Skok na bříško v 25tt

evaaskalova
18. pro 2017

Ahoj. Jsem ve 25tt, mam doma rocni dcerku. Je to ero,ma 11kg. Lezela jsem s ni na gauci a ona se najednou z gauce odrazila a skocila mi primo na bricho. Bolest byla tak silna, ze jsem dcerku musela okamzite srazit zpet na gauc. Hned potom jsem citila pohyby v brisku. Od te doby je mi lehce nevolno,myslim ze z te bolesti. Jeste nutno napsat,ze nejsem zadny hubenour,tak doufam, ze by naraz mohla utlumit i moje tuk.vrstva. Je nejake riziko,ze by se mimcu mohlo neco stat?

annasmyckova
18. pro 2017

miminko je dost chráněné plodovou vodou, ale pro jistotu pozoruj pohyby nebo nějaké tvrdutí -a kdyby něco, tak radši jet zkontrolovat. Nevolno ti může být i z toho strachu..tak snad je vše ok

klaraslavickova
18. pro 2017

Myslím ze by na pohotovosti každý chápal ze tam jedes podle mě to není zrovna velká sranda..

monaluza
18. pro 2017

Ja bych na pohotovost asi vyrazila, stat se mohlo cokoli, radeji jet zbytecne, nez neco zanedbat, takova abrupce placenty zpusobena narazem neni zadna legrace..

petrasipkova1
18. pro 2017

Radši bych zajela na kontrolu,pokud to bylA tak veliká pecka,bála bych se.

smudlinka24
18. pro 2017

Urcite vyraz se nechat hned zkontrolovat!

frndafrrr
18. pro 2017

Strasit te nechci, ale radím jet, takové odloučení placenty je o životy...a člověk to mnohdy nepozná dokud není sakra zle!!! Aneb radši 100x zbytečně, než jednou ....

megi89
18. pro 2017

Určitě bych jela!

evaaskalova
autor
18. pro 2017

Nevolno uz mi neni a nic me neboli. Pohyby citim. I tak je nutne jet? Mam obavy aby mi nevynadali, ze jedu kvuli nicemu...stalo se mi to tak v pul 7 vecer. Do rana to nevydrzi, kdyz mi pocitove nic neni?

megi89
18. pro 2017

@evaaskalova dělej jak ty uznáš za vhodné.....

petrasipkova1
18. pro 2017

Myslím,že tohle je individuální. Nikdo vám nevynada,jste snad dospělá, moc otázkám nerozumím, buď chci mít jistotu že je mimi i ja v pořádku nebo to nechám osudu s případnými následky. Nikdo tady není doktor a rozhodnutí je jen na vás.

frndafrrr
18. pro 2017

Vynadat? Jsou placení, nebo tam lapí zadara, ikdyž bohužel napřesčasu pro tebe?! Asi tak...Dál je to ne tobě 🙂 Držím palce ať je vše v nejlepším pořádku!

smudlinka24
18. pro 2017

To Vam opravdu vic zalezi na tom, co si mysli nebo reknou lidi (doktor) nez na zdravi miminka? V tom pripade opravdu neni treba nikam jezdit, nejak to dopadne.

megi89
18. pro 2017

@evaaskalova myslela že ti jde hlavně o miminko...

klaarusa
18. pro 2017

Raději bych opravdu jela...Doktor vás musí ošetřit, a nebojte nevynada vam. A hlavní je, abyste věděla že je miminko v pořádku.

frndafrrr
18. pro 2017

Jeste jednou a natvrdo...ve 25 tt se odloucit placenta-je to v prde ...,ale aspon neohrozíte sebe (konzroloua Vaši rodinu...

frndafrrr
18. pro 2017

Omlouvám se odeslalo se to necelé a s chybami, ale rada je stejná!

bonavoxa
18. pro 2017

@evaaskalova Mám doma taky dost aktivní dceru, ve druhém trimestru mě kopla do břicha, rozmachla se a rovnou patou. Naštěstí všechno bylo v pořádku, ale zkontrolovat jsem se nechala. Od toho snad lékaři jsou, aby kontrolovali, nejsi první ani poslední.

gnozka
18. pro 2017

V lete se mi stalo to same . Dvouletá dcera 12 KG mi skočila na břicho . Byla jsem 15 tt . Ten den v pohode . Druhy den na vecer se mi v parku udělalo pekne soufl , a bylo mi na omdleni a začalo pobolivat břicho . Tak jsem radsi jela . Dle UTZ vse ok , ale stejne si me tam nechali na pozorování a dali kapacku s magnesiem. Dr taky rikala ze mimi je dostatečně chráněné , ale rozhodne chápala ze jsem radsi jela .

evaaskalova
autor
18. pro 2017

Samozrejme ze jde hlavne o miminko. Spis mi prijde dost nerealne,aby se neco takto prihodilo. Nikdy jsem o podobne situaci necetla ani neslysela, tak me zajimalo, zda to tu nekdo nezazil. Urcite se budu hlidat a rano mazu k doktoru.

nafuka
18. pro 2017

já bych se předně nevypisovala na MK a pelášila na pohotovost. To jestli se to někomu stalo nebo ne je úplně mimo.

petrasipkova1
18. pro 2017

@evaaskalova Prvotní příspěvek zněl vážně, bylo ti blbě, odlučovat placenta se podle mě může začít placenta při blbě mířené ráně. Asi se ti to nezdálo nereálné, když jsi sem psala, navíc člověk nevěří že se mu může něco stát dokud se to nestane, tak to bohužel je. Každého věc jak se zachová, samozřejmě že nejspíše bude vše v pořádku, ale ....

evaaskalova
autor
19. pro 2017

Na pohotovost jsem volala a delam tak, jak poradili. Sleduju sebe ( zadne bolesti,krvaceni,nevolnost) i prcka - mam ten pristroj angelsound,tak posloucham srdicko a sleduji pohyby od doby co se to stalo. Mimco je pry dostatecne chranene a dcerka nemohla vyvinout takovou silu, aby se placenta odloucila. Vse vypada v poradku a rano se necham zkouknout. Prvotne jsem se lekla, aby se neco nestalo,ale kdyz si ted uvedomuji kolikrat tehulky treba upadnou, tohle proti tomu muselo byt polechtani. Dekuju vsem za rady.

evaaskalova
autor
19. pro 2017

Tak je vse v poradku! 🙂 ale malou uz si budu hlidat, at se nemusime strachovat 🙂

jitka0a
20. pro 2017

V takovém případě bych jela i kdyby jsem tam měla být zbytečně, ale jistota je jistota. Je dobře že je vše v pořádku. Jo dětičky jsou někdy nevyzpytatelné, naši raubíři skáčou pořád 🙂.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru