Skvrny za ušima a ve vlasech. O co by se mohlo jednat?

eicul16
12. čer 2021

Ahoj, chtěla jsem se zeptat, jestli někdo nemá podobnou zkušenost. Dneska jsem šla po delší době k mamce a ta si všimla, že mám fleky za ušima, pak jsem zjistila, že je to i pod vlasy. Bohužel nevím, jak dlouho je mám, nikdy jsem si toho nevšimla, manžel říká, že je mám už delší dobu, ale to se mi nezdá. Malá byla minulou středu na očkování priorixem, ale to snad souvislost nemá. Momentálně nevím, co s tím. Jsem v 30+0, v pondělí jdu na kontrolu na gyndu, tak se zeptám. Jen jsem se chtěla zeptat, jestli někdo nemá podobnou zkušenost, popř. neví, o co by se mohlo jednat?

lv
12. čer 2021

V těhotenství se dělají často pigmentové skvrny, souvisi to s hormony. Vylezlo sluníčko, jestli nosis culik, určitě si tam nemazes opalovak

eicul16
autor
12. čer 2021

@lv culik nosím pořád a s malou (18 měsíců) jsem venku pořád, to je pravda a na hlavě se nemažu ^^

lv
12. čer 2021

@eicul16 právě, rády se dělají ty mrcgy sjvrny dělají u hranice s vlasy - třeba i když si čelo mažeš, těžko krém s faktorem patleš až k vlasům. Můžou zmizet po těhotenství, ale taky ne

eicul16
autor
Autor odpověď smazal
Zobraz
eicul16
autor
13. čer 2021

Tak dneska se mi objevilo ještě toto kolem očí 😒

bomo1
13. čer 2021

Jen pigmentové skvrny, takže mazat a chránit se před sluncem, v těhotenství se dělají více než normálně a pak to špatně bledne když už se ti hodně vybarví.

eicul16
autor
13. čer 2021

@bomo1 moc děkuji, i ty malé "pihy"? V prvním těhotenství jsem nic takového neměla, tak mě to celkem vyděsilo

bomo1
13. čer 2021

@eicul16 no to jsou pihy ze slunce, taky pigmentová reakce. Ty fleky se mohou udělat i v obličeji, takže fakt mazat, příští týden budou pařáky 😃

terezia10
13. čer 2021

@eicul16 pigmentové skvrny už je budeš mít pořád v zime vyblednou už na začátku mazat faktorem 50

eicul16
autor
13. čer 2021

Moc Vám všem děkuji! 🙂 to mě uklidnilo 🙂 budu se mazat radši všude :D

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru