Dobre ránko... Přeju krásný víkend všem!
Celý včerejší den mě dost silně bolel žaludek. Začalo to od rána pobolivat. Byla jsem v práci, tam se to stupňovalo. Pomohlo mi na pauze si lehnout a vlastně nejlíp ani nedýchat. Pak jsem si dala paralen, abych zvládla dalších 5 hodin v práci. Což pomohlo. Ale při každém tom zabolení jsem měla pocit, že se bolestí zblázním. Bolelo to vkuse, ale v intervalech ta bolest byla tak ostrá, že jsem musela prodychavat. (Já toku říkám žaludeční kontrakce). Během práce pak večer, se mi začala hrozně točit i hlava. Samozřejmě po působení paralenu bolest začala zase.
Je to v těhotenství běžné? Já na žaludek trpím i když zrovna těhotná nejsem 🙈 několikrát jsem měla i helicobacter pylori. Takže bych se u mě nedivila. No ted, když jsem v 10+6tt, se samozřejmě bojím, jestli je vše s nimi v pořádku.
Prosím o rady, jak bolest v těhotenství zmírnit?
Dojdi si na pohotovost. Jako netěhotná bych zkusila febichol a čekala, v těhotenství ne.
Jako tohle je opravdu nerozumné, zahrávat si s jakoukoliv silnou bolestí, kterou sotva přežiješ a navíc, když jsi těhotná. Jako, taky to může být něco vážného, žaludeční vřed nebo zánět dvanácterníku apod.
Od kdy se navíc řeší bolesti žaludku paralenem??? Ano, paralen je jediné analgetikum, které se v těhotenství může bez problému užívat, ale je to na horečku, bolest hlavy, zubů apod. Na žaludeční bolesti jsou určitě jiné léky nebo vhodnější varianty. Třeba jedlá soda pomáhá. Pak bych zvážila spíš taky probiotika. Antacida, která snižují kyselost žaludku.
Určitě zajít k lékaři a hotovo, ten ti poradí nejlíp jaký lék si vzít 🙂
No ono nejhorší je, že žiju mimo ČR, a navíc v menším městě. A cokoliv, co mi je, a zavolám si na pohotovost.. přesměrujou mě na místní nemocnici na gynekologii, kde ale nikdo tak pozdě večer není, a tak mě nasměrujou ať si zavolam na pohotovost 2,5 hodiny odtud. Když zavolám, řeknou ať počkám na svého doktora v okolí. Takže do rána. A ráno když zavolám, tak mi Maximálně poradí, co si vzít ať se mi ulevi.. a dají mi číslo na 3 hodiny vzdálenou nemocnici, kde si mám objednat termín. Protože jelikoz nejsem ve 12tt a vic, nemůžou Mimi tady zkontrolovat UTZ. A tam mi dají termín, třeba za týden. Takže pohotovost nepohotovost, hned se tady nikam nedostaneš na nějaké pořádné vyšetření. Holt, jinej kraj, jinej mrav.
Jinak samozřejmě vím, že paralenem se to neřeší, ale nevím co v těhotenství můžu a co ne. Proto jsem chtěla rady od vás, třeba někdo řešil podobnou situaci. Každopádně klepu na vše dřevěné, dneska mě nic nebolí. Jen opatrněji jím. Věřím, že jsem si jen něčím podráždila žaludek. Samozřejmě v pondělí zavolám mé doktorce a o všem je informuju. Děkuji i tak za reakce.. 🫶
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Tohle mi nepřijde normální. Být tebou tak se nechám zkontrolovat u doktora. Můj táta na jaře taky myslel že ho bolí zas jen žaludek (dost na to trpěl spoustu let). Nakonec z toho byl hodně silný zánět slinivky, podle doktora ho vytáhli hrobníkovi z lopaty...