudila s tim, ze nedycham. Neporadite nekdo, co s tim - je to lepsi na levem boku, ale ne o moc.
Na zadech se vuhec nema lezet. Tlacis si na tepny. Vse to utlacuje. Najdi si a googlu foto zmeny organu v tehu. Me se dycha spatne porad ceke tehu. Oroste to tak je
@kaja2016 od cca 20tt jsem musela spát při otevřeném okně,i kdyz byla zima. A zaklonenou hlavu,jinak jsem se nedokázala nadechnout,jako by mě někdo dusil polštářem. Ale bylo to dutinama, v těhotenství se stává,že otečou ...
@kaja2016 ahoj, doktorka má pravdu, patří to k tomu a je to normální 😉 jakmile mi začal růst břicho také se mi špatně dýchalo, doporučuji hodně podložit hlavu a spát spíš na boku ...také doporučuji koupit kojící polštář, mě se na něm krásně spalo zvlášť pak ke konci těhotenství
Na zádech v těhu ne, utlačuje se dolní dutá žíla🙂 Jinak mně se blbě dejchalo už od 8tt, byla jsem i na vyšetření na interně, nic zvláštního nenašli, verdikt byl, že to k tomu patří, že to odezní po porodu...a taky jo...jeden z dobrých pocitů po porodu ve sprše - hele já konečně můžu dýchat...a zlepšovalo se to a do dvou dnů už jsem se cítila jako předtím:D Takže jedině vydržet...zvykneš si🙂
me pomohly dechova cviceni a uuuplne nejlepsi bylo cviceni pro tehotne konane v solne jeskyni, to mi dech pak aspon na 3 dny krasne sel... koukni, treba mas neco v okoli, kam bys mohla dochazet...
Na zádech se ti špatně dýchá nejspíš z aortokavální komprese, jinak řečeno děloha utlačuje dolní dutou žílu, snižuje se návrat krve do srdce, srdce pracuje míň efektivně a ten pocit dušení máš při nízkém tlaku. Úlevou je poloha na levém boku, kdy se děloha odsune mimo velké cévy (při sekci polohuju rodičku klínem pod pravý bok, při resuscitaci bych někoho pověřila, ať manuálně odsunuje dělohu zprava doleva). Je to normální, má to velké procento těhotných.
Ja spala cele první těhotenství jen na zádech, jinak se mi blbě spalo i monitory mi točili když jsem
Ležela na zádech. Prý má člověk spát jak he mu pohodlne.
Ahojky holky, hsem v 8tt a pár dní na sobě taky pociťuju zhoršené dýchání. Hlavně večer, když usínám. Musím spát na boku. Myslíte, že je to normální už takhle brzy?
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Mně se to stalo v termínu, nemohla jsem v leže dýchat vůbec. V porodnici mi řekli, ať dorazím, že to může být plicní embolie. Byla to zablokovaná žebra ale.