Ahoj holky prosim poradte mi co delat?:( Boli me to kdyz sedim a kdyz si lehnu tak zase umiram pri vztavani. Ze zad mi to preslo do prave pulky zadku. Nemuzu se ohybat, chodit.. nic. Vecer chodim spat jakobych tam mela kudlu zapichlou. Gynekolog mi rekl, ze jelikoz jsem tehotna nejde stim nic delat a mam vydrzet az to samo prestane ☹
Ještě bych chtěla dodat, že narozdíl od tvého gynekologa mi zase ten můj doporučil, abych si zašla na neurologii a začla chodit hned na rehabilitace, že se to může rapidně zhoršovat, a měl pravdu, protože teď přibývají jiné bolesti kyčle.
@blauen me se prave taky zda, ze to je den ode dne horsi. Ja si koupila termo lahev a taky si to zahrivam, trochu to bylo lepsi. Ale pak jsem jeden den lezela zacla jsem kaslat a od te doby jsem uplne v pr... A jak dlouho uz mas ty bolesti? Jsem si hledala na netu nejake cviky, ale polovinu nejde delat kvuli brichu tak nevim :(
@kulihrasekzeleny s tou nohou už cca dva roky a do toho zadku to přeskočila ta bolest kolem cca 18 tt a než jsem došla k tomu neurologovi jsem to taky odkládala cca 20-22 tt se to taky jenom zhoršovalo. Nejvíc to je když člověk sedí dlouho v autě, u tv. Ze začátku jsem chodila 2x týdně na rehabky teď už jen jednou týdně na udržování. Zajdi si k tomu neurologovi a jestli to jen jde at ti napíše rehabilitace. To ti určitě pomůže.
@blauen byla jsem i u ortopeda, ale ten ti moc nepomůže, opichy nemůže dát, kortikoidy mastičky taky nejsou vhodné, to říkal, že začne léčit až po porodu opichami. Ten neurolog by ti mohl opravdu pomoct. Ještě jsem si koupila ve zdravotnictví ortopedické boty se speciálními vložkami to taky asi pomohlo.
@kulihrasekzeleny byla jsem i u ortopeda, ale ten ti moc nepomůže, opichy nemůže dát, kortikoidy mastičky taky nejsou vhodné, to říkal, že začne léčit až po porodu opichami. Ten neurolog by ti mohl opravdu pomoct. Ještě jsem si koupila ve zdravotnictví ortopedické boty se speciálními vložkami to taky asi pomohlo.
Proboha tak dlouho uz to mas :(( to mam krasne vyhlidky. K tomu neurologovi si zajdu stejne mi nic nepomaha. Dekuji za rady 🙂
@kulihrasekzeleny oni říkají že to po porodu ten nerv povolí v tom zadku. 🙂 ale ted mi to pomáhá ty masáže tak se s tím dá existovat. Jsou dny po rehabilitacích, kdy mě vůbec nic nebolí. Držím palce ať se ti uleví a bolest aspon trošku vymizí!
Já tak rodila, do týdne pak to bylo pryč. Teplo, ale suché, dečka vyhrivana, ne termofor, vubec ne vana. Zvláštní je, že v1.těhotenství rehabilitaci dělali, v 2.že v žádném případě.
@lv nedokazu si predstavit, ze bych s tim rodila :O to muselo byz strasne ne? A proc ne termofor jsem to prave vycetla v nejake diskuzi. A vanu si nedelam mam problem z tama vylest. Jsem rada ze se vubec osprchuju. Jeste si to mazu konskou masti hrejivou jinak nic :(
@kulihrasekzeleny suché teplo, termofor=voda ne. Nevím ani proč. Jo, rodit s tím byla bomba - vylezte na kozu-nemůžu noha, otočit-nemůžu noha, muž mi musel hodně pomáhat, i s chůzí..odeznělo to fakt snad 3.den..a to jsem tahala hnát za sebou.
@kulihrasekzeleny tak to jsem měla hodně podobný.. resp.mě se vždy třeba na týden blokla bederka bolelo to, ale OK chodila jsem furt do práce a celý den seděla u PC..až se mi to jednou tak zablokovalo, že jsem se dobelhala domů a pak už jsem šla na neschopenku, nemohla ani chodit a přesně ten zadek až pravá noha..něco neskutečnýho nikdy jsem snad netrpěla víc..a nikdo na mě nechtěl ani sáhnout, abych nepotratila(byla jsem ve 2.trim.), jen rehabilitace soft techniky..a cca po 3 týdnech to povolilo a postupně OK..3.trimestr už jsem byla vpoho paradoxně.. prý to je to SI křížokyčelní skloubení bloklý tipicky v těhu jak se vše uvolňuje a roztahuje..
Teď jsem rok po porodu cca a po ránu než to rozhýbu furt dost bolí, když se chci ohnout např.tkž cvičim, ale ztm nic moc..ale už to naštěstí není akutní aspoň..
@blauen prosím mohla bys napsat jméno toho neurologa co ti udělal ten hmat?schánim někoho dobrého.. Mě tenkrát muž vozil po doktorech a nechtěli mi to ani opíchat, léky vůbec, i chiropraktik se bál..
