Zdravím ženy!
Máte někdo prosím zkušenost se špatnými průtoky v 31.týdnu? Včera jsem byla u Apolináře, poslal mě tam můj gynekolog na základě menší hmotnosti miminka. Čekáme chlapečka, aktuálně váží 1300g.
Na ultrazvuku zjistili špatný levý průtok, pravý snad co jsem pochopila je v pořádku. Teď už nevím, nerozumím hodnotám ve zprávě..
Pan doktor mi řekl, že budu rodit předčasně, nějak 34tt/35tt/36tt, podle toho, jak se malému bude dařit.
Jsem z toho hrozně smutná a hlavně se modlím, aby malej do té doby přibral. Aby měl ty dvě kila alespoň!!! Půjde ven císařem.
Jinak je prý zdravý a neni se čeho bát, doktoři se tvařili velmi pozitivně zatím. Teď budu chodit 2x týdně na ultrazvuk a jednou za 14 dnů na biometrii nebo co..
Máte prosím někdo zkušenost, do jakého týdne jste to dotáhly a kolik Vám miminko vážilo?
Díky a pěkný víkend🍀
Hodnoty (kdyby to někomu něco říkalo):
Arteria uterina:
PI vlevo: 2,7
PI vpravo: 1,9
Arteria umbilicalis:
PI: 1,2
EDF pozitivní
(Vody má dost, hýbe se normálně a je naprosto zdravý)
@michaelarousova Kezby jsme se dostali na 2400g..
Bojim se ze bude mit dve kila a bude desne malicky😭
Jeste by me mooooc zajimalo, zda lze ta vaha nejak ovlivnit. Jestli bych mohla neco jist, po cem miminka vic pribiraji.. Ja se na to pokusim zeptat v pondeli na kontrole, ale kdyby nekdo vedel, piste prosim❤️
@tynka2904 i tech 2400 bylo hrozne malo😂mel 45 cm ...ale hoavne ze bude zdravej☺️ S tou vahou si malim ze to oblivnit neda☺️Na pokoji semnou lezela pani taky rodila ve 35tt a mimco melo pres 3kila..budu drzet palce at to dobre dopadne☺️
@tynka2904 já rodila 34+0 a dcera vážila 2340g a patřila k drobnějším 🤷♀️ Podle mě ale byla o fous starší, nestihli mi přepočítat termín podle utz. Kamarádka rodila taky kolem 34tt a holčicka měla 1800g, naprosto zdravá, dnes skoro tříletá krásná holka.
Jinak váhu mimča víceméně ovlivnit nejde
@michaelarousova To bych snad teda tipla na neléčenou těhu cukrovku 😱
@aneta_v noo zila v zahranici a kontroly skoro zadne 🤷♀️ Je to dost mozne..
@tynka2904 kamarádka měla špatné zásobování placentou a jako pokus, aby malý přibral ji nasadili nějaký glukózový preparát a malý nepřibral ani deka a ona za necelé 2 týdny 8 kilo. Pak už jí řekli, že holt musí jít ven. Údajně strava určitý vliv na váhu má, ale jesti je nějaká vyloženě přibírací dieta pro miminka, to pochybuji 🙄
Celkem koukam jake informace Vam doktori davaji a zacina me to trochu znervoznovat...me vzdy udela ultrazvuk rekne ze je vse v poradku,maleho premeri a tim to zvadlo...tak mu verim a vic neresim...ale co se docitam tady tak sem vykulena jak podrobne info od doktoru dostavate..🙂budu doufat ze muj doktor to taky vse kontroluje a kdyby bylo neco spatne rekl by mi to..
@tynka2904 Váhu miminka nejde stravou vůbec ovlivnit (pokud se teda nejedná o těhotenskou cukrovku). Syn se mi narodil ve 37+1tt a vážil 2,1 kg. Průtoky byly sice v pořádku, ale nefungovala placenta, monitory hrůza. Pak už nepřibýval vůbec a podle doktorů to nešlo nijak ovlivnit. Držím palce, on to pak dožene na světě 🙂.
@katule1990 Byl určitě strašně malinký ze? Jak jste to pak zvladali? Kdy jste šli domu? Já jsem nakoupila nějaký pidi věci (50) a trochu mě to děsí, jak je to maličké..
@ema90 Vitamíny beru od začátku, všechny možné. Už jsem jednou potravina v 10.týdnu., tak dělám maximum, aby byl malej zdravej. Škoda že to ti doktoři v tom těle neumí nějak opravit, abych mohla pecka donosit až do konce😭
@tynka2904 pardon ze odpovidam ja ale synovi treba byla 50 obri..nosil 44 a 48 ..ale pak to strasne rychle dohanel ☺️ Ono celkove mimca co maji kolem 3 kil tu 50 nosi ☺️
@tynka2904 Byl hlavně strašně hubený, úplná kostřička. Ale jinak byl zdravý, nebyl ani v inkubátoru nebo tak. Tam teda hrálo velkou roli, že se narodil "až" ve 37+1tt, už byl braný jako donošený. Domů jsme šli po 8 dnech, kdy se dostal na porodní váhu 🙂. V Body 50 úplně plaval i s látkovou plínou, dokupovali jsme pak vel. 46. Některý body 50/56 nosí ještě teď v půl roce 😂.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@tynka2904 Ja teda zadne priblemy nemela tak s tim nepomuzu ..ale syn mel ve 30tt take 1300 g a nikdo nerikal ze je to malo..ale narodil se driv ve 35tt a vazil 2400g☺️