Dobrý den, chci se zeptá kdo z vás měl špatnou průchodnost placeti.. A jak jste to řešili.. Neumím sedět na zadku a nic nedělat.. Bojím se o své dítě a nechci aby mi umrelo kvůli tomu že jsem nic nemohla dělat.. Doopravdy nejde udat císař a vyndat ji ven aby byla aspoň v ingubatoru a byla v bezpečí a já v klidu že ji nic nehrozí.. V nemocnic na kontrole mi řekl že to nejde. But to bude v pohodě a nebo to bude konec.. A když mi tohle řekla tak jsem myslela že mě klepne.. Měli jste tohle taky někdo? Nebo jak se to dá řešit.. Já tohle doopravdy nedávám 😪😪😪😪
Mě zase řekli,že miminko je malé a mám málo vody,to jsem byla taky cca 36 TT,na další kontrole,že miminko stále malé,málo vody a že placenta extrémně přezrála a ať se snažím vyvolat porod- nejlépe sexem- jinak budou do týdne vyvolávat.No povedlo se nám porod doma vyvolat a maly se narodil sice pidi 2200 g ale úplně v pořádku.cisare nám " nenabízeli" .Držím palce 🙏
Magnesko se už v téhle době brat ale nemá. Železo jsem brala taky.
Především Vám nemají říkat takové scénáře, když to podle všeho bude určitě v pořádku - nikdo si Vás nedovolí nechat s dítětem uvnitř, pokud by měly nastat nějaké komplikace. To nedává smysl trošku
Já teda brala jen železo a magnesko. A do porodu jen železo (pak i po, doteď s ním mám problémy i ty 3 roky)
Magnesko uz by se snad od 36tt brat nemelo, aby deloha uz pracovala jak ma, ne? Nejde zkusit jineho doktora? Kam chodis, uz do porodnice na kontroly? Ach Jo...:( co si treba ,,vymyslet" ze te neco bolelo ze sis myslela ze mas kontrakce a jela do porodnice na ambulanci pres den? Na ultrazvuku te vysetri nekdo jiny a rekne svuj nazor.
@makronka222 Já ležela týden v nemocnici 33+6.. Že už jsem byla na půl otevřená a dávali mi kapacky magnezium a to pak mi dali prášky a od té doby je beru a jsem už 36 týdnu a byla jsem rizikové pořádně a tam mi už stali vlasy když mi řekla že mám špatnou průchodnost placenty a že proto malá je malá a má jenom 2 200 g a vypadá na 32 týdnu a říkala jsem ji ze ať mi vyvolají porod nebo císař že mi to je jedno ale ať je venku a v bezpečí a řekla mi že to nejde že but to dopadne dobře nebo mi umře a že já to ani nepoznám ale ze kdyby ji vytáhli teď že taky může umřít.. Proto jsem z toho vystresovana ani nemůžu spát 😢😢😢
Já byla ve 32.tt na víkend a bolestmi. To mi dali magnesko a že JEN do 36.tt. Cca kolem 36.tt mi doktor řekl, že mám špatné průtoky a šup na rizikovku, že syn je maličký. 3 dny před porodem (přesně na termín, kdy už jsme měli jít vyvolat) odhad 2620g a narodil se s 2720g úplně v pořádku. Já bych si vyžádala primáře, když Vám říkají tohle a nemají v plánu noc dělat. A to hned. Nebo bych jela jinam
O dítě se dobře postarají všude. Já byla na rizikové v Ostravě a byli úžasní. Přesto jsem se rozhodla rodit u nás v Opavě. Donošený Váš prcek bude, možná trošku menší, ale to je úplně v pořádku. Ale opravdu bych šla za primářem a nebo jinam. Klidně ještě dnes
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@bubu889 jste ve 36.tt? Tohle jsem řešila taky a nakonec mi řekli, že to nebylo nic vážného. Syn se narodil přesně na termín a měl 2720g (což podle nich bylo taky v normě). Porod by vyvolali, kdyby věděli, že je to opravdu špatné. Císař určitě ne. To je i ohrožení pro Vás a dítě Vás bude potřebovat.
Potřebuje co nejvíc dovyvíjet plíce. A jak píšu - vyvolání porodu by řešili, kdyby to bylo opravdu nutné. Nechápu to, proč Vám řekli tu větu "buď to bude dobré nebo ne".