@kulihrasekzeleny já už od srpna cítila bolest zad dole na bedrech, zašla jsem k praktikovi, ten mě poslal na rentgen, dle něj vše OK. Je fakt, že bolest zad mě přešla,a le do týdne mě začala bolet noha, celá zadní strana stehna, tak jsem byla u ortopeda ten viděl podle rtg, že mi chybí mazivo v kanálcích a to tlačí na nervy, které vystřelují do nohy, dal mi obstřik, léky a napsal rehabky už mám vybrány 2 procedury po 8 elektrických proudech (teď mě čeká ještě 8x cvičení) a bolest nijak nepolevila, spíše naopak už je to i v lýtku, hrozně mi mravenčí a bolí mě i půl zadku. Tak jsem byla u neurologa, ten už to vidí na vyhřezlou ploténku, napsal mi infuze, no zbývají mi ještě 3 kapačky a nevím nevím, že by to bylo lepší.... Jsem 15měsíců od porodu a rehabilitační mi řekla, že by to klidně ještě mohlo být porodem, jak se vše povolilo. Tak já už nevím, jediné co chci tak je být bez bolesti a normálně fungovat.
Tak jsem volala na neurologii a muzou me obednat az na brezen. To uz bych mela byt po porodu :D takze v pondeli jdu k obvodacce at mi poradi. Jsem zvedava co vymysli
@vanule chudaku preji ti at se brzo uzdravis. Ty bolesti jsou hrozne :( To je des s tema doktorama. Ja zas budu doufat ze mi to odezni s porodem.
@mialagia tak aspon ze se to zlepsilo. Meli byjsme si to tehotenstvi uzivat a ne takhle trpes. A taky se bojim aby se to pak nevracelo, jestli mi to teda vubec nekdy polevi :D
@mialagia ahoj, mě to dělal MUDr. Ivo Ševčík. Nevím odkud jsi ale ordinuje ve Frýdlantu nad Ostravicí. Byla jsem i o ortopeda a ten říkal, že mám přijít po porodu a pak může nasadit nějakou kortikoidovou mast a opichy. Toho doktora co jsem ti napsala je tady fakt špička na severní moravě.
@blauen děkuji.. Já sice střední Čechy, ale když by to byl fakt machr, tak bych si i udělala výlet klidně..já z těch MUDr tady mám smíšené pocity..ztm jsem byla jen na RTG a mám zúžený meziobratlový prostor, ale přijde mi, že neví jistě co tam je za problém..tak ztm zpevňuju a pokud to nebude lepší, tak jiný MUDr..
@mialagia já chodila první na neurologii do Prahy, sice jsem tam pracovala a taky první plno vyšetření a pak jsem šla tady u nás na neurologii Dr. jsem říkala že jsem těhotná, udělal mi hmat a dom jsem šla připadala jsem si lehká jako pírko, sice to bylo chvíli i z bolestí, ale cítila jsem hroznou úlevu na zádech, k tomu napsal rehabilitaci, kde to skvělé fyzioterapeutky masírujou a celé těhu je tak bez problémů co se týče zad, kříži. Občas to bolí ale nedá se to srovnat s tím co bylo předtím než jsem šla k dr.
@blauen já dnes byla u obvodačky donést zprávy z neurolog.,no vidí to, že mě nemine magnet. rezonance a pro mně v horším případě i operace ploténky (já tak nesnáším pobyt v nemocnici a to jsem byla jen v porodnici) takže hodně uvažuju, že až budu mít MR hotovou zajedu konzultovat do Frýdlantu. Musím se u pana dr. objednávat, nebo šlo by to i bez???
@vanule na objednávku je to za 300,-Kč, ale myslím, že je to možná i lepší pokud jsi někde z daleka. Protože my tam chodili měsíc jen na blint pan doktor bere bez objednání, ale pokud tam nejsi aspon hodinu před otevírací dobou tak svačinu i oběd s sebou 😀 je to hrůza.....v průměru tak hodinu - dvě čekáš až se dostaneš na řadu, je třeba se obrnit.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Ahoj já mám ten sám problém, akorát, že mi to z nohy přešlo přesně jak tobě do zadku. Byla jsem na neurologii, kde mi Dr. udělal nějaký hmat kde to celkem asi odblokoval a napsal rehabilitace. Sice na rehabilitacích kroutili fizioterapeuti hlavou co mi to dr. napsal za cviky, že bych mohla i potratit 😢 ,ale po domluvě a jejich usouzení rehabilitačních sester mě začaly dělat masáže zadku a zad, a o polovinu je to lepší. Ještě jsem si koupila vyhřívanou elektrickou deku z ovčíny a každý večer před spaním si jí zapnu a vyhřívám cca 30 minut záda a hýždě, a to taky zabírá, tedy aspoň tak, že ráno dokážu vstanout z postele 😀 Přesně vím o čem píšeš, byly to hrozné bolesti než jsem to začala řešit. Nemohla jsem ani do schodů, sedět, ležet nic.