Sklerodermie v těhotenství, máte zkušenost?

makeinka
18. kvě 2015

Dobrý den, ráda bych s někým diskutovala kdo má stejný problém jako já... V dubnu 2012 se mi objevil zvláštní flek na zadech mezi lopatkami... Šla jsem s tím na kožní. Tam mi řekli, že to vypadá na sklerodermii. Dostala sem masticku a šla domů.
Téhož roku v srpnu jsem porodila a fleků stále přibývá. Až teď skoro po třech letech jsem se dostala konečně do rukou primarky a ta mi řekla, že to mám velice aktivní a že další těhotenství nedoporučuje.
Teď začínáme opět s mastickovou léčbou a za měsíc tam jdu znova pro další verdikt... Tak nemá někdo zkušenosti s aktivní sklerodermii a těhotenstvím?

kacenka131
22. kvě 2016

Já mám lokalizovanou - pokud se nepletu. Cca 8 let, ležela jsem v nemocnici, chodila na záření a také jsem dostávala kupu mastí. Mě jednou dr řekla - když mě bylo cca 17 náct, že mě těhotenství pomůže, že bude změna hormonů. Chodila jsem na kontrole , vše bylo podchyceno, pak jsem otěhotněla a vše bylo v pořádku. Teď jsem tam tři roky nebyla a musím tam zajít, mám nový flek na zádech a obávám se, že se mě to také rozjelo, ale uvidíme. Flek je jiný než dříve.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru