Ahoj, v 13+2 jsem byla na prvním screeningu, podle Dr je vše v pořádku, jen při kontrole cév k placentě zjistil, že pravá funguje jak má a levá vynechává. Prý je podezření na přiškrcenou cévu. Nyní to podle něj ještě nic neznamená, ale až bude prcek větší, nemusel by dostávat všechny potřebné živiny. Chci se zeptat, setkala jste se s tím některá? Popř. mělo to vliv na dítě nebo termín porodu? Předem děkuji....
@nika89 ano, ptám se, jestli máš toto na mysli. Mně řekli doktori, že v pupečníku jsou 3 cévy. Jedná z toho mi nefungovala vůbec. Řekli, že kdyby to byla ta nenahraditelná, tak už dávno potratim. Přišlo se na to na 2 screeningu. Řekli, že to znamená jen to, že v posledním měsíci se miminko hůř vyživuje. A asi jo, rodila jsem 38+3 a malá měla 1850g a 49 cm. Kdežto starší dceru jsem rodila ještě dřív a měla víc. Ale oni to pak doktoři hlídají, tohle není důvod, proč se bát 🙂
Údajně ve většině případů není problém s hmotností. Můj je naopak větší. Tak asi tak. Ale teď mě hlídají častěji v 9 měsíci.
Měla jsem také. Dcera měla porodní váhu 2100g.
Mala som zistene na 1.screeningu cca to iste, dostala som na cele tehu Aspirin protect na rozsirenie ciev a mala sa narodila s 4,2 kila
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
potkala jsem, porodní tuším 4,2 kg 🙂, celý těhotenství, jak bude malej.